Forum Klimatyzacja
Klimatyzatory AUX - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Klimatyzatory AUX (/showthread.php?tid=2095)

Strony: 1 2

Klimatyzatory AUX - byniom - 2009-03-03

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych klimatyzatorów ?. Kto to produkuje i na jakim jest to poziomie

Klimatyzatory AUX - hanys - 2009-03-03

nienajgorsze ale dość głośne jednostki wewnętrzne (szumią)

Kto jest producentem tego sprzetu ? Chiny ?

Klimatyzatory AUX - hanys - 2009-03-03

chyba tak ale na 100% nie jestem terez pewien

Klimatyzatory AUX - tommatiz - 2009-03-03

Widżę że dostałes ofertę Byniom Smile. Tak to 100% chinole. Są to klimatyzatory dla klientów którzy chcą naprawde mało zapłacić i mieć co kolwiek ALE MUSZĄ TEGO NAPRAWDĘ CHCIEĆ!!!!. ogólnie to działa nawet jedna jednostka mi się spaliła ale dalej działa mimo że kable wszystkie obudowa uległy stopieniu Smile. AUX to taka lepsza wersja LG. zapytaj o Toshibę Smile). pzdr

http://www.klimastar.pl/ tu poczytaj. pzdr

Twierdzisz że AUX są lepsze od LG ?

Elektronikę maja mocniejszą i wykonanie nie jest takie mocno plastikowe. Bym nawet rzekł że elektronika jest całkiem całkiem ... niestety tego o LG się nie da powiedzieć. Pzdr

LG to KOREA a AUX to Chiny i tu jest przewaga Auxa.

Dlaczego ? Myślałem że chiny robią większe buble.

Nie, zwróć uwagę żę większość rzeczy jest robionych przez Chiny a korea raczej nie robi tego. Chinole sa bardziej do świata nastawieni i mają większe aspiracje do zrobienia czegoś lepszego. Tu bym nie kwestionował co jest lepsze. Z tańszych klim biore AUXA albo HAIERA który nie jest zły. LG sorry ale to kicha elektroniczna. pzdr

Klimatyzatory AUX - Rześki LUFT - 2009-03-03

nie wiem co Wy chcecie od tego LG... ja tego duuuzo montuje i rzadko sie cos psuje... sam używam laptopa, TV LCD, mikrofalówki, nawigacji i telefonu LG i na nic nie moge powiedzieć złego słowa bo działają sprzęty idealnieSmile szczególnie z TV jestem zadowolony bardzo z wykonania jak i zastosowanych technologii..

Jeden woli brunetki drugi blondynki. Moje zdanie jest takie że LG jest kiepskie ale jak Tobie się trafiły udane egzemplarze to gratulacje. Pzdr

no chyba się trafiły dobre chociaż przyznam ze jeśli chodzi o klimy to w domu bym sobie zamontował tylko z serii ART COOLWink jak każde urządzenia moim zdaniem trzeba wybrać odpowiednią serię urządzeń... zazwyczaj tą najwyższą półkę niestety...

Klimatyzatory AUX - Shitashii - 2009-03-03

Jeden woli ogórki, a drugi ogrodnika córki :-)

córki to każdy lubiTongue a tak btw to ile macie firm klimatyzatorów w ofercie?? bo jak macie np 7 czy 10 firm to ja nie wiem jak z klientem rozmawiacieTongue losujecie które dzisiaj montujecie?Smile

To się zgadzamy. Ja bym wybrał do domciu TOSHIBĘ DAISEIKAI Smile. Pzdr

Klimatyzatory AUX - awax - 2009-03-04

tommatiz napisał(a):To się zgadzamy. Ja bym wybrał do domciu TOSHIBĘ DAISEIKAI Smile. Pzdr
"ja bym wybrał?"
Koledzy czy mam przez to rozumieć,że nie macie jeszcze w domach klimatyzacji?????
Jak wobec tego powiedzieć Klientowi ,iż bez tego nie da się żyć.

Na poważnie to wracajac do pytania uważam ,że AUX y są naprawdę przyzwoite i nie twierdzę tak jedynie dlatego,że mam umowę dealerską z nimi.:Smile)
Wydaje mi się ,ze naprawdę bardzo wiele zależy od dobrego doboru i starannego montażu klimatyzatorka.
Pozdrawiam

Klimatyzatory AUX - tommatiz - 2009-03-04

Oczywiście awax masz rację. Ja to inaczej napiszę " Nawet najlepsze urządzenie można popsuć jak się zwali i niedokładnie zrobi montaż". Na to juz mocnych nie ma. Pzdr P.S. Awax chyba nie znasz przysłowia że " szewc bez butów chodzi" Smile Pzdr

Klimatyzatory AUX - byniom - 2009-03-04

No to trochę zmieniam zdanie po waszych wypowiedziach na temat chinoli bo do tej pory to mi podchodziło jak z rzeczami "wszystko po 4 złote" Big Grin

Klimatyzatory AUX - Rześki LUFT - 2009-03-04

byniom napisał(a):No to trochę zmieniam zdanie po waszych wypowiedziach na temat chinoli bo do tej pory to mi podchodziło jak z rzeczami "wszystko po 4 złote" Big Grin
no zdanie trzeba zmieniać co do "chinoli" no teraz wszystko jest robione w chinach nawet "produkty polskie", czy amerykańskieTongue

Klimatyzatory AUX - kamil - 2009-03-04

WitamSmile ja montowałem 3 jednostki aux!!! i wypadły u mnie kiepsko zaczynając od problemów z panelami przy kasetach, które nie chcą sie domykać, i splity w których nie ma mozliwośi schowania miedzi i skroplin!!! duzy problemSad oraz zaciski przewodów!!!! kiepsko!!!! podczas pracy czesto się wyczepiaja!! (duze wibracje) pozdrawiam!!!Smile

p.s. nie wszystko co z chin jest złeSmile

Klimatyzatory AUX - klimamika - 2009-03-07

AUX kiepsko są lepsze Chińczyki ja tego chyba nigdy nie będę sprzedawał
Serwisowałem podstropowca kiepskie plastiki

Klimatyzatory AUX - damianS - 2014-01-09

Ja od 2 lat instaluje Aux , sinclair , LG, Samsung i szczerze to wole Aux od sinclaira.
Lepsze plastiki ma Aux i jeszcze nie przytrafiła mi się awaria.
Czego nie mogę powiedzieć o sinclair. Zresztą sinclair to tak naprawdę podróba GREE Big Grin.
A już na pewno lepszy jest LG od Sinclaira.
Rozbrajają mnie porównania chińczyka Sinclaira do LG.

Klimatyzatory AUX - MarioO - 2014-01-09

Bardzo pomogłeś autorowi tego tematu ,zwłaszcza że zapytał o to 5 lat temu ale że Sinclair jest podróbą Gree to mnie zaskoczyłeś bo założyłem ich już trochę i przeglądając stronę domową Sinclaira można odnieść wrażenie że z Gree nie mają nic wspólnego Uff na całe szczeście nie mam z nimi najmniejszego problemu Awaryjność = 0