![]() |
|
Klimatyzatory AUX - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Klimatyzatory AUX (/showthread.php?tid=2095) Strony:
1
2
|
Klimatyzatory AUX - byniom - 2009-03-03 Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych klimatyzatorów ?. Kto to produkuje i na jakim jest to poziomie Klimatyzatory AUX - hanys - 2009-03-03 nienajgorsze ale dość głośne jednostki wewnętrzne (szumią) Klimatyzatory AUX - byniom - 2009-03-03 Kto jest producentem tego sprzetu ? Chiny ? Klimatyzatory AUX - hanys - 2009-03-03 chyba tak ale na 100% nie jestem terez pewien Klimatyzatory AUX - tommatiz - 2009-03-03 Widżę że dostałes ofertę Byniom . Tak to 100% chinole. Są to klimatyzatory dla klientów którzy chcą naprawde mało zapłacić i mieć co kolwiek ALE MUSZĄ TEGO NAPRAWDĘ CHCIEĆ!!!!. ogólnie to działa nawet jedna jednostka mi się spaliła ale dalej działa mimo że kable wszystkie obudowa uległy stopieniu . AUX to taka lepsza wersja LG. zapytaj o Toshibę ). pzdr
Klimatyzatory AUX - tommatiz - 2009-03-03 http://www.klimastar.pl/ tu poczytaj. pzdr Klimatyzatory AUX - byniom - 2009-03-03 Twierdzisz że AUX są lepsze od LG ? Klimatyzatory AUX - tommatiz - 2009-03-03 Elektronikę maja mocniejszą i wykonanie nie jest takie mocno plastikowe. Bym nawet rzekł że elektronika jest całkiem całkiem ... niestety tego o LG się nie da powiedzieć. Pzdr Klimatyzatory AUX - tommatiz - 2009-03-03 LG to KOREA a AUX to Chiny i tu jest przewaga Auxa. Klimatyzatory AUX - byniom - 2009-03-03 Dlaczego ? Myślałem że chiny robią większe buble. Klimatyzatory AUX - tommatiz - 2009-03-03 Nie, zwróć uwagę żę większość rzeczy jest robionych przez Chiny a korea raczej nie robi tego. Chinole sa bardziej do świata nastawieni i mają większe aspiracje do zrobienia czegoś lepszego. Tu bym nie kwestionował co jest lepsze. Z tańszych klim biore AUXA albo HAIERA który nie jest zły. LG sorry ale to kicha elektroniczna. pzdr Klimatyzatory AUX - Rześki LUFT - 2009-03-03 nie wiem co Wy chcecie od tego LG... ja tego duuuzo montuje i rzadko sie cos psuje... sam używam laptopa, TV LCD, mikrofalówki, nawigacji i telefonu LG i na nic nie moge powiedzieć złego słowa bo działają sprzęty idealnie szczególnie z TV jestem zadowolony bardzo z wykonania jak i zastosowanych technologii..
Klimatyzatory AUX - tommatiz - 2009-03-03 Jeden woli brunetki drugi blondynki. Moje zdanie jest takie że LG jest kiepskie ale jak Tobie się trafiły udane egzemplarze to gratulacje. Pzdr Klimatyzatory AUX - Rześki LUFT - 2009-03-03 no chyba się trafiły dobre chociaż przyznam ze jeśli chodzi o klimy to w domu bym sobie zamontował tylko z serii ART COOL jak każde urządzenia moim zdaniem trzeba wybrać odpowiednią serię urządzeń... zazwyczaj tą najwyższą półkę niestety...
Klimatyzatory AUX - Shitashii - 2009-03-03 Jeden woli ogórki, a drugi ogrodnika córki :-) Klimatyzatory AUX - Rześki LUFT - 2009-03-03 córki to każdy lubi a tak btw to ile macie firm klimatyzatorów w ofercie?? bo jak macie np 7 czy 10 firm to ja nie wiem jak z klientem rozmawiacie losujecie które dzisiaj montujecie?
Klimatyzatory AUX - tommatiz - 2009-03-03 To się zgadzamy. Ja bym wybrał do domciu TOSHIBĘ DAISEIKAI . Pzdr
Klimatyzatory AUX - awax - 2009-03-04 tommatiz napisał(a):To się zgadzamy. Ja bym wybrał do domciu TOSHIBĘ DAISEIKAI"ja bym wybrał?" Koledzy czy mam przez to rozumieć,że nie macie jeszcze w domach klimatyzacji????? Jak wobec tego powiedzieć Klientowi ,iż bez tego nie da się żyć. Na poważnie to wracajac do pytania uważam ,że AUX y są naprawdę przyzwoite i nie twierdzę tak jedynie dlatego,że mam umowę dealerską z nimi.: )Wydaje mi się ,ze naprawdę bardzo wiele zależy od dobrego doboru i starannego montażu klimatyzatorka. Pozdrawiam Klimatyzatory AUX - tommatiz - 2009-03-04 Oczywiście awax masz rację. Ja to inaczej napiszę " Nawet najlepsze urządzenie można popsuć jak się zwali i niedokładnie zrobi montaż". Na to juz mocnych nie ma. Pzdr P.S. Awax chyba nie znasz przysłowia że " szewc bez butów chodzi" Pzdr
Klimatyzatory AUX - byniom - 2009-03-04 No to trochę zmieniam zdanie po waszych wypowiedziach na temat chinoli bo do tej pory to mi podchodziło jak z rzeczami "wszystko po 4 złote"
Klimatyzatory AUX - Rześki LUFT - 2009-03-04 byniom napisał(a):No to trochę zmieniam zdanie po waszych wypowiedziach na temat chinoli bo do tej pory to mi podchodziło jak z rzeczami "wszystko po 4 złote"no zdanie trzeba zmieniać co do "chinoli" no teraz wszystko jest robione w chinach nawet "produkty polskie", czy amerykańskie
Klimatyzatory AUX - kamil - 2009-03-04 Witam ja montowałem 3 jednostki aux!!! i wypadły u mnie kiepsko zaczynając od problemów z panelami przy kasetach, które nie chcą sie domykać, i splity w których nie ma mozliwośi schowania miedzi i skroplin!!! duzy problem oraz zaciski przewodów!!!! kiepsko!!!! podczas pracy czesto się wyczepiaja!! (duze wibracje) pozdrawiam!!!![]() p.s. nie wszystko co z chin jest złe
Klimatyzatory AUX - klimamika - 2009-03-07 AUX kiepsko są lepsze Chińczyki ja tego chyba nigdy nie będę sprzedawał Serwisowałem podstropowca kiepskie plastiki Klimatyzatory AUX - damianS - 2014-01-09 Ja od 2 lat instaluje Aux , sinclair , LG, Samsung i szczerze to wole Aux od sinclaira. Lepsze plastiki ma Aux i jeszcze nie przytrafiła mi się awaria. Czego nie mogę powiedzieć o sinclair. Zresztą sinclair to tak naprawdę podróba GREE .A już na pewno lepszy jest LG od Sinclaira. Rozbrajają mnie porównania chińczyka Sinclaira do LG. Klimatyzatory AUX - MarioO - 2014-01-09 Bardzo pomogłeś autorowi tego tematu ,zwłaszcza że zapytał o to 5 lat temu ale że Sinclair jest podróbą Gree to mnie zaskoczyłeś bo założyłem ich już trochę i przeglądając stronę domową Sinclaira można odnieść wrażenie że z Gree nie mają nic wspólnego Uff na całe szczeście nie mam z nimi najmniejszego problemu Awaryjność = 0 |