![]() |
|
Sprężarki w chińczykach - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Sprężarki w chińczykach (/showthread.php?tid=4590) Strony:
1
2
|
Sprężarki w chińczykach - bxz - 2011-02-15 Szukam średniej czy niskiej półki klim bo ostatnio konkurencja ciśnie niskimi cenami ![]() Sprężarka - wiadomo serce układu.... więc jak się ma już coś sypać to wszystko poza układem chłodniczym. Wiem, że w niektórych modelach chińczyków można trafić sprężarkę mitsu, toshiby czy hitachi. Podzieli się ktoś wiedzą w których modelach, których producentów jakie sprężarki siedzą? Sprężarki w chińczykach - mg - 2011-02-15 Na przykład w klimatyzatorach marki CHIGO montowane są sprężarki TOSHIBA,COPELAND,SANYO,DAIKIN. Głównie TOSHIBA. Sprężarki w chińczykach - alien - 2011-02-15 Witam. Według mnie Galanz dolna półka SANYO, nad nim mistral SANYO mi się strawił, średnia pólka SINCLAIRA daikin Sprężarki w chińczykach - forumklima - 2011-02-15 Galanz ma spręzarki TOSHIBA, HITACHI Sprężarki w chińczykach - mg - 2011-02-15 Wniosek? Sprężarki w chińczykach - alien - 2011-02-15 Montowałem klimatyzatory tych trzech producentów bardzo dużo i do tej pory nic się z nimi nie dzieje. Sprężarki w chińczykach - forumklima - 2011-02-15 większość producentów bazuje na japońskich sprężarkach pozostałe w układach cała elektronika to w większości to made in china , następne pytanie rurki użyte w układach czy nie są to aluminiowe powlekane miedzią ????? , jednak dla mnie istotna informacja jest okres gwarancji czym dłuższa tym lepiej Sprężarki w chińczykach - mg - 2011-02-15 W fabryce CHIGO montowanych jest 300 modeli klimatyzatorów. Ciekawe... Sprężarki w chińczykach - forumklima - 2011-02-15 Galanz daje 3 lata gwarancji pod warunkiem wykonania przeglądów serwisowych o czym należy pamiętać Ja również nie miałem reklamacji na te urządzenia , polecam Sprężarki w chińczykach - awax - 2011-02-15 Okres gwarancji ustalany jest przez dystrybutora. Ja udzielam pięcioletniej gwarancji na wszystkie montowane klimatyzatory,oczywiście warunkiem są przeglądy okresowe. Sprężarki w chińczykach - byniom - 2011-02-15 Co do rurek to nie korzystam z tych dokładanych bo to bubel i daję normalne rurki w otulinie. Sprężarki w chińczykach - mg - 2011-02-15 Nie zawsze Byniom, nie zawsze to bubel. Niektóre firmy w zestawach dają rureczki nie gorszej jakości jak te w kręgach. Sprężarki w chińczykach - forumklima - 2011-02-15 tak , tak ja też , ale miałem na myśli rurki wew urządzenia Sprężarki w chińczykach - byniom - 2011-02-15 No może nie wszytskie ale te z którymi do tej pory sie spotkałem to aluminium z końcówkami miedzianymi dlatego tak napisałem ale tak czy siak daję swoje Co do rurek wewnątrz urzadzenia to nigdy się nie spotkałem a tym co piszecie że są pobielane.
Sprężarki w chińczykach - mg - 2011-02-15 Tak tak, te wewnętrzne bywają pokryte miedzią, ale też są dobre. Nie potwierdzam ale słyszałem z opowiadań. Wiesz może w których klimkach są takie? Sprężarki w chińczykach - forumklima - 2011-02-15 A w jakich dają ??? A jak dają to krótkie odcinki
Sprężarki w chińczykach - mg - 2011-02-15 W OPTIMKACH dają na przykład. Sprężarki w chińczykach - bxz - 2011-02-15 No wniosek znam ![]() Bardziej mi chodziło o konkrety... który model jaka sprężarka... kiedyś w katalogu haiera było jakie wkładają sprężarki do jakiego modelu... a znacie producentów co udostępniają jakie info? macie jakieś katalogi z tą informacją? Sprężarki w chińczykach - byniom - 2011-02-15 tak naprawde to te które montuje to w żadnym nigdy nie było rurek w zestawie a te z którymi się spotkałem to klienci je kupili w marketach budowlanych i tam były w zestawach. Sprężarki w chińczykach - tommatiz - 2011-02-15 Jak dają to odcinki po 3 metry. Spotykałem w serii KFR że były rurki i kompletna elektryka plastik okrągły na zaślepienie otworu i kit do wypełnienia otworu. Pzdr Sprężarki w chińczykach - mg - 2011-02-15 bxz napisał(a):No wniosek znam chigo podaje w katalogach jaki model, typ sprężarki i chyba jeszcze jaki olej. PS to nie jest akcja promocyjna, po prostu lubię je montować
Sprężarki w chińczykach - bxz - 2011-02-15 ja kiedyś miałem z nimi styczność.... po prostu KFR a droższe były od Pand, które montowaliśmy... ale to stare czasy... teraz widzę że mają ten nowy panel co midea... jeśli dobrze kojarzę... tylko z tymi nowymi nie miałem styczności dlatego nie wiem co myśleć o nich
Sprężarki w chińczykach - forumklima - 2011-02-15 byniom napisał(a):tak naprawde to te które montuje to w żadnym nigdy nie było rurek w zestawie a te z którymi się spotkałem to klienci je kupili w marketach budowlanych i tam były w zestawach. Zgadzam się, tylko w tych z hipermarketu są rurki , a jeszcze Galanz daje przewody zasilające , sterownicze /w granicach 2-3m/, rurkę do skroplin 2 m i otok plastikowy od przepustu Sprężarki w chińczykach - mg - 2011-02-15 forumklima napisał(a):byniom napisał(a):tak naprawde to te które montuje to w żadnym nigdy nie było rurek w zestawie a te z którymi się spotkałem to klienci je kupili w marketach budowlanych i tam były w zestawach. Nieprawda, dają rury, dają przewody, od 3,5 do 5m instalacji w zależności od modelu. Sprężarki w chińczykach - tommatiz - 2011-02-15 Jak tak piszemy o KFR to jak by ktoś potrzebował to mam dwie sprężarki do KFR Galanz 2.5kW i 3.5kW na R22 nówki sztuki . Pzdr
|