![]() |
|
Projekt chłodni - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Projekt chłodni (/showthread.php?tid=4642) |
Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 Szanowni użytkownicy, Już jakiś czas poszukuję projektu chłodni warzyw i owoców. Niezbędne jest to do zaliczenia ćwiczeń z przedmiotu Konserwacja i przechowywanie płodów rolnych na kierunku rolnictwo na którym obecnie studiuję. Niestety, na mojej uczelni nie znalazłam odpowiedniej literatura, aby móc takowy projekt. Postanowiłam więc poszuka pomocy u Was. Czy jesteście w stanie mi w jakikolwiek sposób pomóc? Bardzo mi na tym zależy. Z poważaniem Paulina Projekt chłodni - crocens - 2011-03-20 Paulina, Technika chłodnicza, poradnik, HANS ULLRICH, tom 1 i 2. Tam jest to dosyc szczegółowo opisane (może nie wszysto ale nei wiem jaki zakres Cię obejmuje). Projekt chłodni - obiektywny - 2011-03-20 Myślę,że nikt nie wymaga od Ciebie projektu instalacji chłodniczej ,a jedynie projekt pomieszczeń i określenie temperatury. W takim razie chyba żle trafiłaś Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 Potrzebuje i projektu chłodni, zasad działania wraz z klimatyzacją, więc sądzę, że jednak dobrze trafiłam. Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 A jeśli nie na tej stronie, to może ktoś się orientuje, gdzie bym mogła taką pomoc osiągnąć? A Wam drodzy Użytkownicy bardzo dziękuję, że poświęciliście czas dla mnie. Projekt chłodni - crocens - 2011-03-20 może weź korepetycje?
Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 Chętnie ![]() ale raczej nie znajdzie się dla mnie korepetytor
Projekt chłodni - zarize - 2011-03-20 To ja zapraszam do siebie chetnie udziele dwa warunki wysoka blondynka
Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 niewysoka brunetka
Projekt chłodni - obiektywny - 2011-03-20 Co do strony to jest chyba taka,ale jak zdążyłem się zorientować tutaj jest pisanie o niej zabronione. Z drugiej strony na forum klimatyzacji wśród blisko 5 tyś użytkowników jest na pewno mnóstwo znających się na tym. Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 o jakie chętne To kawałek drogi ode mnie
Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 obiektywny napisał(a):Co do strony to jest chyba taka,ale jak zdążyłem się zorientować tutaj jest pisanie o niej zabronione. bardzo żałuję, a jest jakakolwiek możliwość podania mi adresu strony? Projekt chłodni - obiektywny - 2011-03-20 Te zaproszenia z podtekstem to chyba w celu ominięcia tematu. No cóż,jeżeli w tamtych sprawach realia są podobne do fachowej wiedzy z chłodnictwa to wasze " korepetycje" chyba są "niewypałem"
Projekt chłodni - obiektywny - 2011-03-20 Paulina napisał(a):obiektywny napisał(a):Co do strony to jest chyba taka,ale jak zdążyłem się zorientować tutaj jest pisanie o niej zabronione. To byłoby ukarane banem,ale kto szuka ,nie błądzi. Zresztą tu też pewnie są profesjonaliści Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 nie chodzi mi o podawanie adresu na tej stronie, nie chcę nikogo zapędza w kłopoty Projekt chłodni - obiektywny - 2011-03-20 Poczekajmy,tutaj na pewno też Ci pomogą.Taka chłodnia to prosty projekt Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 Tak Pan sądzi? Mam nadzieję, że ktoś jednak się zlituje nade mną
Projekt chłodni - crocens - 2011-03-20 Paulina, a co potrafisz z tego zrobić? uczyli was coś o chłodnictwie? bo raczej nikt nie wie od czego zacząć dyskusję na Twój temat
Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 Jak już wspomniałam studiuję rolnictwo a nie budownictwo. Nic nas o chłodnictwie nie uczyli, ponieważ nie mam takiego przedmiotu jak chłodnictwo, wykładają natomiast konserwację i przechowywanie płodów rolnych. Uczono nas jak np zakłada kopce na ziemniaki i warzywa okopowe, metody przechowywania nasion zbóż i innych. Chłodnie są miejscami, które także służą do przechowywania warzyw i właśnie tu się historia zaczyna. Babka nic nam szczegółowego nie podała. Mamy zrobi projekt chłodni (jako budynku) ale także opisać ten nasz projekt, ukazania zasady chłodzenia w tych pomieszczeniach i co w tej chłodni po kolei się znajduje. Ile co może leże i do jakich celów jest ta chłodnia. Czyli do słownie wszystko co tyczy się chłodni. Projekt chłodni - obiektywny - 2011-03-20 No zacząć to trzeba chyba od określenia jaki wsad?,rodzaj i ilość,temperatury wsadu,okres przechowywania,rotacja i takie tam drobiazgi.Potem przyjąć założenia odnośnie temperatur,wilgotności itp. i pozostanie jedynie określenie zapotrzebowania wydajności i dobór urządzeń. Projekt chłodni - obiektywny - 2011-03-20 z budownictwem też raczej tego bym nie łączył.prędzej z termodynamiką ,czyli systemy i urządzenia energetyczne Projekt chłodni - obiektywny - 2011-03-20 Dla chłodników to chleb powszedni
Projekt chłodni - llort - 2011-03-20 Paulina albo niedobrze postawiłaś pytanie albo zbyt wiele od Ciebie wymagają ,ponieważ taki projekt kosztuje sporo pieniędzy.Ale żeby go stworzyć potrzebne są dane i założenia do projektu. Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 Dla mnie to nie jest jednak takie proste. Niestety. Niech to będą pomidory. Więc z nimi trzeba ostrożnie. Chłodnia niech mieści 300 ton warzyw. I niech ma 3687,0m3. Powierzchnia zabudowy: 518,8m2. A powierzchnia użytkowania 561,0m2. Projekt chłodni - Paulina - 2011-03-20 A ja już zdążyłam się zorientować ile taki projekt kosztuje, przynajmniej 4,5 tys.
|