![]() |
|
przeglad klimatyzatora przenosnego - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: przeglad klimatyzatora przenosnego (/showthread.php?tid=5056) Strony:
1
2
|
przeglad klimatyzatora przenosnego - Paweł1983 - 2011-05-28 witam. Panowie sa zawory serwisowe do sprawdzenia cisnienia w klimatyzatorze przenosnym?? przeglad klimatyzatora przenosnego - Paweł1983 - 2011-05-28 klimatyzator załacza sie chlodzi pare minut zaladza sie i wyłacza. prosze o pomoc. przeglad klimatyzatora przenosnego - byniom - 2011-05-28 Raczej nie ma zaworów , Sprawdź czystośc filtrów i wentylatora. przeglad klimatyzatora przenosnego - Paweł1983 - 2011-05-28 kolego filtry i wentylator ok. jak zalodzenie zejdzie to załacza sie i chlodzi. przeglad klimatyzatora przenosnego - bxz - 2011-05-28 szukaj nieszczelności przeglad klimatyzatora przenosnego - Paweł1983 - 2011-05-28 jezeli nie ma zadnych zaworow serwisowych to jak uzupelnic czynnik w takiej klimie?? przeglad klimatyzatora przenosnego - bartekyogico - 2011-05-28 W niektórych są zaworki a w niektórych nie. I tak musisz znaleźć nieszczelność to "przy okazji" wlutuj se wentyl na ssaniu. Jest też możliwość nakręcenia zaworku... przeglad klimatyzatora przenosnego - barbie - 2011-05-28 przedmuchaj parownik i skraplacz sprężonym powietrzem . przeglad klimatyzatora przenosnego - tommatiz - 2011-05-28 Szukaj aż znajdziesz kikut po zalutowanym zaworze i w to miejsce wlutuj nowy zaworek. Pzdr przeglad klimatyzatora przenosnego - bxz - 2011-05-28 skoro jak odmarznie mrozi - masz jeszcze freon, więc znajdź nieszczelność i oceń czy dasz radę naprawić. przeglad klimatyzatora przenosnego - monterod2002 - 2011-05-28 a może zaczniemy jaka to klima model czy coś. pozdrowionka przeglad klimatyzatora przenosnego - Paweł1983 - 2011-05-29 model atlantik hcl-57e. w ukladzie musi byc jeszcze czynnik poniewaz jak odmarznie to dziala chodzi pare minut i zaczyna sie to samo. co radzicie?? przeglad klimatyzatora przenosnego - Paweł1983 - 2011-05-29 przesylam zdjecie. w tym miejscu byl zawor wlutowany?? przeglad klimatyzatora przenosnego - bxz - 2011-05-29 elektroniczny wykrywacz nieszczelności wykrywacz w sprayu rozpylacz od płynu do okien, a w nim ludwik z wodą jak nie znajdziesz nieszczelności nikt Ci więcej nie poradzi. napraw zdjęcie. przeglad klimatyzatora przenosnego - Paweł1983 - 2011-05-29 hmm ale ta klima juz dziala dosc dlugo wiec dlaczego czynnik nie zwial calkowicie?? przeglad klimatyzatora przenosnego - KlimTech - 2011-05-29 kolego patrząc na to zdjęcie wygląda to niemal że identycznie jak układ z zwykłej lodówki Co do twojego ostatniego pytania może nie zwiał całkiem dlatego że nieszczelność jest minimalna (ale znacząca). Bez narzędzi raczej tego nie zrobisz , potrzebny będzie ci na pewno komplet spawalniczy, obcinarka do miedzi, gaz (czynnik) pompa próżniowa itp itd. Kiedyś pracowałem w chłodnictwie, robiłem agregaty chłodnicze przy wykorzystaniu odpowiedniego sprzętu, taka naprawa trwała dosłownie 5 minut. Tyle że jak wspomniałem, to nie był sprzęt taki jakiego używa się w klimatyzacji nie te gabaryty. Dzwoń po fachowca i ci to naprawi
przeglad klimatyzatora przenosnego - Paweł1983 - 2011-05-30 takie narzedzia moge pozyczyc sobie. ten klimatyzator uzywany jest ok 5 lat jest mozliwe ze gdzies czynnik zsie ulotnil w czasie uzytkowania?? w to miejsce co przesłalem zdjecie jaki trzeba wlutowac zaworek?? przeglad klimatyzatora przenosnego - bxz - 2011-05-30 a nie możesz najpierw znaleźć nieszczelności? ja zdjęcia nie mogę otworzyć :p przeglad klimatyzatora przenosnego - Paweł1983 - 2011-05-30 mozesz mi powiedzec jak szukac nieszcelnosci bez jakis specjalistycznych narzedzi?? w jaki sposob?? przeglad klimatyzatora przenosnego - miezala5 - 2011-05-30 Nieszczelnosc raczej po stronie niskiego cisnienia e wiec na odcinku od parownika plus parownik do sprezarki! Dobrze pieniacy sie plyn do mycia szyb np i na wylaczonym urzadzeniu nakladaj piane na miejsca dostepne i patrz czy robia sie banki jak bys dziury w dedce szukal! ![]() Tylko tyle mozesz zrobic bez narzedzi! ![]() Pozdrawiam!Robert przeglad klimatyzatora przenosnego - jackalajnen13 - 2011-05-30 Witam , bmw e90 , robiłem serwis klimy ( texa 650 ) , mam pytanie podczas odzysku , maszyna wykazała 0 g oleju , natomiast patrząć na zbiorniczek wyrównawcze ( stary olej ) napełnił sie troche zbiorniczek.. mój błąd ze nie zobaczyłem wcześniej na skale ile ml było.. moje pytanie ?? ile teraz mam nabić oleju??? 2 pytanie .. po wymianie chłodnicy klimatyzacji jaka ilość oleju należy uzupełnic układ?? Opel Astra 1999r. 2.0 D przeglad klimatyzatora przenosnego - bxz - 2011-05-30 Paweł1983 napisał(a):mozesz mi powiedzec jak szukac nieszcelnosci bez jakis specjalistycznych narzedzi?? w jaki sposob?? bxz napisał(a):elektroniczny wykrywacz nieszczelności przeglad klimatyzatora przenosnego - Paweł1983 - 2011-05-31 koledzy naprawione. na wyjsciu ta klimka ma 5 stopni. dobrze?? przeglad klimatyzatora przenosnego - Paweł1983 - 2011-05-31 nie zamarza sprezarka pracuje caly czas teraz nawet temperatura zeszal do 4 stopni. wiec chyba nie jst zela jak na przenosny klimatyzator po soprym okresie uzytkowania. dzieki za pomoc przeglad klimatyzatora przenosnego - miezala5 - 2011-05-31 No ale pochwal sie jak ci sie to udalo! ![]() Byla dziurka? Znalazles dziurke! ![]() No co ty my sie tu produkujemy to w nagrode bysmy chcieli wiedziec co i jak a i dla doswiadczenia! Pozdrawiam! Robert |