![]() |
|
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu (/showthread.php?tid=5557) Strony:
1
2
|
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - hary811 - 2011-09-06 mam problem z odprowadzeniem skroplin z kanałowki fujitsu (wysoki sprez) w czasie pracy cała woda gdzies sie zbiera a czesc zostaje w rurach nie zlatujac do kanalizy po wyłaczeniu urzadzenia wszystko leje sie przez tace. Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - crocens - 2011-09-06 musisz zastosować odpowiednio wysoki syfon, gdzieś mam wzór na zbudowanie odpowiedniego syfonu ale nie w domu... Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - zuku - 2011-09-06 Mocno zabrudzony filtr, parownik, tacka skroplin, brak syfonu, źle wypoziomowany, Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - hary811 - 2011-09-06 filtr nowy poziom ok nie moge zrobic syfonu ze wzgledu na brak miejsca
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - Bobek - 2011-09-06 Spróbuj chociaż z dwóch kolanek 45 st. i pamiętaj o odpowietrzniku. Wklej trójnik i dołóż kawałek rurki. Leje Ci się woda z tacy bo prawdopodobnie masz zapowietrzony odpływ... Powodzonka
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - zuku - 2011-09-06 Syfon nie musi być przy kanałówce, nawet lepiej będzie jak go dasz niżej ale bez niego będzie się dziać jak się dzieje. Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - hary811 - 2011-09-06 filtr nowy poziom ok nie moge zrobic syfonu ze wzgledu na brak miejsca
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - zuku - 2011-09-06 ale odpowietrzenie jak już to za syfonem Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - hary811 - 2011-09-06 http://www.aspenpumps.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=150 a moze da rade ??? Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - hary811 - 2011-09-06 odpowietrzenie tez zrobiłem Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - zuku - 2011-09-06 tą pompką nie spowodujesz że powietrze nie będzie zasysane przez odpływ skroplin. Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - hary811 - 2011-09-06 co proponujecie ???? Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - Bobek - 2011-09-06 Cytat:Syfon nie musi być przy kanałówce, nawet lepiej będzie jak go dasz niżej ale bez niego będzie się dziać jak się dzieje. Cytat:ale odpowietrzenie jak już to za syfonemHmm... Ciekawe To co wtedy odpowietrzasz?
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - hary811 - 2011-09-06 jutro sprawdze dam odp
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - Bobek - 2011-09-06 Sprawdź jeszcze wypoziomowanie, najwyżej skoryguj lekko w stronę odpływu. Kanałówka ma już sama w sobie spadek, ale nigdy nie zaszkodzi jej lekko pomóc
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - Czesio - 2011-09-06 hary811 napisał(a):mam problem z odprowadzeniem skroplin z kanałowki fujitsu (wysoki sprez) w czasie pracy cała woda gdzies sie zbiera a czesc zostaje w rurach nie zlatujac do kanalizy po wyłaczeniu urzadzenia wszystko leje sie przez tace. Cześć Znalazłem fajny artykuł o syfonach w klimatyzacji, wyśle Ci na maila. Rozumiem że masz syfon po stronie tłocznej wentylatora? Rysunki i takie tam wywody: co, jak dlaczego...
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - hary811 - 2011-09-06 hary811@interia.pl Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - bxz - 2011-09-06 ja też chce ^^ bxz@o2.pl Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - miezala5 - 2011-09-06 Czesio podeslij mi tez! mieszala5@wp.pl Dzieki! Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - tommatiz - 2011-09-06 Sprawdź dobrze wymiennik. Jak nie jest drożny i nawet w małym stopniu zatkany to będzie wodę do siebie zasysał co w efekcie daje wyciek z tacy skroplin. Rozumiem że filtr wymieniony więc ta klima już jakiś czas działa więc nie skupiałbym się na odwodnieniu. Chyba że ktoś coś przerabiał i nie tak podłączył. Popatrz dobrze na drożność wymiennika!!!. Pzdr Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - llort - 2011-09-06 Ja też poproszę. Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - Bobek - 2011-09-06 Jak dobrze kojarzę, to w kanałówkach FUJITSU jest najpierw filtr, później wentylator i na samym końcu wymiennik. Pamiętam coś takiego bo miałem problem z serwisem takiej kanałówki. Nie mogłem dojść do chłodnicy... Wtedy nie będzie zasysał, tylko wydmuchiwał ewentualnie. Ja stawiam na odpływ: Cytat:w czasie pracy cała woda gdzies sie zbiera a czesc zostaje w rurach nie zlatujac do kanalizy po wyłaczeniu urzadzenia wszystko leje sie przez tace Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - hary811 - 2011-09-07 panowie działa pozdrawiam
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - miezala5 - 2011-09-07 Ale napisz dlaczego nie dzialalo a dziala!
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu - tommatiz - 2011-09-07 hary811 napisał(a):panowie działa pozdrawiamZadaniem forum jest niesienie pomocy innym więc jak się udało Tobie rozwiązać problem to będziemy wdzięczni za podzielenie się tą informacją z nami a być może ktoś inny będzie miał podobny problem to będzie wiedział gdzie szukać przyczyny. Pzdr |