![]() |
|
Daikin czy Panasonic - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Daikin czy Panasonic (/showthread.php?tid=5939) Strony:
1
2
|
Daikin czy Panasonic - pno74 - 2012-04-02 Witam, jestem na etapie wyboru firmy i oferty na klimę w mieszkaniu. Dzisiaj rozmawiałem z przedstawicielem firmy i zaproponował mi urządzenia Daikin lub Panasonic. Co lepsze? A może inna firma?Jestem kompletnie "zielony" więc poprosiłbym ludzi znających się na rzeczy o opinie. Koszt "inwestycji" to 3,5 tys. Pomieszczenie ma 35 m2. Rejon to kuj-pom. Czy oferta jest ok? Dzięki za opinię i pozdrawiam Daikin czy Panasonic - mentor12 - 2012-04-02 Co od klimy oczekujesz? Daikin czy Panasonic - popeye - 2012-04-02 mentor12 napisał(a):Co od klimy oczekujesz?żeby chłodziła? Daikin czy Panasonic - mentor12 - 2012-04-02 Podstawowym wymaganiem jest to aby samochód jeżdził?.A ludzie zwracają na bajery. Daikin czy Panasonic - popeye - 2012-04-02 mentor12 napisał(a):Podstawowym wymaganiem jest to aby samochód jeżdził?.A ludzie zwracają na bajery.jak dla mnie to samochód ma jeździć a na bajery zwracają uwagę ci z małym sprzętem Daikin czy Panasonic - Rześki LUFT - 2012-04-02 w żadnym temacie nie może być krotko i na temat? DAIKIN lepszy i tyle w temacie... Daikin czy Panasonic - mentor12 - 2012-04-02 klimaG-ce napisał(a):w żadnym temacie nie może być krotko i na temat?Stwierdzając warto uzasadnić.Na pewno DAIKIN posiada większą tradycję i
Daikin czy Panasonic - Rześki LUFT - 2012-04-02 99% osób z branży napisze ze DAIKIN lepszy bo większa tradycja, wyższe COP, EER w wysokich modelach czy tam nawet większe prawdopodobieństwo trafienia na porządna firmę montującą bo ludzie uczący sie na youtube chłodnictwa takich firm sie nie tykają
Daikin czy Panasonic - awax - 2012-04-03 Zwłaszcza te 3,5 tysiąca przemawia za Daikinem. Daikin czy Panasonic - wadim - 2012-04-03 z panasonikiem nie mialem stycznosci ale co do daikina to polecam, malo awaryjny i dobrze wykonany sprzet, ale cena, moze warto jakas inna zalozyc- rownie dobrej firmy i pare pln zostanie w kieszeni Daikin czy Panasonic - pno74 - 2012-04-03 Dzięki za wszelkie info. Co do ceny to nie jest niska, ale inwestycja nie jest na rok tylko na kilka lat. Pozostaje kwestia jakie oszczędności mogę poczynić zakładając sprzęt innej firmy. Jeżeli miałoby to być 1 tys to warte zastanowienia,ale jeżeli 200, 300 zł, to już inna sprawa, skoro opinie są pozytywne o Daikinie to chyba warto?! Uważacie, że 3,5 tys to za dużo? Daikin czy Panasonic - wadim - 2012-04-03 za daikina dobra nawet bardzo dobra cena Daikin czy Panasonic - awax - 2012-04-03 Kto napisał,że za 3,5 tyś można kupić i zainstalować dobrego Daikina?wydaje mi się to nierealne Daikin czy Panasonic - wadim - 2012-04-03 awax napisał(a):Kto napisał,że za 3,5 tyś można kupić i zainstalować dobrego Daikina?wydaje mi się to nierealne cena jest bardzo bardzo dobra i tak jak pisalem w innym poscie to sie nazywa zabijanie rynku, ciekawy jestem kto daje takie ceny a nie ten kto napisal Daikin czy Panasonic - pno74 - 2012-04-03 Znalazłem firmę na stronie www, zadzwoniłem, gościu mówi, że proponuje Panasonic lub Daikin,w takiej cenie bo ma jeszcze zapas sprzętu sprzed "podwyżek". Daikin czy Panasonic - Endriuszka - 2012-04-03 Daikiny kojarzą mi się mało awaryjnie, z tym że styczność miałem tylko z takimi gdzie elektroniki było tyle że z dwa komputery i telewizor można by było z tego zrobić. Im prostszy sprzęt tym lepiej i to nie tylko dla serwisanta, gdyż płytki tanie nie są. Jeśli chodzi o cenę to doinformuj się co konkretnie za 3,5 tys Ci proponują? Tak jak koledzy wyżej pisali to na plus bardziej Daikin niż Panasonic. Nie sądzę że na innym sprzęcie mierząc cenę do jakości wyjdziesz na swoje do tysia zakładając że tyle cię faktycznie skasują. Daikin czy Panasonic - pno74 - 2012-04-05 Pytanie pewnie z natury oczywistych. Czy ewentualnie można taką klimatyzację "przenieść" do innego budynku? Daikin czy Panasonic - Shitashii - 2012-04-05 pno74 napisał(a):Pytanie pewnie z natury oczywistych. Czy ewentualnie można taką klimatyzację "przenieść" do innego budynku?Można. Daikin czy Panasonic - awax - 2012-04-05 pno74 napisał(a):Pytanie pewnie z natury oczywistych. Czy ewentualnie można taką klimatyzację "przenieść" do innego budynku?Można .To bardzo proste i tanie Daikin czy Panasonic - barbie - 2012-04-05 najtaniej jest przenieść klimę okienną . Daikin czy Panasonic - awax - 2012-04-05 barbie napisał(a):najtaniej jest przenieść klimę okienną .Oj przenośną wyjdzie taniej Daikin czy Panasonic - mentor12 - 2012-04-05 Zwłaszcza wtedy gdy nie potrzeba podnośnika i dżwigu.Są okienne i okienne tak samo jak okna różnej wielkości i na różnych kondygnacjach. :| Daikin czy Panasonic - pno74 - 2012-04-06 Dzięki za info. Właśnie otrzymałem propozycje konkretnych modeli: PANASONIC CU-RE12JKX-1 DAIKIN FTYN35 McQuay który? Daikin czy Panasonic - gadget - 2012-04-19 pno74 napisał(a):Dzięki za info. Właśnie otrzymałem propozycje konkretnych modeli: McQuay znaczy tanio nie koniecznie dobrze, COP raczej na koncu alfabetu bym szukal. Daikin ten model to on/off , ze tez jeszcze w ofercie jest ? Tego modelu nie ma w sprzedazy na zachodzie europy . Dlaczego ? Mysle ze znasz odpowiedz , tym bardziej ze od poczatku skaladany byl gdzies w europie chyba na Slowacji a teraz u kitajcow . Kilka lat temu montowalem 3 sztuki jedna tylko uruchomila sie bez klopotow . Panasonic to inwerter i dobra sprawdzona sprezarka wybierz ten ! Daikin czy Panasonic - awax - 2012-04-20 Wszystkie on-offy sprowadzane do Krajów Unii Europejskiej są ostatni rok.Potem wchodzi zakaz importu on-offów,czyli z częściami też będzie kłopot. |