![]() |
|
zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? (/showthread.php?tid=5940) |
zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - wadim - 2012-03-20 witam, znalazłem ostatnio w bardzo dobrej cenie cos takiego http://www.milwaukee.info.pl/11430-2206-40-Widelkowy-miernik-dla-instalatorow-HVAC-R.html z uwagi na to że moje cegi sonela dostały nóg rozważam zakup milwaukee cena bedzie podobna, czy mieliscie z tym juz doczynienia i co myslicie? pzdr zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - Shitashii - 2012-03-20 Ja mam np takie : http://www.gotronik.pl/multimetry/unit_ut204.html a cena 3 razy niższa. I wydaje mi się, że jest znacznie ciekawszą propozycją. Ale nie każdy potrzebuje pomiar prądu DC. Ja jestem bardzo zadowolony. zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - wadim - 2012-03-20 wiem ale moge je kupic za niecale 300 pln, a ut204 i tak kosztuja 200 pln, ale dzieki za rade zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - Shitashii - 2012-03-20 wadim napisał(a):wiem ale moge je kupic za niecale 300 pln,To dałeś im reklamę :-) Przeczytaj dokładnie instrukcję i jeśli spełnia Twoje wymagania, to bierz. zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - wadim - 2012-03-20 wezme 80 dolarow + 20 wysyłka, sprawdze co to warte i jak dojdzire napisze opinie, do serwisu bedzie w sam raz no i dodatkowo temperature jw szybko mozna machnac
zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - Shitashii - 2012-03-20 Temperaturę j.w. to może i tak, ale np do przegrzania to termopara raczej się nie nadaje. zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - wadim - 2012-03-20 to juz testo niestety mam kilku upierdliwych klientow i za kazdym razem musze do protokolow pisac wartosci temperatury, takie widzi misie ale klient nasz pan
zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - mentor12 - 2012-03-20 Shitashii napisał(a):Temperaturę j.w. to może i tak, ale np do przegrzania to termopara raczej się nie nadaje.A co się nadaje? zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - Shitashii - 2012-03-20 Np Pt 1000 będzie lepszy. zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - mentor12 - 2012-03-20 Jestem w szoku.Przy wędzarniach dobre :| :| zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - Shitashii - 2012-03-20 Czy Ty umiesz czytać po polsku, czy zawsze musisz zgrywać mądralę?? Napisałem, że do przegrzania (takie "zjawisko" w chłodnictwie). Próbujesz się wymądrzać w tematach o których mało wiesz. Dziękuję, skończyłem. zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - mg - 2012-03-20 mentor to że nigdy się z tym nie spotkałeś nie znaczy że tego niema może być całkiem odwrotnie
zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - eryk_wiking - 2012-03-20 W tych Milwaukee z tego co widze nie można zapiąć cęgów na przewodzie, a mnie to by wnerwiało. Cena jest ok, pod warunkiem że cła nie doliczą na granicy
zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - mentor12 - 2012-03-20 Pt 1000 można mierzyć temperaturę w piecach Martenowskich a nie różnicę przegrzania.Wszystko ma swoje przeznaczenie i dokładność. zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - kubabaku - 2012-03-20 eryk_wiking napisał(a):W tych Milwaukee z tego co widze nie można zapiąć cęgów na przewodzie, a mnie to by wnerwiało. można wysłać jako "gift" rzeczywiście kiepska opcja bez możliwości zapięcia na przewodzie zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - mentor12 - 2012-03-20 Mnie czasami denerwuje jak nie mogę zamknąć pętli w plątaninie zbyt krótkich przewodów.To jest atut tego urządzenia.A czy dokładność? zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - Fujitsu Szczecin - 2012-03-20 wadim napisał(a):witam, znalazłem ostatnio w bardzo dobrej cenie cos takiegoWitam Z góry powiem Ci że nie będziesz zadowolony. Pomimo że to nie cęgowy do końca będzie ciężko mierzyć krótko zostawione kable przy j. z. Jeżeli już chcesz zainwestować w wybajerowany multimetr ze zmiennymi końcówkami to poszukaj firmy z armatą w logo. Kupujesz bazę i nasadki jakie chcesz do swoich potrzeb. Jest nawet głowica do mierzenia ciśnienia w instalacji chłodniczej oraz przeliczająca przegrzanie. Bogdan zna tą firmę ma od niej manometr. Widziałem ich prospekt i zestawy. Cuda... http://www.fieldpiece.com/ Pozdrawiam zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - wadim - 2012-03-20 z wysylka nie ma problemu kilkakrotnie juz mi wysylali i nigdy do cla nie naliczyli, wlasnie dlatego ze nie mozna zapiac sklania mnie do tego miernika, zwyklymi czasmi nie mam wystarczajaco duzo miejsca a wg parametrow technicznych z dokladnoscia nie jest źle- mi taka wystarczy, jak sprawdze to napisze recenzje zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - mentor12 - 2012-03-20 Shitashii napisał(a):Czy Ty umiesz czytać po polsku, czy zawsze musisz zgrywać mądralę?? Napisałem, że do przegrzania (takie "zjawisko" w chłodnictwie). Próbujesz się wymądrzać w tematach o których mało wiesz.Umiem i dosłownie ciebie nie rozumiem.Chyba że mierzysz przegrzania wynoszące np 550K to tysiączki się nadają.Najlepiej zadaj pytanie koledze stefanbud jakie ma czujniki w swoim TESTO.A problem i spór zostanie rozwiązany. zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - jack63 - 2012-03-20 A dla Pt100 wymagane przegrzanie to 55K??? zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - mentor12 - 2012-03-20 Czego przegrzanie? zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - kubabaku - 2012-03-20 stefanbud napisał(a):dokładnie CUDAwadim napisał(a):witam, znalazłem ostatnio w bardzo dobrej cenie cos takiegoWitam z takich kozaków to jeszcze Fluke...no ale po co to komu
zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - wadim - 2012-04-02 witam, Przyszły mi wspomniane milwaukee, nie polecam, sa dosc spore i do splitow sie nie nadaja, tradycyjne cegi sa duzo bardziej wygodne, naszczescie w lombardzie za 340 wzieli- plus ze sie zwrocily zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - wit - 2012-04-02 Shitashii napisał(a):Np Pt 1000 będzie lepszy. ???? dlaczego? bo dla mnie to zaskok. zamiast cegów milwaukee 2206-40 co myslicie? - Shitashii - 2012-04-02 wit napisał(a):Te wszystkie Pt, ntc, ptc działają trochę na innej zasadzie (m.in. na wyższym napięciu pomiaru) niż termopara (bo do tego się odnosiłem).Shitashii napisał(a):Np Pt 1000 będzie lepszy. Wycięte z Wikipedii: Składa się z pary (dwóch) różnych metali zwykle w postaci przewodów, spojonych na dwóch końcach. Jedno złącze umieszczane jest w miejscu pomiaru, podczas gdy drugie utrzymywane jest w stałej temperaturze odniesienia (np. mieszanina wody z lodem). W przypadkach, gdzie nie jest wymagana duża dokładność (dopuszczalny błąd rzędu kilku stopni), jako temperaturę odniesienia traktuje się np. temperaturę wnętrza szafy sterowniczej maszyny przemysłowej, określanej z pomocą czujnika innego niż termopara (jest to tzw. sztuczne zero). Pod wpływem różnicy temperatury między miejscami złączy (pomiarowego i "odniesienia") powstaje różnica potencjałów (siła elektromotoryczna), zwana w tym przypadku siłą termoelektryczną, proporcjonalna do różnicy tych temperatur. A dalej jeszcze: Istotny jest też dobór przyrządu użytego do pomiaru napięcia termoelektrycznego, gdyż napięcia powstające w termoparach nie przekraczają kilkudziesięciu miliwoltów. W przypadku termopar z metali szlachetnych wartości te są jeszcze mniejsze - kilka miliwoltów. I to się zgadza z moją dotychczasową wiedzą. Kwestia więc ceny takiego przyrządu jakim dysponujemy. Aha, no i termopara ma bardzoszeroki zakres pomiarowy(nawet 2200K), a zależność dU/dT nie jest liniowa. Czujniki rezystancyjne przeważnie są na znacznie węższy zakres. No, więc chyba to miałem na myśli. |