![]() |
|
lg inwerter awaria - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: lg inwerter awaria (/showthread.php?tid=6732) Strony:
1
2
|
lg inwerter awaria - Qba - 2012-12-28 Witam - klimatyzator ścienny inverter LG CA 18AWR - dioda POWER 5 impulsów potem 2 sekundy nic i 5 impulsów i tak w kółko. Robiłem reset zgodnie z instrukcją , wyłączenie zasilania i nic . Zauważyłem że po załaczeniu zasilania gdy klima się uzbraja -przez chwilę chodzi went.j.wew, porusza żaluzją i gdy załacza stycznik w j.wew. ( słychać charakterystyczny ,,cyk'') momentalnie przechodzi do w/w objawów. - Klient mówi że wywaliło zabezpieczenie (10 A.) - w tabeli kodów nie ma takiego - zasilanie j.zew prawidłowe - mierzony prąd w trakcie całego cyklu uzbrajania do momentu jak wyżej - brak poboru Klima ma 2 lata. Prosze o pomoc w diagnozie. lg inwerter awaria - zuku - 2012-12-28 Według moich papierów to: Błąd kominikacji. Niewłaściwe lub brakujące połączenie pomiędzy jednostką wewnętrzną i zewnętrzną. lg inwerter awaria - Qba - 2012-12-28 dziwne bo sprawdzałem przewody i o.k , jutro sprawdze ciąglość ale wygląda mi na płyte j.wew Pzdr lg inwerter awaria - klimatolog - 2012-12-28 Sprawdż zaciski na kompresorze. lg inwerter awaria - Qba - 2012-12-29 - dzisiaj sprawdziłem jeszcze raz wszystkie kable i ok. - nie chcę za bardzo grzebać bo na gwarancji jeszcze - w poniedziałek zgłaszam reklamacje do LG. Apropos wiecie jak wygląda serwis gwarancyjny tej firmy ? Pozdrawiam lg inwerter awaria - andrewrc - 2012-12-30 Witam LG teraz nie ma swojego serwisu gwarancyjnego, naprawy spadają na firmę montującą jak posiada APS, a LG zwraca uszkodzone części lg inwerter awaria - bartekw - 2012-12-30 ch05 ch53 bład komunikacji. bledow zapewne jest wiecej ale w lg wyswietlany w podstawie jest tylko blad najnizszy numerycznie. skoro jed wew dziala to najpewniej padla plyta glowna w jed zew.jest cala masa rzeczy ktore nalezy sprawdzic gdyz blad komunikacji tonie tylko jed wew i zew ale rowniez komunikacja miedzy plytami agregatu np plyta ster-plyta invertera- filtr aktywny-plytka zasilajaca itd. nie grzeb sam bostracisz gwarancje;] czekaj na serwis;] a wyglada to tak ze przyjedzie serwis zdjagnozuja co konkretnie padlo i w miare mozliwosci wymienia. na czesci czeka sie z reguly do dwóch tygodni.tyle:] lg inwerter awaria - bartekw - 2012-12-30 andrewrc Lg posiada swój serwis w Polsce ale faktem jest ze gwarantem jest firma wykonujaca montaz.
lg inwerter awaria - Qba - 2012-12-30 Serwis przyjedzie ....na drugi rok Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie. Jak będzie po wszystkim dam znać.
lg inwerter awaria - coldtherm - 2012-12-31 z tego co wiem a na szkoleniu byłem około 2 miesięcy temu... LG nie ma serwisu jako takiego w PL Kolega słusznie zaznaczył ze za to odpowiedzialny jest instalator jeśli jest zatwierdzony przez LG do niedawna serwisanci dostawali zryczałtowane wynagrodzenie za wyjazdy do uszkodzeń lecz to juz nieaktualne owszem zdarza się ze przysyłają chłopaków z centrum szkoleniowego ten błąd jest najpowszechniejszym błędem i dotyczy wielu uszkodzeń... z częściami nie ma problemu lg inwerter awaria - xxx75 - 2013-01-02 Witam. Przy okazji tematu związanego z tym modelem, mam następujące pytanie: Przy wyłączonym urządzeniu, co jakiś czas (różne częstotliwości: co kilka, kilkanaście minut lub co kilka godzin) w jednostce wewnętrznej słychać charakterystyczne "cykanie", jakby włączanie lub wyłączanie jakiegoś stycznika. Co to może być ? Pozdrawiam. lg inwerter awaria - klimatolog - 2013-01-04 Zawór 2 drogowy? lg inwerter awaria - coldtherm - 2013-01-04 Wydaje mi się ze w jednostce wewnętrznej tego modelu nie ma zaworu odcinającego. W jakim trybie pracy pojawia się hałas? W jaki sposób są odprowadzane skropliny? Być może to pompka ? lg inwerter awaria - xxx75 - 2013-01-07 Witam. Skropliny odprowadzane są grawitacyjnie, a "cykanie" pojawia się przy wyłączonym klimatyzatorze. Taka sytuacja ma miejsce w dwóch urządzeniach (moim i znajomego). Jest to uciążliwe, gdyż klimatyzator znajduje się w sypialni. Sposobem, który pozwala na zlikwidowanie "cykania" jest odłączenie jednostki od zasilania... czy może to być związane z zasilaniem, gdyż jednostka jest podłączona do gniazdka, które nie posiada bolca uziemniającego ? lg inwerter awaria - bartekw - 2013-01-07 jak masz ustawionego pilota? lg inwerter awaria - bartekyogico - 2013-01-07 xxx75 napisał(a):Witam.Nie chcę czegoś pokręcic, ale była taka kampania serwisowa lg, że na płytce w wewnętrznej trzeba było przeciąc ścieżkę... Zadzwoń do importera i podaj model i nr. ser. to Ci powie czy dotyczy to tego urządzenia. lg inwerter awaria - xxx75 - 2013-01-08 Witam. Dziękuję za podpowiedzi. Ustawienie pilota nie ma żadnego wpływu na tą "dolegliwość". Czy ta kampania mogła dotyczyć dwóch różnych modeli: CC12AWR - Art Cool i CA12AWR - Libero Art Cool (nowy model) ? lg inwerter awaria - xxx75 - 2013-01-09 Witam. Potwierdziłem u źródła, LG zna problem i mają rozwiązanie na tą "dolegliwość", chodzi o odłączenie stycznika odpowiedzialnego za podgrzewanie sprężarki w warunkach, kiedy temperatura spada poniżej +5 st.C. Rozwiązaniem jest odłączenie stycznika na płytce wewnętrznej lub przecięcie ścieżki (w zależności od typu). dziękuję za podpowiedzi. lg inwerter awaria - awax - 2013-01-10 xxx75 napisał(a):Witam. Czyli opcja zimowa bierze w łeb? Klient powinien być poinformowany,że brak jest podgrzewania sprężarki aby w razie awarii dochodzić odszkodowania. W cywilizowanych krajach podobno w takiej sytuacji wymianie podlegałoby całe urządzenie,więcej cała wadliwa seria. lg inwerter awaria - klimatolog - 2013-01-10 Zestaw zimowy przypomina mi Adama Słodowego.Dlaczego firmy instalacyjne montują zestawy zimowe?Dlaczego nie wyjaśnia się klientowi zakresu pracy urządzenia Które podaje producent przed montażem?Czy zestaw zimowy jest rozwiązaniem profesjonalnym?Klient nie musi być poinformowany ponieważ urządzenie bez przeróbki nie powinno działać w warunkach atmosferycznych odbiegających podanych przez producenta.Zestaw zimowy to kręcenie bata na własną osobę-firmę instalacyjną.Montowanie takiego czegoś to ingerencja w produkcie przy której zachodzi utrata gwarancji. lg inwerter awaria - barbie - 2013-01-10 klimatronik jak wymieniasz paski klinowe w klimatyzatorach ? . lg inwerter awaria - klimatolog - 2013-01-10 barbie jak masz problem z tą czynnością to załóż odpowiedni temat. lg inwerter awaria - Shitashii - 2013-01-10 klimatolog napisał(a):Dlaczego firmy instalacyjne montują zestawy zimowe? Bo chcą rozszerzyć zakres działania klimatyzatora. klimatolog napisał(a):Dlaczego nie wyjaśnia się klientowi zakresu pracy urządzenia Które podaje producent przed montażem? Bo go te sprawy nie interesują. To ma działać. Kto zrobi taniej ten zrobi. klimatolog napisał(a):Czy zestaw zimowy jest rozwiązaniem profesjonalnym? Bardzo profesjonalnym. Nie byle kto umie to zrobić. A gwarancji udziela montujący.
lg inwerter awaria - klimatolog - 2013-01-10 Czyli Shitashii jesteś profesjionalistą tak samo prawie jak ci co montują w warunkach skandynawskich?Lubisz poprawiać producenta?Montujący w skandynawowie nie mają takich problemów.Dlaczego? bo montują dedykowane urządzenia?Faktycznie nie byle kto potrafi przenieść warunki atmosferyczne z punktu A do punktu B.Ty jesteś jak kopernik prawie?Tylko co to ma wspólnego ze współczynnikami wydajności. lg inwerter awaria - awax - 2013-01-10 Ten inwerter mając grzałkę sprężarki dedykowany jest do pracy w warunkach zimowych. Zapewne w instrukcji jest informacja co robić w razie dłuższego postoju przy ujemnych temperaturach. Odłączenie grzałki może spowodować awarię sprężarki. Takie akcje odcinania przekaznika to chałtura. |