![]() |
|
smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? (/showthread.php?tid=9308) |
smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - irroda - 2016-02-09 cześć , natrafiłem ostatnio na takie fajne urządzenia, dwa małe przetworniki ciśnienia wkręcane na zawory serwisowe oraz klamry z czujnikami temperatury, sprzęt łączy się bezprzewodowo z smartfonem i wyświetla wszystko na telefonie . Chciałem zapytać czy ktoś tego używa i jaki zasięg ma to urządzenie , fajna sprawa przy dużych odległościach . krótkie informacje o dostępnych modelach http://www.asctechnologie.pl/sites/default/files/oferta/pliki/smartsondy-pl_4.pdf smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - adas - 2016-02-09 irroda napisał(a):cześć , natrafiłem ostatnio na takie fajne urządzenia, dwa małe przetworniki ciśnienia wkręcane na zawory serwisowe oraz klamry z czujnikami temperatury, sprzęt łączy się bezprzewodowo z smartfonem i wyświetla wszystko na telefonie . Chciałem zapytać czy ktoś tego używa i jaki zasięg ma to urządzenie , fajna sprawa przy dużych odległościach .Witam ,mam zestaw do wentylacji, odczyt mam nawet po zamknięciu pokryw serwisowych. Zasięg około 10m Jeszcze w lutym ma być aplikacja w języku polskim, oprogramowanie pozwala na generowanie plików pdf , jpg,csv. z wykresami . smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - irroda - 2016-02-11 10 m - to słabo smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Daka - 2016-02-19 Przydał by się zawór bajpasowy do wrzucania freonu...co nie znaczy że nie można dorobić
smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Daka - 2016-02-19 Ciekawe czy jest w stanie smartfon poinformować o przekroczeniu ciśnienia oraz temperatury przegrzania podczas uzupełniania czynnika na przykład jeśli jesteś z drugiej strony urządzenia...Bo jeśli to tylko wizualny gadżet to lipa. Oraz czy potrafi zapamiętać pomiary z poprzednich wizyt serwisowych-przeglądowych. smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - DBKlima - 2016-02-22 Z tego co podaje producent to podawane masz online wyniki a telefon przy sobie . Więc wynika z tego że możesz nawet stać na agregacie wynik będzie ![]() Co do następnego pytania o zapamiętywanie wyników to czytałem w instrukcji że ma możliwość wysłania wyników na e-mail więc możesz w każdej chwili mieć te wyniki jak je samemu wcześniej zapiszesz . Ogólnie jestem pod wrażeniem maleństwa ale na minus mały zasięg urządzenie/smartfon brak bajpasu no i cena . smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Amfan - 2016-02-22 z google playa można pobrać apkę (smart probes) .Obsługuje wszystkie sondy .Dla AC oprócz temp i ciśnień oblicza przegrzew dochłodzenie.Sprawdzałem rysuje trendy, wynik można w postaci raportu przesłać do pdf lub excela smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Amfan - 2016-02-22 z google playa można pobrać apkę (smart probes) .Obsługuje wszystkie sondy .Dla AC oprócz temp i ciśnień oblicza przegrzew dochłodzenie.Sprawdzałem rysuje trendy, wynik można w postaci raportu przesłać do pdf lub excela . w Ameryce sporlan ma coś podobnego może jest tańsze ?. smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - DBKlima - 2016-02-23 Amfan napisał(a):z google playa można pobrać apkę (smart probes) .Obsługuje wszystkie sondy .Dla AC oprócz temp i ciśnień oblicza przegrzew dochłodzenie.Sprawdzałem rysuje trendy, wynik można w postaci raportu przesłać do pdf lub excela . w Ameryce sporlan ma coś podobnego może jest tańsze ?.[reklama] Na YT : How To Use Sporlan SMART Service Tool Kit For HVAC/R Diagnosis smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - DBKlima - 2016-02-23 Co do wad mam kolejną do dopisania przy jednym i drugim urządzeniu : - mały zasięg brak Wifi jest BT urządzenie/smartfon - brak bajpasu - rodzaj baterii mogły by być AA/AAA a nie pestki 10 deko i trochę większy gabaryt nic by nie zmienił - cena Gdyby nie cena pewnie by ja sobie kupił, a tak wolał bym ją wydać na kolejne wiertło przebiciowe smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Whisky - 2016-02-24 Fajny bajer ale ciekawe jak z precyzją bo z tego co ja wiem to BT ma spore opóźnienia nadawania między urządzeniami. smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - DBKlima - 2016-02-24 ... oglądałem dwa filmy bo też byłem ciekawy i stwierdzam że opóźnienie by mi nie przeszkadzało . smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Fujitsu Szczecin - 2016-03-02 irroda napisał(a):cześć , natrafiłem ostatnio na takie fajne urządzenia, dwa małe przetworniki ciśnienia wkręcane na zawory serwisowe oraz klamry z czujnikami temperatury, sprzęt łączy się bezprzewodowo z smartfonem i wyświetla wszystko na telefonie . Chciałem zapytać czy ktoś tego używa i jaki zasięg ma to urządzenie , fajna sprawa przy dużych odległościach . Witam Czy wydaje mi się że coś przeoczyłem :|, ale już to nadrabiam i zamawiam Pozdrawiam smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - DBKlima - 2016-03-02 ... oglądałem na targach z naszymi serwisantami - gdyby nie cena każdy by ja kupił . smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Amfan - 2016-03-03 DBKlima napisał(a):... oglądałem na targach z naszymi serwisantami - gdyby nie cena każdy by ja kupił . Też oglądałem .Pierwsze moje pytanie było- jaki jest zasięg tej komunikacji .Odpowiedz -10m. Nie miałem już więcej pytań i poszedłem dalej . smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - slimtech - 2016-03-19 Witam ,mam zestaw do klimatyazcji i przyznam że bardzo fajny.Zasięg jest wystarczający.Planuje dokupić tani smartfon lub tablet żeby to zostawiać na pomiary np na dobę lub dwie ( w trudnych przypadkach ), a dodatkowo bedzie można monitorować tablet przez net na telefonie lub innym urządzeniu wszędzie z zasięgiem netu .Na plus napewno monitoring procentowy baterii.
smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Fujitsu Szczecin - 2016-04-20 Witam No doszło, ładne cacko. Pierwsze wrażenie na such to że zabaweczka dobrze wykonana z porządnych materiałów, no i nie taka zabaweczka- potencjał niesamowity. Możliwości prawie jak 570tka. No nic trzeba będzie za prząść do roboty i sprawdzić. Pozdrawiam smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Fujitsu Szczecin - 2016-04-30 Witam No właśnie oprogramowanie testo Smart Probes zaktualizowało mi się do J. polskiego. No niby nic ale... Pozdrawiam smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - awax - 2016-04-30 stefanbud napisał(a):WitamNa androida ? smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Fujitsu Szczecin - 2016-04-30 awax napisał(a):Witamstefanbud napisał(a):WitamNa androida ? Tak, dokładnie. Pozdrawiam smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - byniom - 2016-05-01 Mnie też się zaktualizowało. Fajnie można robić raporty z montaży i od razu dodawać zdjęcia . W planach następne zakupy innych sond smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Fujitsu Szczecin - 2016-05-03 byniom napisał(a):Mnie też się zaktualizowało. Fajnie można robić raporty z montaży i od razu dodawać zdjęcia . W planach następne zakupy innych sondWitam Fajny sprzęt, ja zamówiłem do kompletu termohigrometry. Bede je badał z tyłu i z przodu... Pozdrawiam smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Fujitsu Szczecin - 2016-05-20 Witam I jak wasze doświadczenie z nową zabaweczką dla serwisantów? Jak Wam łączy się lepiej z telefonem czy tabletem. Jak Wam idzie robienie raportów? Pozdrawiam smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - bxz - 2016-05-21 Hej, Czym wykonywałeś poszczególne pomiary? smart sonda , smart praca , testo - ktoś korzysta ? - Fujitsu Szczecin - 2016-05-22 bxz napisał(a):Hej,Witam Do tego pomiaru potrzebny jest parametr przepływu powietrza w m3/h, można go uzyskać z anenometru wiatraczka lub termoanenometru (i tu pytanie do Bynia jak sprawdza się jego termoanenometr w tym co podaję producent klimy a pomiar na czystym urzadzeniu) Mi wiatraczek zawyrza lub ja źle wpisuje wielkość kratki wylotu. Muszę się jeszcze pobawić wiatraczkiem żeby być pewny dokładności pomiaru. Jak już mamy przepływ to tylko potrzebujemy pomiar z wlotu i wylotu urządzenia wykonany dwoma termohigrometrami. Wynik otrzymujemy w Btu/h lub kW. Zrobiłem sobie taki komplecik żeby sprostać ustawie i posrednio określać sprawność urządzenia. Uwielbiam jak wszystko do pomiaru mieści mi się w kieszonce. Pozdrawiam |