Forum Klimatyzacja
sycząca klimatyzacja - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: sycząca klimatyzacja (/showthread.php?tid=2266)

Strony: 1 2

sycząca klimatyzacja - lutek34 - 2009-05-16

W kombajnie jest zbiorniczek do którego kombajny wyssysa olej i niestety ale po 15 minutach odzysku pojemniczek był pusty. U mnie klima raczej dobrze chłodzi, dziś zrobiłem trase na podhale i spowrotem. Połowe trasy zrobiłem na klimie bo było dosyć parno i 22-24stopnie na zewnątrz a w środku chłodno

sycząca klimatyzacja - mt - 2009-05-17

lutek a co to za auto rok, silnik, model???
błędy tego typu to kody konkretnego producenta, trzeba by było zajżeć do instrukcji tej maszyny.

sycząca klimatyzacja - lutek34 - 2009-05-17

Pisałem na początku tego wątku, sprawa tyczy się '99 Chrysler Voyager 3.8l z pojedynczą klimą, manualną.

Co do błędu jaki wyskoczył na maszynie to w sumie pisało żeby po więcej info do instrukcji. Maszyna wyglądała identycznie jak ta z tego zdjęcia może ktoś z Was ma taką samą maszyne i się orientuje co według instrukcji znaczy ten błąd?[Obrazek: VS10AC590.jpg]

sycząca klimatyzacja - lutek34 - 2009-05-17

Dziś z nudów takim domowym elektronicznym termometrem z czujnikiem zewnętrznym pomierzyłem temperatury.
[Obrazek: DSC00014%20%28600%20x%20480%29.jpg]

Na obiegu otwartym temperatura wahała się pomiędzy 4-5stopni na obojętnie którym biegu dmuchawy.
Na zamkniętym obiegu temperatura spadła poniżej 4 stopni i wahała się pomiędzy 3.8-4 stopnie.
Temperatura zewnętrzna według wskazania termometru z konsoli samochodowej 18stopni a wewnątrz na początku badania było 22stopnie i po 4 minutach temperatura spadła już poniżej 21 stopni.

Wydajnościowo ten układ chyba wygląda OK?

sycząca klimatyzacja - lutek34 - 2009-05-19

Panowie nikt z Was nie wypowie się na ostatnie dwa posty jakie napisałem w tym temacie?

sycząca klimatyzacja - mt - 2009-05-19

co do błędu to nie mam takiej maszyny, a temperaturki piękne!!!

mt napisał(a):co do błędu to nie mam takiej maszyny, a temperaturki piękne!!!
No a czy jest możliwe że przy zapchanym lub uszkodzonym osuszaczu osiągnął bym takie temperatury?
Osuszacz już mam ale zastanawiam się czy warto go teraz wymieniać? Już w sprawdzanie klimy władowałem w nią przeszło 200zł a z wymianą osuszacza trudną będzie się zmieścić w 200zł.

sycząca klimatyzacja - mt - 2009-05-19

trudno stwierdzić takie żeczy na odległość, ja póki co bym nie wymieniał.

Daruje sobie narazie wymianę osuszacza, rozmawiałem dziś ze znajomym gazownikiem który tak na pół gwizdka też serwisuje klimy w samochodach i on twierdzi że te samochody tak mają i żeby się tym nie przejmować.

sycząca klimatyzacja - mt - 2009-05-20

Dokładnie tak.

sycząca klimatyzacja - lutek34 - 2010-06-19

Panowie fachowcy odświeżam temat bo może ktoś z Was w międzyczasie spotkał się z tym syczeniem w Voyagerach i wie jak by się go pozbyć.

sycząca klimatyzacja - Shitashii - 2010-06-19

Albo zawór rosprężny do wymiany, albo ten typ tak ma.
Zapamiętaj sentencję: "lepsze jest wrogiem dobrego". Jeśli działa to znaczy że działa.

sycząca klimatyzacja - lutek34 - 2010-06-19

Klima działa i chłodzi tylko to cykliczne syczenie jest delikatnie słyszalne.