![]() |
|
Reduktor do azotu - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Reduktor do azotu (/showthread.php?tid=2324) Strony:
1
2
|
Reduktor do azotu - robert69 - 2009-05-09 Witam. Może taki reduktor - http://allegro.pl/item623258468_reduktor_do_azotu_nowy_azot_profesjonalny_rbaz_3.html#gallery Ma na skali do 60 bar. Reduktor do azotu - byniom - 2009-05-09 Ten jest do 30 . To że ma skalę do 60 to nie znaczy że taki będzie . W samochodzie na liczniku też masz 280 a czy tyle pojedziesz? Tak na marginesie skoro niewiesz dokładnie po co jest kreska na manometrze to daj sobie spokój z reduktorem bo możesz zrobić sobie krzywdę.
Reduktor do azotu - wogotto - 2009-05-10 Stefanbud ja nie jestem pesimistom tylko red bulla nie pijam wole cos z pianka i zimne i nie podskakuje z butla bo sil niekiedy brakuje ale cos od kilku miesiecy ruszylo sie z tym azotem i moze jeszcze zaczniemy temat z kontrastem do nieszczelnosci i jego oddzialywaniem na oleje i czynniki to tez ciekawy temat wykozystywany w samochodach ale jak to sie ma do klimatyzatorow Reduktor do azotu - bodzio - 2009-05-10 Wiecie po co jest skala aż do 60 bar? Wystarczy pomyśleć lub przekroczyć 40 bar i będzie jasne. Reduktor do azotu - wogotto - 2009-05-10 Stefanbud napisal Witam Nie dam złamać się Tobie, Ty pesymisto. Kupuje się butle 20L, typ lekki, moja ma atest do 200bar i biorę ją pod pachę i w podskokach lecę na dach. Oczywiście wcześniej pije RedBull big_smile Ale ja nie pijam redbulla wole zimne,klarowne,w szklanecce,podane przez mila barmanke,z pianka na dwa palce......... Reduktor do azotu - Fujitsu Szczecin - 2009-05-10 bodzio napisał(a):Wiecie po co jest skala aż do 60 bar? Wystarczy pomyśleć lub przekroczyć 40 bar i będzie jasne.Witam Duży gwizd? Każdy facet lubi jasne pełne, podane przez śliczną kelnerkę ale po pracy marzycielu.Pozdrawiam Reduktor do azotu - wogotto - 2009-05-10 Stefanbud ja nie fantazjuje ja mam to na codzien i to nie jeden raz dziennie ale zawsze przed posilkami poniewaz naczczo nie jem...... Reduktor do azotu - Fujitsu Szczecin - 2009-05-10 wogotto napisał(a):Stefanbud ja nie fantazjuje ja mam to na codzien i to nie jeden raz dziennie ale zawsze przed posilkami poniewaz naczczo nie jem......Witam I pewnie nie jesz miodu, tylko żujesz pszczoły .Pozdrawiam Reduktor do azotu - senior - 2009-05-15 no dobra, ma ktoś dobry namiar na takie reduktory co da się z nich wycisnąć te chociaż 30 bar w konkretnej cenie? Reduktor do azotu - byniom - 2009-05-15 Ja kupiłem przez allegro w firmie z krakowa jak chcesz to na GG się odezwij to ci podam namiar . Zależało mi na czasie i w 24 gdoziny miałem przesyłkę po telefonicznej rozmowie Reduktor do azotu - gadget - 2009-05-15 Dawno tu niebylem . Tak sobie ten watek poczytalem i dlaczego nienalezy wykonywac prob szczelnosci przy podlaczonej jednostce wewnetrznej ??? Bo wyprostuje nam rurki ? Klilka lat temu mialem przypadek ze rozerwalo trojnik w jednostce wewnetrznej ( oczywiscie w szajsungu ) zdajwe mi sie ze chyba nawet pisalem o tym na tym forum . Rozerwalo jak wlasciciel byl w pokoju , strach pomyslec co by bylo gdyby mial wlaczony klimatyzator w nocy i spal ... prawdopodobnie obudzil by sie u bram Piotra ... Reduktor do azotu - bodzio - 2009-05-17 senior napisał(a):no dobra, ma ktoś dobry namiar na takie reduktory co da się z nich wycisnąć te chociaż 30 bar w konkretnej cenie?Firma "Konkurent" z Sosnowca, tam szybko kupisz i jak by co to każdą część do reduktora też tam dostaniesz. Reduktor do azotu - barbie - 2009-08-14 przy takich cisnieniach jak proponujecie na proby do hypermarketu musi przyjechac cysterna z azotwm.nie widzialem aby fabryka klimatyzatorow lub agregatow wpuscila wiecej niz kilka barow azotu jesli jest dziura wyciek bedzie . Reduktor do azotu - bodzio - 2009-08-14 barbie napisał(a):przy takich cisnieniach jak proponujecie na proby do hypermarketu musi przyjechac cysterna z azotwm.nie widzialem aby fabryka klimatyzatorow lub agregatow wpuscila wiecej niz kilka barow azotu jesli jest dziura wyciek bedzie .Tak, ale żeby go zlokalizować musi "syczeć" a do tego potrzebne dużo większe ciśnienie. Reduktor do azotu - byniom - 2009-08-15 Miałem wyciek w instalacji i przy napełnianiu azotem gdy miałem około 15 bar nic nie mogłem znaleźć a dopiero przy 20 zaczeło syczeć. Reduktor do azotu - tommatiz - 2009-08-15 Też miałem ostatnio wyciek i po napełnieniu 30 bar nic nie słyszałem, dopiero piana mi zaczęła lekko bomblować. Dwa te połączenia dają dobre rezultaty. Pzdr Reduktor do azotu - byniom - 2009-08-15 Zgadza się tylko ż eja najpierw sprawdzałem na gołe ucho i dopiero jak przez papugę krzyknołem żeby mi zwiększyli ciśnienie to usłyszałem i pianka wtedy nie musiałem jechać , zreszta miałem podejżenie na to miejsce bo tłuste było .
Reduktor do azotu - byniom - 2009-08-15 Jasio zajmij się swoimi sprawami i mnie nie krytykuj . Nie jeździsz po mnie i nie poprawiasz , skoro słyszę gdzieś wyciek to chyba logiczne że jak zwiększe ciśnienie to będe słyszał lepiej. Reduktor do azotu - byniom - 2009-08-15 Nie wiesz jak tam było więc mnie nie pouczaj , to ja szukałem wycieku i chyba wiem dokładniej od ciebie . Skoro to cię tak męczy to pianką prykałem potem żeby zobaczyć jak duże jest pęknięcie. Reduktor do azotu - barbie - 2009-08-15 material do przemyslenia dla treserow psow-jesli wyszkolicie psa w wykrywaniu freonu zarobicie krocie. Reduktor do azotu - barbie - 2009-08-15 w zimie nietoperze spia,nie nadaja sie. |