![]() |
|
Jaki sprzet MUSI miec monter? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Jaki sprzet MUSI miec monter? (/showthread.php?tid=2398) Strony:
1
2
|
Jaki sprzet MUSI miec monter? - mateuszm - 2009-05-16 dominik jestes chyba umyslowo ograniczony. napisalem ze ZNAM narzedzia, chce wiedziec jakiej marki sa najlepsze. a wy dalej swoje.......... po kiego hu*a mam isc do hurtowni skoro jest forum ktore teoretycznie ma pomagac? spie*dalam z tego forum, banda idiotow..... Jaki sprzet MUSI miec monter? - monterod2002 - 2009-05-16 ŻEGNAM PA PA POWODZENIA idiota monterod2002 Jaki sprzet MUSI miec monter? - Fujitsu Szczecin - 2009-05-16 mateuszm napisał(a):awax ty niemoto przeciez napisalem w pierwszym i drugim poscie ze chce nazwy firmWitam Źle zacząłeś. Ty właśnie plujesz w swych postach na jedne z osób bardzo życzliwych. Korona z głowy Ci nie spadnie jak przeczytałbyś tą ustawę. W ogóle wszystkie tajemnice tego świata zapisane są w książkach. Mam prawo powiedzieć ,,dzieciaki'' bo mam prawie 40tke na karku i bagaż doświadczenia, może nie chłodniczego ale związanego z instalatorstwem. Awax dużo zrzędzi ale jest w jego słowach dużo prawdy, warto posłuchać. To forum ma pomagać a nie wyręczać... Jaki sprzet MUSI miec monter? - awax - 2009-05-16 Wydaje mi się,że nawet kłócić się można by było na pewnym poziomie. Na marginesie mateuszm ch*uja piszemy przez "ch" to również łatwo odszukać w słowniku. Nikt tu nikogo nie zamierzał obrażać jednak wyobraż Sobie,ze niektórzy zadali sobie trochę trudu i przeczytali inne Twoje posty.Zamiar zdobycia klientów jakością zarówno klimatyzatorów jak i montażu jakoś nie pasuje do braku wiedzy na temat wartości narzędzi serwisowych.Myślę ,że jest wielu producentów narzędzi przyzwoitych jakościowo i raczej umiejętność ich prawidłowego wykorzystania jest znacznie ważniejsza. Ja zawsze chętnie pomogę bezinteresownie każdemu kto o to poprosi jednak przyzwoitość chyba wymaga aby wykazał minimum zaangażowania przeglądając chociażby oferty największych dystrybutorów. Na stronie www.kcichik.pl przygotowywany jest m.in. "ranking" narzędzi serwisowych. zapraszamy Jaki sprzet MUSI miec monter? - cool-went - 2009-05-16 Moim zdaniem takie osoby jak "mateuszm" powinny być blokowane ponieważ jego słownictwo i opinie o osobach które tworzą to forum obrażają wszystkich użytkowników. Jaki sprzet MUSI miec monter? - byniom - 2009-05-16 Może źle czytałem ale ja nic nie doczytałem o producentach tylko jakie narzędzia potrzebuje. Twoje słownicto świadczy o tobie więc zmień zawód i forum a wszyscy będą szcześliwi. Jaki sprzet MUSI miec monter? - dominik486 - 2009-05-16 Podstępem przez niby pytanie o narzzędzia chciał wiedzieć wszystko co musi ![]() Bywa, jeżeli się mysli, że ludzie nam wszystko powiedza a my tylko zarobimy.. Pozdrawiam "umysłowo ograniczony" dominik486 Jaki sprzet MUSI miec monter? - Artic - 2009-05-16 do admina proszę przejżeć ten cały wątek i zdecydować o jego ewentualnym usunięciu to tylko szkodzi forum. PS: jesteśmy grupa fachowców z dużym doświadczeniem zawodowym możemy pomóc rozwiązywać problemy i doradzać w wyborze urzadzeń ale nie możemy szkolić innych ludzi i tworzyć w ten sposób sobie konkurencjii... kto mnie popiera niech napisze i niech wiecej takie wątki się niech nie pojawiają w stylu ,,,co musze miec do montażu,, Jaki sprzet MUSI miec monter? - byniom - 2009-05-17 "co musze mieć do montażu" - klimatyzator i odpowiednią firmę
Jaki sprzet MUSI miec monter? - monterod2002 - 2009-05-17 Artic napisał(a):do admina proszę przejżeć ten cały wątek i zdecydować o jego ewentualnym usunięciu to tylko szkodzi forum.jestem za . pozdrowienia Jaki sprzet MUSI miec monter? - byniom - 2009-05-17 Jestem na TAK
Jaki sprzet MUSI miec monter? - dominik486 - 2009-05-17 Jestem na tak, chociaż w pewnych sprawach i tak jeszcze się uczę Ale to pomaganie szkodzi tylko rynkowi.
Jaki sprzet MUSI miec monter? - Rześki LUFT - 2009-05-17 Zdecydowanie na TAK takie gadki kto jest chamem a kto nie nic tutaj nie wnoszą
Jaki sprzet MUSI miec monter? - Fujitsu Szczecin - 2009-05-17 Witam Powiem Wam tak, kiedyś do mojego sąsiada przyszła dziewczyna z dzieckiem na rękach i poprosiła o pieniądze na jedzenie. Po paru dniach ta sama babka znowu przyszła do sąsiada i poprosiła o pieniądze. Sąsiad mówi grzecznie ,,Niech pani posłucha, skąd ja ma wziąć pieniądze żeby pani dawać co parę dni? Kobieta mu na to ,,Weź się ku...wa do roboty'' i poszła. Myślę że do tej sytuacji na forum przyczyniły się również trochę moje posty, w dobrej wierze rozdające na tacy tajemnice branżowe. Robiłem to trochę na przekór, ponieważ uważam że trzeba pomagać początkującym w każdej dziedzinie. Świadomość montera więcej zdziała niż dołowanie go. Jak będzie więcej wiedział, to mniej spitoli. Jeżeli ktoś ma chęci się nauczyć, powinien trochę dać też z siebie. Pozdrawiam Jaki sprzet MUSI miec monter? - Piotr - 2009-05-17 Witam: Po co odpisywać na jałowe tematy.Wystarczy przejrzeć wcześniejsze posty większość tematów już było. Ale jeśli komuś się nie chce. później przychodzi do klienta i zgrywa ważniaka jaki to ja nie jestem dobry szpec ! Jaki sprzet MUSI miec monter? - awax - 2009-05-17 Jestem jak najbardziej za tym aby pomagać sobie nawzajem.Nie mam nic przeciwko temu aby również pomóc Kolegom rozpoczynającym samodzielną działalność . Między innymi temu ma służyć Krajowe Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji ,w którego zorganizowanie tak bardzo się zaangażowałem i którym mam zaszczyt kierować. Uważam jednak,że szczegółowe techniczne porady muszą trafiać jedynie do osób co do których mamy pewność,że są jednymi z nas. Bardzo często na tym forum pytania zadawane są przez użytkowników tego sprzętu podających się za serwisantów i o ile w kwestii prawidłowej obsługi urządzeń powinni uzyskiwać pomoc ,to porady "specjalistyczne" działają jedynie na naszą niekorzyść. Nasi Klienci w ten sposób "kontrolują" nas co do sposobu wykonywania zleceń i o zgrozo często porównują ceny za konkretne czynności serwisowe i instalacyjne. Z tego też powodu wszelkie szczegółowe porady specjalistyczne mogę udzielać jedynie dla zarejestrowanych osób na forum na stronie www.kcichik.pl i liczę na to,że pozostali członkowie Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji również tak uczynią. Myślę ,że tematów na ogólnodostępne forum również nie zabraknie. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich i życzę miłej niedzieli Jaki sprzet MUSI miec monter? - dominik486 - 2009-05-17 Może poprostu trzeba niektóre głupie posty przemilczeć, nie odpowiadając nic bo i tak pożniej będzie na nas. |