Forum Klimatyzacja
Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi (/showthread.php?tid=2553)

Strony: 1 2

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - Pawełek - 2009-06-24

tom17 napisał(a):
Pawełek napisał(a):Następny mądry się znalazł,"wymień zawór regulacyjny" to przecież kilka godzin.W tym czasie to można z pięc klimek nabic.Zresztą co to za zawór?gdzie go szukac?
dobrze że końcówki do nabijania są różne bo też pewnie miałbyś problem.
jeden, drugi klient przejedzie się na Tobie puści reklamę i będziesz wtedy liczył po 150. zresztą skoro potrafisz tylko obsłużyć automat to ci co się znają zarobią jak będą Ciebie poprawiać. Szkoda tylko klientów.

awax napisał(a):Jak to gdzie szukac?jest taki okrągły w złotym kolorze.
za dużo szczegółów. jeszcze go przypadkiem znajdzie Smile.
Bez obaw,samochodów z klimą jest coraz więcej,są jeszcze autobusy,traktory i oczywiście proste domowe klimatyzacje.Zanim stracę wszystkich Klientów to od Was się naucze dośc dużo.Zresztą klienci i tak będą wybierac tych co robią taniej.

Już znalazłem na tym forum gdzie szukac tego zaworu,ale nie zamierzam rozbierac sprężarki.Nie jestem głupi,roboty dużo a skasuję niewiele.To praca dla frajerów.

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - awax - 2009-06-24

No cóż Koledzy Chłodnicy,wychowujmy takich "Pawełków"
Jakoś niewielu z nich pyta gdzie mogą się czegoś nauczyc,jedynie chcą wykorzystywac Waszą wiedzę i doświadczenie.Reszta to allegro i praca w przerwach pomiędzy zasiłkiem dla bezrobotnych.
Szukałem na tym forum zapytań o zatrudnienie,nie znalazłem żadnego.Sami Biznesmeni,i te profesjonalne pytania.
Nigdy nie będzie normalnie dopóki znajda się doradcy dla amatorów.
Pozdrawiam

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - Pawełek - 2009-06-24

Ty awax nie bądż taKI cwaniak,tworzysz sobie jakieś stowarzyszenia i pewnie niezłą kaskę na tym robisz.
Nie chcesz to nie doradzaj,zawsze znajdą się jacyś frajerzy co mi za darmo powiedzą co mam robic.A na te wszystkie wasze papierki i certyfikaty to ja szybciej zarobię niż wy.Tam nie muszę znac się na klimatyzacji,wystarczy,że zapłacę za kurs i egzamin.

Po co ja mam kogokolwiek do czegoś przekonywac? Pawełek chyba zrobił to lepiej ode mnie.
Teraz pewnie założy nam konkurencyjną do Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji organizację.Proponuję nazwę Krajowe Centrum Nabijania Klimy "Pasożytek"

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - ryba77 - 2009-06-24

U mnie w mieście są same takie Pawełki i jest to PLAGA!!!! Potrafią nabić klientowi tylko układ i sobie kieszeń. Zero wiedzy na temat prostych układów chłodniczych. Dzięki życzliwym kolegą z forum (największe podziękowania dla Tom17) mam rozwiązany problem a wystarczyła mi podstawowa wiedza z termodynamiki i elektrotechniki ale dla niektórych przyswojenie podstaw to za dużo i lepiej nabijać.

No cóż ,właściciele aut nie wiedza w czyje ręce oddają Swoje Skarby,a żaden "Pawełek" nie przyzna się do tego,ze nie ma zielonego pojęcia o autoklimatyzacji.
Po prostu nabija kolejnych Klientów w butelkę wyrabiając jednocześnie opinię o naszym branżowym środowisku.Dlatego tak ważna jest certyfikacja ,która w jakimś stopniu taki przestępczy proceder ukróci.
Pozdrawiam

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - radekklimat - 2009-06-24

Następny mądry się znalazł,"wymień zawór regulacyjny" to przecież kilka godzin.W tym czasie to można z pięc klimek nabic.Zresztą co to za zawór?gdzie go szukac?

no własnie chyba jestes "nabijacz" a twoja wiedza jest znikoma
zawor znajduje sie w bagaznikuSmileSmileSmile a wymienia sie go w godzine

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - mt - 2009-06-24

Mnie to zajmuje jakiś czas _Pawelek_poradzi sobie w 15 minutek, wyjecie zaworu zaworu z kufra (bagaznika) to tylko sekundy ale czy powietrze zostanie w zapasie!!!

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - mt - 2009-06-24

PAWEŁEK jednak potwierdzasz regułę, jeżeli wiesz o czym mówię.

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - PYTON - 2009-06-24

Witam.
Sory ,że się wtrące ,ale sprawa wygląda tak że dobry chłodziarz jest w stanie wymienić sobie nawet głowicę w aucie nie mówiąc o podstawowych naprawach.
Psełdo serwisant klimatyzacji który w tym sezonie kupił automat bo mu przectawiciel wcisna nawet nie wie dlaczego ta klimatyzacja chłodzi i z tąd takie problemy na tym forum.(my tylko nabijamy a naprawia kto inny).
Szybka i łatwa kasa bo automat zrobi wszysko za nas - do czasu.
Pozdrawiam wszystkich nabijaczy.

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - Pawełek - 2009-06-25

seniorbiovital napisał(a):
Pawełek napisał(a):Ty awax nie bądż taKI cwaniak,tworzysz sobie jakieś stowarzyszenia i pewnie niezłą kaskę na tym robisz.
Nie chcesz to nie doradzaj,zawsze znajdą się jacyś frajerzy co mi za darmo powiedzą co mam robic.A na te wszystkie wasze papierki i certyfikaty to ja szybciej zarobię niż wy.Tam nie muszę znac się na klimatyzacji,wystarczy,że zapłacę za kurs i egzamin.
jesteś dla mnie nikim pawełku, po prostu frajerem
Frajerami to wy jesteście bo nie dość,że odbieram wam klientów i kaskę to jeszcze zawsze znajdzie się jakiś,który za friko mi powie co mam zrobić.
Ja wybieram się w sierpniu do Grecji,a Wy frajerzy ciułajcie na te swoje podatki,ZUS y,certyfikaty itd.
Miłego wypoczynku

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - tom17 - 2009-06-25

weź maszynę do Grecji to dorobisz sobie

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - Pawełek - 2009-06-25

tom17 napisał(a):weź maszynę do Grecji to dorobisz sobie
Tam się tak nie da,zaraz by skontrolowali.
Na szczęście wystarczająco zarobię w Polsce,do tego zasiłek dla bezrobotnych.

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - awax - 2009-06-25

Jacyś nienormalni?czepiają się.
Powinni od nas się uczyć co to jest "wolny rynek"

Vw sharan 1.9 TDI AUY 2001r-klimatronik nie chłodzi - adri - 2009-07-01

Problem rozwiązany-przycinał się zawór rozprężny,wymienili na nowy i klima mrozi jak dawniej.
A tak pozatym to szkoda że taki "PAWEŁEK" wskoczył w mój temat,narobił tylko zamieszania i zamętu.

Dzieki za rady pozdrawiam adri.

P.S. Następnym razem gdy będę potrzebował pomocy to zwrócę sie do Was ,tu jest bardzo wesoło i padają bardzo kompetentne wypowiedżi.