![]() |
|
Prawidlowe cisnienie sprezarki - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Prawidlowe cisnienie sprezarki (/showthread.php?tid=2566) Strony:
1
2
|
Prawidlowe cisnienie sprezarki - Tadeusz4321 - 2009-06-27 Shitashii zgadzam się z Toba ale tylko dzisiaj-a nie rozumiem Twojej wypowiedzi "Domyślamy sie"-jesteś jeden czy więcej jest Ghitashii?. Nie zgodze się natomiast ,że przy temperaturze zewnętrznej const mogą być oczywiście w auto klimie więcej jak 2 różne ciśnienia .Zreszta co ja pieprzę.podstawowa zasada działania klimatyzacji mówi o róznicy ciśnień i temperatur-wybaczcie sobota i woda podchodząca pod warsztat Prawidlowe cisnienie sprezarki - jacek6619 - 2009-06-27 Poki co sprawdzilem i wiatrak przy chlodnicy od klimy na pewno dziala...Fak jest, ze dziala dosc glosno, ale jak pamietam to tak glosno pracuje od kilku lat.... Prawidlowe cisnienie sprezarki - Shitashii - 2009-06-27 Trzy, które są oczywiste: sprężania, cieczy za skraplaczem, ssania. A "domyślamy się" znaczy: ' my forumowicze'. Przerąbane z tą wodą na południu kraju.. Współczuję, bo chyba tylko tyle mogę. Prawidlowe cisnienie sprezarki - piros - 2009-06-28 jacek6619 napisał(a):Poki co sprawdzilem i wiatrak przy chlodnicy od klimy na pewno dziala...Fak jest, ze dziala dosc glosno, ale jak pamietam to tak glosno pracuje od kilku lat....Witam! Jeśli wentylator działa głośno i pracuje na wysokich obrotach,świadczy to o tym,że ciśnienie w układzie jest wysokie,a wiatrak załącza si,e od razu na wysoki bieg. Sprawdź czy cieńsza rurka aluminiowa ,która idzie do parownika w kabinie nie jest gorąca.Jeżeli będzie parzyc tzn układ się przegrzewa. Obejrzyj wtedy jak wygląda skraplacz,jeżeli jest mocno zanieczyszczony to może by przyczyna wysokiego ciśnienia,ponieważ wentylator przy brudnej chłodnicy nie jest w stanie schłodzic czynnika . Jeśli układ się mocno przegrzewa to już blisko do zatarcia sprężarki,a wówczas koszty naprawy są już spore-nie wystarczy tylko wymiana sprężarki,ale dochodzi płukanie układu,wymiana filtra- osuszacza,czasem zaworu rozprężnego itd,itp. A tak w ogóle co do fordów to one mają one przyłącza niskiego ciśnienia w trudno dostępnych miejscach. Ale ford to mały pikuś.Jeśli ktoś robił smarta to wie o czym mówię, a jeśli nie robił to się przyłącza naszuka ,a jeśli nawet znajdzie to niekoniecznie założy złączkę. Miłej niedzieli
Prawidlowe cisnienie sprezarki - Tadeusz4321 - 2009-06-28 Ze smartem nie jest aż tak żle .Mam duze łapy ale jakos zapęłem złączki.Najgorzej to wszystko zdjąć aby nie połamac tego dziadostwa;. Prawidlowe cisnienie sprezarki - piros - 2009-06-28 hehehe!
Prawidlowe cisnienie sprezarki - RobertS - 2009-06-29 awax napisał(a):CZY KTOŚ JESZCZE MA JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI,ŻE RZETELNA CERTYFIKACJA FIRM SERWISUJĄCYCH AUTOKLIMĘ JEST KONIECZNA?????????????????????????????????ja nie mam żadnych wątpliwości - jak pokazuje doświadczenie tworzenie zamkniętej grupy zawodowej wcale nie poprawia jakości usług, tylko zwiększa ich koszt ja jako potencjalny klient nie zgadzam się na to. Prawidlowe cisnienie sprezarki - awax - 2009-06-29 RobertS napisał(a):Mnie naprzykład mało to obchodzi czy Ty się zgadzasz ,te przepisy są ,zostały wprowadzone przez demokratycznie wybrane Parlamenty i ja jako wyborca żądam aby prawo było egzekwowane.awax napisał(a):CZY KTOŚ JESZCZE MA JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI,ŻE RZETELNA CERTYFIKACJA FIRM SERWISUJĄCYCH AUTOKLIMĘ JEST KONIECZNA?????????????????????????????????ja nie mam żadnych wątpliwości - jak pokazuje doświadczenie tworzenie zamkniętej grupy zawodowej wcale nie poprawia jakości usług, tylko zwiększa ich koszt Nie kwestionuję analogicznych przepisówu lekarzy,prawników,notariuszy,strażaków,konserwatorów dzwigów,budowlańców,energetyków................................... Nie zgadzam się również aby przypadkowi amatorzy dosdtawali do ręki broń,narkotyki,truciznyi między innymi substancje zanieczyszczające środowisko. Pozdrawiam Prawidlowe cisnienie sprezarki - jacek6619 - 2009-07-01 Auto oddalem do fachowca....Usterka to zapchanie opilkami ze sprezarki ukladu....Lzejszy o 400 zl znowu moge sie chlodzic...- ))
Prawidlowe cisnienie sprezarki - mt - 2009-07-01 A co konkretnie wymieniono? Prawidlowe cisnienie sprezarki - mister - 2009-07-01 kity ci majster wciska. jak układ zapchany to ciśnienia będą niskie. na mój gust to umył skraplacz i hula. Prawidlowe cisnienie sprezarki - piros - 2009-07-04 jacek6619 napisał(a):Auto oddalem do fachowca....Usterka to zapchanie opilkami ze sprezarki ukladu....Lzejszy o 400 zl znowu moge sie chlodzic...-;)))Jeśli układ zapchany był opiłkami ze sprężarki i za tę naprawę zapłaciłeś 400zł to prawdopodobnie musisz się przygotowac na następne wydatki,bo nie wierzę ,żeby za takie pieniądze dało się wymienic(naprawic) sprężarkę,wypłukac przyzwoicie cały układ, a następnie napełnic czynnikiem :) Prawidlowe cisnienie sprezarki - mt - 2009-07-04 Oj kity wciska i to równo ale ważne że klient zadowolony, a tak poważnie to wystarczy że ktoś trafi i kasuje. Prawidlowe cisnienie sprezarki - jacek6619 - 2009-07-12 Mija ponad tydzien. Jezdze z wlaczona klima i wszystko gra. I nie nastawiam sie na wieksze koszty...To tylko niektorych mitomanow stad zyczenia. Takie to typowo polskie. Koncze tym swoj udzial w tym forum i zycze milego dnia... |