![]() |
|
Pułapka olejowa. - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Pułapka olejowa. (/showthread.php?tid=2814) Strony:
1
2
|
Pułapka olejowa. - Tadeusz4321 - 2009-09-08 Brawo stefanbud Pułapka olejowa. - tommatiz - 2009-09-08 Kiedyś na szkoleniu z Carriera odnośnie urządzeń typu Split Multi split i VRF temat doszedł do robienia kielichów. Pan inżynier wiek ok. 55 lat głównie i tylko za biurkiem pracował, opowiada jak je trzeba robić. Rozgadał się pokazywał rysunki maszynki do robienia kielichów oczywiście zaznaczył że najlepsza jest dziadkowa na zmienne kamienie ( wkładki) itd.... gdzie w końcu nie wytrzymałem i mówię: Szanowny Panie, wszyscy tu obecni nie od dziś zajmujemy się klimatyzacją chłodnictwem i co niektórzy maja na koncie ponad 1000 zamontowanych klimatyzatorów co daje 4000tys kielichów wykonanych i brak nieszczelności i wydaję mi się żę nie ma potrzeby tłumaczenia nam jak się je wykonuje bo tak na prawdę to my możemy pokazać i nauczyć Pana jak się je wykonuje.......... KONSTERNACJA, następny slajd. Na przerwie dostałem gratulacje od członków szkolenia . Zgadzam się żę są teoretycy ale też i praktycy tak jak mój były szef wykładowca na PW który jak była potrzeba wsiadał w samochód i pytał się co trzeba zrobić aby coś przyspieszyć czy po prostu pomóc.... Pzdr Kolego R12 nie zapewniaj mnie że bym się pierwszy drapał po głowie bo w sumie nie wiesz jakie faktycznie mam doświadczenie i czym dokładnie się zajmuję. Nie stwierdzaj od razu faktu... Pewien jestem w 100% żę teoria nie idzie w parze z praktyką
Pułapka olejowa. - barbie - 2009-09-08 nikt nie poruszył właściwej prędkości czynnika w rurze ssawnej.można wykonać dodatkową rurę do pracy przy niepełnej wydajności. Pułapka olejowa. - tommatiz - 2009-09-08 Może na tych fotografiach jest ktoś z forum i się ukrywa pod jakimś loginem ?? Pzdr
Pułapka olejowa. - Fujitsu Szczecin - 2009-09-08 Witam Pewnie któryś z tych na zdjęciach to R12 i Barbie. Robią sobie z nas akademickie żarty i ubaw maja po pachy. ![]() Pozdrawiam Pułapka olejowa. - HVAC - 2009-09-08 to wszystko wyjaśnia
Pułapka olejowa. - HVAC - 2009-09-08 To, że mogłbyś być jednym z nich mm)
Pułapka olejowa. - Fujitsu Szczecin - 2009-09-08 Witam ,,Niestety nie'' walisz chłopie akademicką wiedzą a praktyków masz za nic, wszystko co się powie ,,to źle, ja bym lepiej, a w książce to napisali...'' czujemy się nie docenieni przy twojej postaci, no i cały czas mylisz specjalne pojęcia żeby sprawdzić naszą czujność, no. Pozdrawiam Pułapka olejowa. - Fujitsu Szczecin - 2009-09-08 Witam Ja jestem zawsze spokojny. Nie bierz sobie moich uwag do serca, jestem typem zrzędliwym. Chodzi mi o to że każdego poprawiasz i nie zawsze masz racje. Narzucasz wręcz swoje zdanie i nie bierzesz jeńców ![]() Pozdrawiam Pułapka olejowa. - Fujitsu Szczecin - 2009-09-08 Witam A może się mylę, nieważne. Pozdrawiam Pułapka olejowa. - monterod2002 - 2009-09-08 jak ssanie do kitu to przechylenie drinka nie pomoże ![]() pozdrowionka Pułapka olejowa. - Fujitsu Szczecin - 2009-09-23 Witam Zauważyłem że za bardzo nie ma ruchu na dziale klimatyzacja(znaczy nikt nie potrzebuje pomocy ), więc pozwoliłem sobie wrócić do tematu kieszeni olejowych w instalacji klimatyzatorów. Znalazłem ładny opis z obrazkami który uświadomił mi że większość montowanych klimatyzatorów jest z pompami ciepła a o tym nik nie wspomniał.![]() Pozdrawiam Pułapka olejowa. - Wojtasek0 - 2009-09-23 Witam, Po prostu dla większości "amatorów" jest już po sezonie. Co do zaprezentowanego obrazka to ciekawym on jest... Możesz podać jego żródło??? Pzdr Wojtek Pułapka olejowa. - Fujitsu Szczecin - 2009-09-23 Witam Oczywiście że mogę podać źródło obrazka, jest to DTR do kasetonowców Pozdrawiam Pułapka olejowa. - klimek74 - 2009-09-24 Wojtasek0 napisał(a):Witam,Musisz napisac gdzie jest parowacz a gdzie skraplacz, czy to jest split, czy moze klimatyzacja w AHU z zaworem rozprężnym a moze chodzi ci o chlodnicza instalacje w mroznii? |