![]() |
|
klimatyzacja BEKO 100 XA - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: klimatyzacja BEKO 100 XA (/showthread.php?tid=3446) Strony:
1
2
|
klimatyzacja BEKO 100 XA - awax - 2012-06-02 Oczywiście,że każdemu Klientowi zgłaszającemu się do mojej firmy mogę zaproponować klimatyzator. Nie zaproponuję nigdy urządzenia z klasą energetyczną "D",nie handluję odpadami. klimatyzacja BEKO 100 XA - mentor12 - 2012-06-02 Przeganianie wiedzy.Masakra.Jak się można cenić skoro można zamontować za pomocą forum.Nie odpisujcie bzdurnie że to przyszły klient. klimatyzacja BEKO 100 XA - miezala5 - 2012-06-02 z D do A jest kawałek prądu! ![]() Jak bedzie zimne lato to nie poczujesz w rachunku za prad! ![]() To juz moze lepiej wziac to Beko za 700 stówek! Jak ci sie to cos zepsuje to juz nie bedzie Ci sie oplacalo naprawiac! Chociaz 2 lata gwarancji to niezle! Castoramowski blyss ma rok gwarancji i po roku padl u klijenta.Naprawa okolo 500 netto a klima 1200 kosztowala.Dzieki temu zalozylem mu splicika i bedzie zadowolony! Trudno doradzic.30dB do sypialni to troche glosno!Dobra klima ma 20-21dB. itd itp Powodzenia! Robert klimatyzacja BEKO 100 XA - rakud29 - 2012-06-02 Tyle pisania a nikt konkretnie nie zaproponował dobrej klimy ją w drogie marki nie za bardzo wierze bo już pre razy się zawiodłem dzisiaj i dobre marki szukają oszczędności więc już nie jest tak wesoło i nikt nie da gwarancji że dłużej wytrzyma ale mądrych tu nie brakuje a ją tylko zapytałem więc jak ktoś chce pomoc niech pisze konkretnie co jest dobre i miarę tanie bo ją nie dam za klimatyzator 3 tys jeszcze zamontowanie i mam fajna oszczędność już nie jednego znam co tyle kasy stracił a tu klima się zepsuła klimatyzacja BEKO 100 XA - mentor12 - 2012-06-02 Dobra to tańcząca we mgle.Przetłumacz sobie z Polskiego na Japoński
klimatyzacja BEKO 100 XA - wit - 2012-06-02 szwarcc@o2.pl napisał(a):Oczywiście że przeganianie gazu to chałtura, ale warto wiedzieć że tak nie powinno być to skrajny przypadek ale kiedyś ktoś mi się przyznał ze tak robił i było ok bez próżni -przedmuchiwanie gazem -1- wbrew prawu -przestępstwo -świadome doprowadzenie do wycieku i skażenia środowiska. -2- jak przedmuchać gazem -to go jest za mało do prawidłowej pracy klimy -bo część ucieknie -3-nigdy nie wydmuchnie się całego powietrza a zwłaszcza wilgoci z rurek i z j. wewnętrznej. powietrze -to utlenianie - i zakwaszanie oleju -skrócenie czasu życia sprężarki -wręcz ryzyko szybkiej awarii, oraz podniesione ciśnienia skraplania -słabiej chłodzi -więcej prądu bierze wilgoć w układzie -to zapychanie kapilar i zaworków -w skrajnym przypadku brak chłodzenia -w łagodniejszych -pogorszenie chłodzenia. w każdym przypadku -wilgoć i powietrze to korozja wewnątrz klimy -i szybka awaria. pozdrawiam "fachowych inaczej" -przedmuchujących zamiast próżniować. tanio i prosto -a że za rok nową klimę trzeba... klimatyzacja BEKO 100 XA - mentor12 - 2012-06-02 Wit to doradził serwis .Czego się czepiasz.?
klimatyzacja BEKO 100 XA - csw - 2012-06-03 Wit dam ci namiar na kolesia co przeciąga ew przeciągał tak gaz , zgłosisz to zobaczymy jaki będzie efekt zgłoszenia. A wracając do tematu chłopak szuka po kosztach klimy najlepiej żeby ktoś założył za darmo myślę ze dostał wystarczająco dużo porad i widzi że nie założy jej sam albo z pomocą "swojego majstra z serwisu ".Cennik klimatyzacji ogólnie dostępny zarówno z górnej półki jak i z marketu, a to jak kto ci założy to on bierze odpowiedzialność za poprawność montażu, gwarancję i serwis. Proponuje zakończyć temat. klimatyzacja BEKO 100 XA - rakud29 - 2012-06-04 mam pytanie bo kupilem klime czy jak dam na max chlodzenie to slysze ze jednostka zewnetrzna wylancza sie co 5 minut chwila przery i znowu daje jak jest u was koledzy jak dacie na max chlodzenie to jak jest jednostka zewnetrzna daje caly czas klimatyzacja BEKO 100 XA - awax - 2012-06-04 rakud29 napisał(a):mam pytanie bo kupilem klime czy jak dam na max chlodzenie to slysze ze jednostka zewnetrzna wylancza sie co 5 minut chwila przery i znowu daje jak jest u was koledzy jak dacie na max chlodzenie to jak jest jednostka zewnetrzna daje caly czasZadaj to pytanie instalatorom ,którzy ją montowali.Podaj może na forum pełną nazwę tej firmy. klimatyzacja BEKO 100 XA - rakud29 - 2012-06-05 juz nie trzeba dalem sobie rade bo was sie nie da doprosic tylko bledy czyjes widzicie klimatyzacja BEKO 100 XA - mentor12 - 2012-06-05 rakud29 napisał(a):juz nie trzeba dalem sobie rade bo was sie nie da doprosic tylko bledy czyjes widzicieMoże moderatorzy dojdą do tego że czasami wymuszają takie wypowiedzi.Nie przejmuj się zostałeś sprowokowany przez wypowiedzi MODERATORA podnoszące ciśnienie.To czy masz rację jest nie ważne.Moderator powinien rozważac nad tym czym MODERUJE i nie prowokować wypowiedziami.Powinien posiadać wiedzę kierunkową danego profilu forum oraz być przykładem zgodnie z obowiązującym regulaminem danego forum.Żal.
|