![]() |
|
Chłodzenie w ujemnych temperaturach - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Chłodzenie w ujemnych temperaturach (/showthread.php?tid=6589) Strony:
1
2
|
Chłodzenie w ujemnych temperaturach - klimatolog - 2012-09-17 jack63 napisał(a):Popieram. W całej rozciągłości. Miałem potyczkę z inverterem zamontowanym nad drzwiami w małym budynku masarni na placu targowym. Drzwi zima-lato otwarte bo klienci nie wejdą! Chcieli przy -10 grzać. Klimatyzator włączał się ruszał wentylator jed. wew i potem sprężarka. Następnie po chwili zatrzymywało się wszystko i zgłaszało jakiś błąd (sorry nie pamiętam numeru). Chodziło o to że automatyka stwierdzała brak osiągnięcia temp. skraplacza (j. wew) i zatrzymywała pracę sprężarki po kilku próbach wachlowania obrotami went. wew.Przed podjęciem potyczki warto zapoznać się z przeciwnikiem a przynajmniej z dokumentacją serwisową.Zworka jest do przecięcia dla ludzi godzących się na zerwanie warunków gwarancji podobnie jak zamontowanie zestawu zimowego.Tylko w tym pierwszym przypadku robimy to za darmo tracąc gwarancję.Nie będę podawał szczegółów.Bo admin jest czujny na reklamy. Chłodzenie w ujemnych temperaturach - miezala5 - 2012-09-17 klimatolog napisał(a):nijuniro napisał(a):Jażeli masz możliwość zaproponuj invertera.Ma profesjonalny system równowagi cieplnej.Wbrew pozorom dziwię się ludziom preferującym on -off do takich układów twierdząc że się nie nadają do tego celu.Zaciekawiające jest to że niedługo on-off znikną całkowicie z rynku klimatyzatorów.Ciekawe kto napędza tą bzdurę o ich nie nadających się właściwościach do zastosowania do pracy całorocznej w trybie chłodzenia?.Zapewne ci co mają zbyt duże zapasy magazynowe on- off. do nich dedykowane zestawy zimowe.Inne rodzaje krytyki są przynajmniej dla mnie bzdurą totalną.I mam świadomość że niektóre firmy w przetargach wygrywają proponując towar z wyczerpania zapasów wprowadzając klienta świadomie w błąd że dobrze robi bo to co stare jest najlepsze.klimatolog napisał(a):Nie rób mu tego skoro sobie radził latem w tych warunkach, Inverter lubi sie wyłączyć przy wikszym minusie na dworze w trybie chłodzenia! Wtedy w serwerowni robi sie cieplo i jest zadyma! ![]() Nie wiem od czego to zalezy ale jedne sie zatrzymaja przy -10 a drugie przy -20C? Założyłem kilka LG Inverter do serwerowni i styczen luty w gorach w tym roku chodzily a bylo zimno wiec roznie to bywa! Chłodzenie w ujemnych temperaturach - klimatolog - 2012-09-17 Pisałem o zworkach.LG to posiadają.Dlaczego jesteś upierdliwy? Chłodzenie w ujemnych temperaturach - miezala5 - 2012-09-17 klimatolog napisał(a):Pisałem o zworkach.LG to posiadają.Dlaczego jesteś upierdliwy?Sory moze czegos nie zalapalem! Urodziny dzisiaj mam i roche wina wypilem! ![]() Sory! p.s juz wczoraj mialem! Chłodzenie w ujemnych temperaturach - miezala5 - 2012-09-17 miezala5 napisał(a):klimatolog napisał(a):Pisałem o zworkach.LG to posiadają.Dlaczego jesteś upierdliwy?Sory moze czegos nie zalapalem! p.s i w zyciu nie bylem upierdliwy! Chłodzenie w ujemnych temperaturach - Shitashii - 2012-09-17 Sto lat, sto lat. Sto lat, sto lat niechaj żyje nam! ... ... a kto z nami nie wypije....
|