![]() |
|
Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. (/showthread.php?tid=6807) Strony:
1
2
|
Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - student04 - 2013-02-22 małe uściślenie na razie nie buduje wytwornicy tylko muszę ją zaprojektować
Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - frost-ch - 2013-02-22 coldtherm napisał(a):Bębny łuskarek zwykle są "amelińjowe" tzn aluminiowe a w zasadzie ich osłona to rura o grubości kilku milimetrów a wewnątrz jest walec wykonany z tarnamidu z wyżłobionymi kanalikami w których pod powierzchnią alu paruje czynnik.Ten wewnętrzny walec jest wprasowany z oringami po obu stronach. Przynajmniej ja spotkałem się z kilkoma takimi rozwiązaniami od 80 kg do 4 ton na dobę . Sugeruje zawór stałego ciśnienia a nie termostatyczny zawór.Nie potrzebujesz izolować wanny w której znajduje się bęben.To chyba jakaś podpucha student04 chyba robi sobie z nas żarty :lol: Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - student04 - 2013-02-22 nie robię żartów tylko mam problem Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - coldtherm - 2013-02-22 zaprojektować będzie znacznie prościej ale kiepski ze mnie projektant Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - student04 - 2013-02-22 Każda porada się przyda potrzebuje doprowadzić czynnik chłodniczy do walca i myslałam o spirali którą widziałam w jednym z rozwiązań, jeślii ktoś ma jakis prostszy lub inny sposób jak ochłodzic ciecz będe wdzięczna za pomoc. Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - coldtherm - 2013-02-22 ochłodzić bęben tak? Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - student04 - 2013-02-22 muszę doprowadzić czynnik chłodniczy Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - coldtherm - 2013-02-22 frost-ch napisał(a):muszę doprowadzić czynnik chłodniczykolego bełkocesz jak obłąkany a mi to się przyśni i obudzę żonę i dziecko krzycząc te słowa przez sen Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - student04 - 2013-02-22 coldtherm napisał(a):frost-ch napisał(a):muszę doprowadzić czynnik chłodniczykolego bełkocesz jak obłąkany sorki ale może dla tego że jestem studentką i mam trochę wiedzy i zero praktyki, a na dodaek nie za bardzo orientuje sie w temacie czasmi piszę takie głupaty a mogłabym zastosować wymiennik lamelowy w kształcie walca jest coś takiego?? Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - barbie - 2013-02-22 Zadna fabryka w Polsce nie produkuje takich maszyn a Ty chcesz to wyprodukować młotkiem i przecinakiem . Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - coldtherm - 2013-02-22 skoro jesteś 100-u -dętą to znaczy że jakieś doświadczenie masz tu muszą być koniecznie łuski? Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - frost-ch - 2013-02-23 To forum jest lepsze od kabaretu to znaczy też same głupoty ale jakby śmieszniejsze
Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - coldtherm - 2013-02-23 to prawda boki zrywać ale łuskarce z tego nic nie przybędzie składałem maszynę o takiej wydajności 3t ale na szczęście miałem moduł bębna gotowy kąpletny bęben ma około 60-70 cm i średnice ponad 250 spr około 38 m3h i wcale nie rządzi tym bębnem rurka 12 to pomyłka przy tej mocy chłodniczej Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - klimatolog - 2013-02-23 Ciepło właściwe wody razy masa razy różnica temperatur.Temperaturę wody zimnej zakładamy +16 a temperaturę lodu -7 co daje nam różnicę w obliczeniach 23.Moim zdaniem najpierw trzeba wiedzieć ile tego lodu chcemy wyprodukować aby dobrać.barbie w polsce się produkuje łuskarki. Dobór agregatu chlodniczego do wytwornicy lodu łuskowego. - klimatolog - 2013-02-23 student04 napisał(a):jak dobrać termostatyczny zawór rozprężny dla czynnika R507 przy wydajności 15 kW dla temp.parowania -30 i temp. skraplania 17.Potrzebuję pomocy przy określeniu współczynnika korekcyjnego ze względu na działające na zawór różnice ciśniń. Strona z której korzystam:Zaworu rozprężnego nie dobieramy do wielkości chłodnicy tylko do obciążenia chłodniczego? |