![]() |
|
Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych (/showthread.php?tid=9356) Strony:
1
2
|
Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - adas - 2016-03-12 DBKlima napisał(a):Piszesz protokół odbioru robót , opisujesz rodzaj prac i zużyte materiały. Na fakturze piszesz wykonanie prac zgodnie ze zleceniem -----. Protokół odbioru jest podstawą do wystawienia faktury .mg napisał(a):volume29 napisał(a):Wydaje mi się,że to będzie kolejny "martwy" przepis.Tylko od uczciwości serwisanta będzie zależeć to czy książka urządzenia będzie na bieżąco uzupełniana.Będzie tak , że serwisant przyjedzie "zrobi swoje" i nie dokona żadnego wpisu (dogada się z operatorem)- urządzenie nie zepsuło się. Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - byniom - 2016-03-12 Koledzy ile czeka soę w UDT na certyfikat personalny i przedsiębiorstwa ? Załatwiają to od ręki czy ileś trzeba czekać po przekazaniu papierów ? Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - mg - 2016-03-13 byniom napisał(a):Koledzy ile czeka soę w UDT na certyfikat personalny i przedsiębiorstwa ? Załatwiają to od ręki czy ileś trzeba czekać po przekazaniu papierów ?Około cztery tygodnie. Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - byniom - 2016-03-13 Strasznie długo trwa przez nich to wystawianie dokumentów. Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - mg - 2016-03-13 UDT, procedury, procedury, i jeszcze raz UDT
Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - byniom - 2016-03-13 Dzięki. Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - DBKlima - 2016-03-14 mg napisał(a):Ciekawe czy tak jest wszędzie w UDT.byniom napisał(a):Koledzy ile czeka soę w UDT na certyfikat personalny i przedsiębiorstwa ? Załatwiają to od ręki czy ileś trzeba czekać po przekazaniu papierów ?Około cztery tygodnie. Mamy papiery Słowackie ale teraz na kurs i egzamin poszło kolejnych dwóch monterów w Bydgoszczy podobno UDT maksymalnie do 2 tygodni wystawia certyfikaty imienne - pożyjemy zobaczymy. Pytanie jest : kto już ma z UDT imienne certyfikaty ?
Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - mister - 2016-03-14 ja mam. dostałem w przeciągu tygodnia. Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - DBKlima - 2016-03-14 mister napisał(a):ja mam. dostałem w przeciągu tygodnia.UDT z jakiego miasta ? Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - lodowyMiś - 2016-03-15 ja tak samo nie caly tydzien i karta lezala u mnie w domu Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - DBKlima - 2016-03-17 Wczoraj przyszły do nas dwa plastiki .... Szok... w niecały tydzień - a jednak można UDT Ja pierniczę teraz tylko na firmowy czekam
Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - awax - 2016-03-17 DBKlima napisał(a):Wczoraj przyszły do nas dwa plastiki .... Szok... w niecały tydzień - a jednak można UDT Trzeba przyznać ,że UDT podchodzi do sprawy profesjonalnie i może to przekona "malkontentów",że tym razem nie bedzie jak zawsze i to nie "abonament RTV" Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - DawidW - 2016-03-18 My czekaliśmy 2 tyg na wydanie certyfikatów dla pracowników i na certyfikat dla firmy Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - slimtech - 2016-03-19 rabix napisał(a):Oczywiście klient może zrobić z nas administratora .Niestety nie może ,administratorem może być tylko osoba zatrudniona u operatora. Nowe obowiązki firm serwisowych oraz operatorów urządzeń chłodniczych - rabix - 2016-03-25 slimtech napisał(a):rabix napisał(a):Oczywiście klient może zrobić z nas administratora .Niestety nie może ,administratorem może być tylko osoba zatrudniona u operatora. Pracownikiem operatora musi być osoba kontaktowa, natomiast administratorem konta niekoniecznie. Jeżeli mamy pełnomocnictwo to nie ma problemu. Administratorem nie może być firma serwisowa ale konkretna osoba wskazana z imienia i nazwiska, która ponosi pełną odpowiedialność. Hierarchia wygląda tak: operator - administrator_konta -osoba_kontaktowa |