Forum Klimatyzacja
Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy (/showthread.php?tid=993)

Strony: 1 2

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - byniom - 2008-03-25

Polecam zacząć od książki "AUTO PORADNIK KLIMATYZACJA" wydawnictwa auto www.wydauto.com.pl . Wiele może ci pomóc i zaspokoić twoją ciekawość. Pozdrawiam

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - dv24v - 2008-03-29

dzieki za pomoc ale już dawno mam ta ksiazke jak i wiele innych lecz nie wszystkie odpowiedzi na moje pytania da sie tam znalezsc; co potrzebuje aby podpiac sie do ukladow w audi(r134a) i czy sa jeszcze jakies inne marki aut ktore maja jakis swoj system i jakich narzedzi potrzebuje do rozlaczania przewodow przykladowo od skraplacza osuszacza czy tez zaworu rozpreznego... co to jest SPRINGLOCK gdzie wystepuje i jakich narzedzi uzywac aby go rozpiac... a poza tym czy moze ktos ma jakies konkretne tabele gdzie sa podane ilosci czynnika oraz gdzie sa umiejscowione zawory serwisowe w roznych autach... interesuje mnie cos typu autodata tylko ze w takiej wersji o klimatyzacji typowa baza danych itp.??

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - elektrofrost - 2008-03-30

teraz wszyscy mechanicy chca naprawiac klimy .nibawem my chłodniarze będziemy naprawiać samochody !!!!!!!!!

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - elektrofrost - 2008-03-30

dodam że baza danych typu data bank znajduje sie w urzadzeniach do serwisowania klim samochodowych cena ok.20000

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - dv24v - 2008-03-30

dzieki bardzo mi pomogles jutro kupie to uradzenie chetnie skorzystam z twoiej pomocy w posredniczeniu abys sobie mogl przyciac z 5 tys. bo w koncu chlodniarza trzeba jakos rozgrzac... ciekawe co bys zrobil jakby niebylo takich urzadzen... takie rady dajesz ze rece opadaja... mechanicy chca bo do klimatyzacji w samochodzie chyba nie beda dzwonic po montera splitow chyba trzeba rozdzielic te dwie kategorie... tak jak blacharstwo lakiernictwo i mechanike... jak mam rozbity samochod i chcac go doprowadzic do stanu sprawnosci to sam nie moge naprawic ukladu i go uzupelnic??

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - llort - 2011-06-27

dv24v napisał(a):i jeszcze jedno pytanie do czego moze przydac mi sie azot z tego co wyczytalem to do przedmuchania ukaldu lub tez sprawdzenia szczelnosci ale kiedy go wprowadzam po prozni czy bezznaczenia i gdy go spowrotem sciagam to czy nadal zachowuje swoje wlasciwosci?? i inna rzecz skad wziasc jakies tabele ile czynnika wchodzi do ukladu w samochodzie jaki olej i jakie maja byc wskazania cisnieniowe na zegarach??
Do samo degredacji?

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - llort - 2011-06-27

Niech każdy robi to w jakiej dziedzinie zdobył świadectwo a polska będzie polską? Sad

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - wit - 2011-06-27

tak czytam czytam.... i zastanawiam się czy to poważnie czy jaja sobie robicie. zwłaszcza dv24v zadający pytania z wiedzą poniżej poziomu przedszkola klimatyzacyjnego -podpucha???

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - crocens - 2011-06-28

llort, archeologia to Twoje nowe hobby? Wink

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - wit - 2011-06-28

fakt... a ja nie zauważyłem daty.... wykopaliska.... i podpucha.

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy - Ghost70 - 2011-06-28

Ilort, chyba Ci kiepsko idzie w szczycie sezonu jak masz jeszcze siłę w nocy wykopaliska robić.
No chyba, że się RedBull'a opiłeś i ciągniesz na dopalaczach Wink
To prawda, że ostatnio na forum posucha więc wrzuć jakiś NOWY temat, to pogadamy.
Byleby pomysł wyszedł od ciebie a nie znów z neolitu Cool