Forum Klimatyzacja
Jaki agregat do chłodni? - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Jaki agregat do chłodni? (/showthread.php?tid=4897)

Strony: 1 2 3

Jaki agregat do chłodni? - llort - 2011-05-03

all14 kupiłem 3 róże.Solenizanta nie zastałem.W jakich warunkach powinienem je przechowywać do momentu winszowania.Temperaturę znam.Chodzi mi o wilgotność otoczenia kwiatka.

Jaki agregat do chłodni? - mg - 2011-05-03

Solenizant nie spotkał winszującego :lol: a kwiatek już wtedy robił się cięższy Wink

Jaki agregat do chłodni? - bxz - 2011-05-03

a czy jechałeś taryfa z klima? a może padał śnieg jak dziś xD

A z zębatki spadł łańcuch bo nie nie było chleba w sklepie :lol:

Jaki agregat do chłodni? - crocens - 2011-05-03

Panowie, nie na temat... w hydeparku sobie pogadajcie Smile

Generalnie kierunek jest słuszny Smile

Gdyby nie spadł łańcuch to i chleb byłby odpowiedni w sklepie.Ja lubię świeży i ciepły Smile

bxz napisał(a):a czy jechałeś taryfa z klima? a może padał śnieg jak dziś xD
Niedopełniona klimatyzacja w taryfie to plus dla kwiatków z racji wilgotności Smile

no do tego pije... bo jak deszcz a było lato, kwiatki pachły... to miały 2 razy więcej szczęścia... z tej racji % właśnie
Tylko czy temperatura nie jest wiodącym parametrem Twoim zdaniem?

Nie bo jedno bez drugiego nie zapewni odpowiednich warunków Sad

Jaki agregat do chłodni? - all14 - 2011-05-03

llort napisał(a):all14 kupiłem 3 róże.Solenizanta nie zastałem.W jakich warunkach powinienem je przechowywać do momentu winszowania.Temperaturę znam.Chodzi mi o wilgotność otoczenia kwiatka.
właśnie o to chodzi ,zebyś nie musiał sie o to martwić , jakbyś kupił świeże u mnie to do dwóch tygodni daję gwarancje , jak kupiłeś import z lodówki to Ci nic nie pomoże chyba że worek z CO2. a jak wypijesz to co przyniosłeś solenizantowi to bedziesz odpowiednio wilgotny Smile

wiodący nie znaczy jedyny, wiem do czego pijesz, ale przy takiej wydajności i założeniach jakie podaje zainteresowany jest to można to pominąć, bo i tak dobory były "z oka"

EDIT:
all14 Big Grin

all14 napisał(a):
llort napisał(a):all14 kupiłem 3 róże.Solenizanta nie zastałem.W jakich warunkach powinienem je przechowywać do momentu winszowania.Temperaturę znam.Chodzi mi o wilgotność otoczenia kwiatka.
właśnie o to chodzi ,zebyś nie musiał sie o to martwić , jakbyś kupił świeże u mnie to do dwóch tygodni daję gwarancje , jak kupiłeś import z lodówki to Ci nic nie pomoże chyba że worek z CO2. a jak wypijesz to co przyniosłeś solenizantowi to bedziesz odpowiednio wilgotny Smile
Dając gwarancję czasami warto określić jej warunki.Solenizant mieszka na pustyni Smile

Jaki agregat do chłodni? - all14 - 2011-05-04

Cytat:Dając gwarancję czasami warto określić jej warunki.Solenizant mieszka na pustyni Smile

kup mu kaktusa Wink

Jaki agregat do chłodni? - llort - 2011-05-04

.Solenizant jest zwolennikiem tulipanów.A kaktus podobny do ziemniaka pod względem utrzymania warunków.

Jaki agregat do chłodni? - all14 - 2011-05-28

wit napisał(a):- dla wcześniej proponowanego agregatu ASPERA UT6220GK ta chłodnica ECO MIC400 wydaje się doskonałym wyborem.
po dodaniu regulatora obrotów -i zduszeniu wiatraków do 900-1000 obr/min zestaw prawie wymarzony do komory -a kwiatuszki będą miały super.

I wydajności starczy na upał nawet jak troszkę z załadunkiem przesadzi...

tylko minimalnie drożej wyjdzie...
ale są już dwie opcje...

wydajność bez zapasu -opcja troszkę słabsza -budżetowa -ASPERA UT6217GK + EVS290ED.
oraz opcja "z wyboru" mocniejsza i z zapasem -ASPERA UT6220GK + ECO MIC400 + regulator obrotów chłodnicy.

wersja budżetowa się sprawdziła w 100% na dzień matki , jestem bardzo zadowolony z wyboru, ceny i działnia , kolega crocens fachowo zmontował , wielkie dzięki dla Was
pozdrawiam

Jaki agregat do chłodni? - wit - 2011-05-29

all14 napisał(a):ok , raczej bedzie powyżej 4 , ..... 5* dla mnie to szczyt mażeń 7 norma ,a 9 przy upałach może być Smile , .
to rób odtajanie wentylatorami. chłodnica bez grzałek tańsza -a nawet z grzałkami...taniej i mniej awaryjnie ich nie podłączać.

odtajka... wymuszasz co kilka godzin pracę wiatraków i jednoczesne zatrzymanie agregatu.

Jaki agregat do chłodni? - all14 - 2011-05-30

wit napisał(a):
all14 napisał(a):ok , raczej bedzie powyżej 4 , ..... 5* dla mnie to szczyt mażeń 7 norma ,a 9 przy upałach może być Smile , .
to rób odtajanie wentylatorami. chłodnica bez grzałek tańsza -a nawet z grzałkami...taniej i mniej awaryjnie ich nie podłączać.

odtajka... wymuszasz co kilka godzin pracę wiatraków i jednoczesne zatrzymanie agregatu.

grzałka jest ,ale nie jest podłączona ,narazie niema takiej porzeby ,parownik się nie obladza , a 7-8stC w zupełnności mi wystarcza. Smile