![]() |
|
Jaki agregat do chłodni? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Jaki agregat do chłodni? (/showthread.php?tid=4897) |
Jaki agregat do chłodni? - llort - 2011-05-03 all14 kupiłem 3 róże.Solenizanta nie zastałem.W jakich warunkach powinienem je przechowywać do momentu winszowania.Temperaturę znam.Chodzi mi o wilgotność otoczenia kwiatka. Jaki agregat do chłodni? - mg - 2011-05-03 Solenizant nie spotkał winszującego :lol: a kwiatek już wtedy robił się cięższy
Jaki agregat do chłodni? - bxz - 2011-05-03 a czy jechałeś taryfa z klima? a może padał śnieg jak dziś xD Jaki agregat do chłodni? - mg - 2011-05-03 A z zębatki spadł łańcuch bo nie nie było chleba w sklepie :lol: Jaki agregat do chłodni? - crocens - 2011-05-03 Panowie, nie na temat... w hydeparku sobie pogadajcie
Jaki agregat do chłodni? - mg - 2011-05-03 Generalnie kierunek jest słuszny
Jaki agregat do chłodni? - llort - 2011-05-03 Gdyby nie spadł łańcuch to i chleb byłby odpowiedni w sklepie.Ja lubię świeży i ciepły
Jaki agregat do chłodni? - llort - 2011-05-03 bxz napisał(a):a czy jechałeś taryfa z klima? a może padał śnieg jak dziś xDNiedopełniona klimatyzacja w taryfie to plus dla kwiatków z racji wilgotności
Jaki agregat do chłodni? - bxz - 2011-05-03 no do tego pije... bo jak deszcz a było lato, kwiatki pachły... to miały 2 razy więcej szczęścia... z tej racji % właśnie Tylko czy temperatura nie jest wiodącym parametrem Twoim zdaniem? Jaki agregat do chłodni? - llort - 2011-05-03 Nie bo jedno bez drugiego nie zapewni odpowiednich warunków
Jaki agregat do chłodni? - all14 - 2011-05-03 llort napisał(a):all14 kupiłem 3 róże.Solenizanta nie zastałem.W jakich warunkach powinienem je przechowywać do momentu winszowania.Temperaturę znam.Chodzi mi o wilgotność otoczenia kwiatka.właśnie o to chodzi ,zebyś nie musiał sie o to martwić , jakbyś kupił świeże u mnie to do dwóch tygodni daję gwarancje , jak kupiłeś import z lodówki to Ci nic nie pomoże chyba że worek z CO2. a jak wypijesz to co przyniosłeś solenizantowi to bedziesz odpowiednio wilgotny
Jaki agregat do chłodni? - bxz - 2011-05-03 wiodący nie znaczy jedyny, wiem do czego pijesz, ale przy takiej wydajności i założeniach jakie podaje zainteresowany jest to można to pominąć, bo i tak dobory były "z oka" EDIT: all14
Jaki agregat do chłodni? - llort - 2011-05-03 all14 napisał(a):Dając gwarancję czasami warto określić jej warunki.Solenizant mieszka na pustynillort napisał(a):all14 kupiłem 3 róże.Solenizanta nie zastałem.W jakich warunkach powinienem je przechowywać do momentu winszowania.Temperaturę znam.Chodzi mi o wilgotność otoczenia kwiatka.właśnie o to chodzi ,zebyś nie musiał sie o to martwić , jakbyś kupił świeże u mnie to do dwóch tygodni daję gwarancje , jak kupiłeś import z lodówki to Ci nic nie pomoże chyba że worek z CO2. a jak wypijesz to co przyniosłeś solenizantowi to bedziesz odpowiednio wilgotny
Jaki agregat do chłodni? - all14 - 2011-05-04 Cytat:Dając gwarancję czasami warto określić jej warunki.Solenizant mieszka na pustyni kup mu kaktusa
Jaki agregat do chłodni? - llort - 2011-05-04 .Solenizant jest zwolennikiem tulipanów.A kaktus podobny do ziemniaka pod względem utrzymania warunków. Jaki agregat do chłodni? - all14 - 2011-05-28 wit napisał(a):- dla wcześniej proponowanego agregatu ASPERA UT6220GK ta chłodnica ECO MIC400 wydaje się doskonałym wyborem. wersja budżetowa się sprawdziła w 100% na dzień matki , jestem bardzo zadowolony z wyboru, ceny i działnia , kolega crocens fachowo zmontował , wielkie dzięki dla Was pozdrawiam Jaki agregat do chłodni? - wit - 2011-05-29 all14 napisał(a):ok , raczej bedzie powyżej 4 , ..... 5* dla mnie to szczyt mażeń 7 norma ,a 9 przy upałach może byćto rób odtajanie wentylatorami. chłodnica bez grzałek tańsza -a nawet z grzałkami...taniej i mniej awaryjnie ich nie podłączać. odtajka... wymuszasz co kilka godzin pracę wiatraków i jednoczesne zatrzymanie agregatu. Jaki agregat do chłodni? - all14 - 2011-05-30 wit napisał(a):all14 napisał(a):ok , raczej bedzie powyżej 4 , ..... 5* dla mnie to szczyt mażeń 7 norma ,a 9 przy upałach może byćto rób odtajanie wentylatorami. chłodnica bez grzałek tańsza -a nawet z grzałkami...taniej i mniej awaryjnie ich nie podłączać. grzałka jest ,ale nie jest podłączona ,narazie niema takiej porzeby ,parownik się nie obladza , a 7-8stC w zupełnności mi wystarcza.
|