![]() |
|
Problem z obiegiem chłodniczym - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Problem z obiegiem chłodniczym (/showthread.php?tid=6070) |
Problem z obiegiem chłodniczym - wit - 2012-06-07 sprężarka na 404 a w układzie 134... a na jaki czynnik jest zawór rozprężny? lub/i jaki rodzaj zaworu? a ogólnie -rozbraja mnie sytuacja -badania naukowe z chłodnictwa prowadzi ktoś kto nie zna podstaw -nawet tych elementarnych, kto problemu nie opisał a wykres daje nieczytelny... jeśli coś widzę na tym wykresie -to układ idzie praktycznie na próżni... 0,05 bar ? (choć ja nic nie widzę -ani na tym w gorszej ani w lepszej jakości poza masa rozmazanych punkcików -i linii bez żadnych opisów ilościowych.... dla mnie wykresy są nieczytelne i żadnej informacji nie niosą -wszystko trzeba sobie wyobrazić... jeśli odparowanie jest tak nisko -jak sobie wyobrażam, ze pisze (0,05 bara -skala absolutna -czy względem atmosfery?) ) można przyjąć, ze prawie w ogóle nie ma obiegu czynnika... a zysk ciepła jest od uzwojeń... daj jakieś zdjęcia stanowiska... wykres mówi o punktach pracy układu -ale nic o jego budowie... np. nie mówi, czy nie masz tam jakiś zaworów których zapomniałeś otworzyć... Problem z obiegiem chłodniczym - chłodpoz - 2012-06-07 Panowie, a co z moim stanowiskiem? Problem z obiegiem chłodniczym - AS - 2012-06-07 AS napisał(a):Jak sądzę, student i z Poznania. Jeśli te dwa warunki są spełnine to mogę bezinteresownie pomóc.chłodpoz nadal aktualne Problem z obiegiem chłodniczym - awax - 2012-06-07 chłodpoz napisał(a):Panowie, a co z moim stanowiskiem?Ja jestem do dyspozycji i chętnie pomogę,ale nie tu.Nie będę czytał bzdur o wannach. Zapraszam na subforum.Udzielę Tobie warunkowo dostępu. Problem z obiegiem chłodniczym - chłodpoz - 2012-06-07 AS napisał(a):AS napisał(a):Jak sądzę, student i z Poznania. Jeśli te dwa warunki są spełnine to mogę bezinteresownie pomóc.chłodpoz nadal aktualne Oba warunki są spełnione. Mail został do Kolegi wysłany. Dotarł? Problem z obiegiem chłodniczym - AS - 2012-06-07 chłodpoz napisał(a):AS napisał(a):AS napisał(a):Jak sądzę, student i z Poznania. Jeśli te dwa warunki są spełnine to mogę bezinteresownie pomóc.chłodpoz nadal aktualne Jeszcze nie ale zapewne niedługo dotrze. Problem z obiegiem chłodniczym - chłodpoz - 2012-06-07 awax napisał(a):chłodpoz napisał(a):Panowie, a co z moim stanowiskiem?Ja jestem do dyspozycji i chętnie pomogę,ale nie tu.Nie będę czytał bzdur o wannach. A jak wejść na subforum? Problem z obiegiem chłodniczym - AS - 2012-06-07 Kolego, podaj na PriV numer telefonu, będzie szybciej. Problem z obiegiem chłodniczym - awax - 2012-06-07 chłodpoz napisał(a):Masz już dostęp KCICHIKawax napisał(a):chłodpoz napisał(a):Panowie, a co z moim stanowiskiem?Ja jestem do dyspozycji i chętnie pomogę,ale nie tu.Nie będę czytał bzdur o wannach. Tam nie ma mentora i można normalnie rozmawiać |