![]() |
|
Kielicharki! - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Kielicharki! (/showthread.php?tid=4746) |
Kielicharki! - AKTIMAR - 2012-04-02 Dzięki za podpowiedz planowałem zakup nowej tej CPS-a ale nie wiedziałem że są kamienie do dziadkowych. Pozdrawiam Kielicharki! - mentor12 - 2012-04-02 Owszem są ale podczas montaży w instalacjach morskich nie dają rady z powodu grubszych ścianek Dziadkową za szybko ją nazwano z powodu sentymentów.
Kielicharki! - AKTIMAR - 2012-04-02 Jeżeli nie da rady to zakupię tą CPS. Kielicharki! - Torba25 - 2012-04-06 Od lat pracuję na Dziadkowej próbowałem też listwowych , bez porównania dziadkowa jest naprawdę niezawodna, i wszędzie można nią dojść a z listwowymi różnie bywa Kielicharki! - hubertox - 2012-04-07 Ja miałem kielicharkę tzn dalej mam tylko, że zepsutą. Kielicharka firmy CPS kupiona w Popularnej taka z listwą ze sprzęgłem i kluczem. Kielich robi bardzo dobry ale korpus jej jest chyba z aluminium i po jednym sezonie zerwał się w niej gwint. Ma sprzęgło także nie przekręcałem jej ponad siłę. Używam dziadkowej od nie dawna i jest z nią trochę taniec ale łatwy dostęp w każde miejsce i widac od razu, że solidny materiał. Kielicharki! - Fujitsu Szczecin - 2012-04-07 Witam Używam na co dzien dziadkowej. Ostatnio chciałem dokupić kielicharkę VALUE ze sprzęgłem, żeby mieć awaryjną. Przysłali mi przez pomyłkę zwykłą uniwersalną. Okazało się że te ze sprzęgłem wycofali ze względu na awaryjność tego sprzęgła a nie wycofali z oferty. Spróbowałem przy okazji wykonać kielich. Powiem Wam że na obrazku wygląda na małą poręczną. W rzeczywistości jest ciężka i nie wygodna do pracy. Dzięki uprzejmości firmy Brasner wymienili mi na dziadkową za dopłatą różnicy w kwocie. Wolę jednak zapłacić więcej i wygodniej pracować. Miałem dziadkową i powiem to co inni że kto raz miał do czynienia z nią nie zamieni na inną. Pozdrawiam Kielicharki! - łysy45 - 2012-04-07 Używam od roku tą VALUE ze sprzęgłem jest w porządku Kielicharki! - bxz - 2012-04-07 Kolega ma od ponad roku i też jest OK... mnie ona bardzo odpowiada, nie mam i nie miałem dziadkowej do porównania... walczę CPSem i też nie narzekam
Kielicharki! - Fujitsu Szczecin - 2012-04-07 łysy45 napisał(a):Używam od roku tą VALUE ze sprzęgłem jest w porządkuWitam Przeszedłeś z dziadkowej na nią? Nie wiem jak z bliska wygląda ten model ze sprzęgłem, na pewno ma listwę zaciskową mniejszą. Dedykowany jest głównie do instalacji chłodniczych. Nie podobało mi się umieszczanie rurki w zacisku. Ciężar narzędzia jest duży. Samo narzędzie robi wrażenie solidnie wykonanego z porządnego materiału. Mimośrodowa głowica na łożyskach. Jednak brak sprzęgła przy uniwersalnych kielicharkach uważam za dużą wadę. Pozdrawiam Kielicharki! - awax - 2012-04-07 Myślę,że należałoby rozróżnić i podzielić kielicharki na rozwalcarki i roztłaczarki. Jaką wybrać zależy od tego do jakich celów jest nam potrzebna.chodzi o rodzaj rur,średnice,grubość ścianki,dostęp itp W praktyce wygrywają dziadkowe Kielicharki! - Torba25 - 2012-04-07 Na rynku jest wiele kielicharek ale nawet te nowoczesne kielicharki aku nie dorównują dziadkowej gruszce Kielicharki! - mentor12 - 2012-04-07 Torba25 napisał(a):Na rynku jest wiele kielicharek ale nawet te nowoczesne kielicharki aku nie dorównują dziadkowej gruszceA jak to jest kiedy mamy do czynienia gdzie zakres dziadkowej nie dotyczy?Są przecież kielichy większe. Kielicharki! - mentor12 - 2012-04-07 Torba25 napisał(a):Na rynku jest wiele kielicharek ale nawet te nowoczesne kielicharki aku nie dorównują dziadkowej gruszceA jak to jest kiedy mamy do czynienia gdzie zakres dziadkowej nie dotyczy?Są przecież kielichy większe. Kielicharki! - Torba25 - 2012-04-08 Przy większych kielichach stosuje się po prostu inną kielicharkę o większym zakresie takie sytuacje zdarzają się przy dużych układach przemysłowych np fi 35 fi 50 dziwi mnie to że o tym nie wiedziałeś Kielicharki! - mentor12 - 2012-04-08 A mnie dziwi to że nie zrozumiałeś tego co napisałem powyżej ![]() Podaj przykład połączenia kielichowego 50 mm.Najlepiej zdjęcie.Pośmiejemy się wspólnie
Kielicharki! - awax - 2012-04-08 Torba z tych załączonych reklam wynika,że zajmujesz się również hydrauliką i tam może kołnierz na 50 tce by się sprawdził,w chłodnictwie nie spotkałem nigdy takiego. Kielicharki! - mentor12 - 2012-04-08 28mm to max z jakim się spotkałem w chłodnictwie. Kielicharki! - Torba25 - 2012-04-11 Dokładnie 28 to maks widzę że bardzo się poruszyliście To była typowa prowokacja jesli kogoś uraziłem to przepraszam MENTOR12 i AWAX jesteście czujni brawo Kielicharki! - eryk_wiking - 2016-05-23 odgrzewam kotleta Gdzie kupić porządną kielicharkę dziadkową / gruszkę Kupiłem 5 lat temu niby dziadkową i stożki które formują rurkę miedzianą mają wżery, a były czyszczone oliwione, a rurka pozbawiana zadziorów z miedzi Kielicharki! - zhu.agmet - 2016-05-25 eryk_wiking napisał(a):odgrzewam kotleta Mam w magazynie ostatnią sztukę z kpl. kamieni calowych. Nie jest to oryginalna gruszka i z tego co mi wiadomo chyba już nie ma nowych oryginalnych. Tą co mam to sprzedałem kilka sztuk w zeszłym roku i nie miałem żadnych zwrotów ani reklamacji. Cena: 500 zł netto. Kielicharki! - DBKlima - 2016-05-25 zrób poproszę zdjęcie z chęcią zobaczę jak teraz wyglądają nowe rozwalcowywarki tgz "gruszki dziadkowe"
Kielicharki! - zhu.agmet - 2016-05-25 http://sklep.agmet.cc.pl/kielicharki-roztlaczaki-ekspandery/765-kielicharka-calowa-dziadkowa.html Dwa pierwsze zdjęcia są z przed kilku lat - oryginalne. Dwa ostatnie to są te, które mam aktualnie. Kielicharki! - Fujitsu Szczecin - 2016-05-25 Witam Nie trzeba w nich dbac o stożki walcujące bo są na stałe... Pozdrawiam Kielicharki! - mg - 2016-05-25 stefanbud napisał(a):Witam Prawda z życia wzięta. ![]() ,,STOŻKI WALCUJĄCE"
Kielicharki! - eryk_wiking - 2016-05-26 Wychodzę z założenia "jak dbasz tak masz" ![]() Prztrzymasz mi tą kielicharke do środy? Bez kamieni (mam dwa komplety) sprzedawane? |