![]() |
|
Spotkanie w Szczecinku - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Spotkanie w Szczecinku (/showthread.php?tid=5954) |
Spotkanie w Szczecinku - mentor12 - 2012-04-19 Ja nadal sądzę że doświadczeni mają do stracenia najwięcej.(czas i wiedzę zdobywaną latami)Trochę się dziwię osobom prowadzącym firmy chłodnicze od niedawna że nie chcą skorzystać z esencji wiedzy na temat chłodnictwa myśląc że wszystko wiedząc.Dzisiaj byłem na rozruchu mrożni gdzie w tym samym obiekcie kończyła pracę firma wentylacyjna.Podchodzi chyba szef i się pyta widząc że komora pusta.Jakie przegrzanie.Mówię 8K.On mówi że niedobrze bo powinno być 10-13 dla mrożni.Tak miał rację tylko nie wiedział Ze ono wzrośnie po załadunku.To są uroki nauki książkowej bez praktyki i kursów prowadzonych przez praktyków. Spotkanie w Szczecinku - bxz - 2012-04-19 Szef firmy wentylacyjnej to najmuje wioskospeca, który na ciśnienie ustawia, bo jaka jest temperatura odparowania nie ma pojęcia... ja byłem przy kilku takich rozruchach i nikt nigdy nie wiedział jakie jest przegrzanie czy przechłodzenie... a głupio tak na nie swojej robocie termometry podpinać... a kusiło mnie nie powiem... Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-20 OK fakt,że doświadczeni wnoszą najwięcej do pracy Centrum,ale to chyba naturalne aby ci doświadczeni dzielili się swoją wiedzą i doświadczeniem.Sami też nie wyssali tego z mlekiem Matki. Satysfakcja,że zrobiło się coś dla innych to też wartość,chyba nawet większa niż kasa. Spotkanie już jutro,co do doświadczonych to większość potwierdziła swój przyjazd (poza kol.Mentorem,który mam nadzieję również się zdecyduje). Ci mniej doświadczeni mają jeszcze czas aby również do nas dołączyć. Pozdrawiam i zapraszam. Władysław Urbański-prezes KCICHIK Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-21 Witam Dziękuję wszystkim którzy przybyli dzisiaj na Walne Zgromadzenie Członków Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji. Poza przyjęciem sprawozdania Zarządu za rok 2011 podjęte zostały Uchwały w sprawie dalszej działalności Centrum dotyczące m.in. powołania Komisji Egzaminacyjnej w kwestii certyfikacji personalnej osób zajmujących się urządzeniami wykorzystującymi substancje kontrolowane.Podjęto również Uchwałę umożliwiającą Zarządowi prowadzenie zebrań oraz podejmowanie Uchwał w formie internetowej co znacznie ułatwi pracę Zarządu eliminując konieczność częstych przyjazdów do Szczecinka. Komisja ustaliła terminy pierwszych szkoleń i tak już 12 maja odbędzie się szkolenie dla osób zajmujących się klimatyzacją samochodową,natomiast w dniach 25 i 26 maja pierwsze szkolenie zakończone egzaminem w zakresie postępowania z substancjami kontrolowanymi-świadectwo kwalifikacji. Korzystając z obecności Pełnomocnika Portalu Klimatyzacja.pl omówiono kierunki i zasady dalszej współpracy Stowarzyszenia i Portalu .W najbliższym czasie upubliczniona zostanie informacja o nowych formach tej współpracy. Uczestnicy spotkania mieli również okazję przedyskutowania najważniejszych spraw związanych z obecną sytuacją na rynku usług serwisowych i instalacyjnych w naszej branży. Władysław Urbański -prezes zarządu KCICHIK Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-25 Witam A może by tak inni uczestnicy Walnego podzielili się swoimi uwagami? Pozdrawiam |