![]() |
|
MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota (/showthread.php?tid=10082) |
MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - pasekalfa - 2017-02-04 Szkoda że tak późno trafiłem na to forum. Mianowicie, od ok 1,5 roku mam problem z urządzeniem LG ARTCOOL GALLERY (jednostka wew A12AW1). Klimatyzator zakupiony 6 lat temu. Przez pierwsze 3 sezony - bajka. Piękny design, naprawdę cichutki, funkcja grzania i chłodzenia po prostu super. Później zaczęły się problemy. Klimatyzator przestał reagować na sygnały z pilota. Działo się to najpierw sporadycznie, później coraz częściej. Od ok 1,5 roku niestety pilot nie działa. Klimatyzator włączany przyciskiem umieszczonym na obudowie działa sprawnie w trybie auto. Niestety nie mogę zaprogramować włączenia klimatyzatora w danych godzinach. Nie da się też sterować temperaturą. Wymieniłem pilot na nowy, niestety nic to nie dało. Czujnik podczerwieni w jednostce wew też sprawny nowy. Instalatorzy z mojego otoczenia się poddają i mówią że niestety ten mogel tak ma dlatego został wycofany z produkcji. Da się go kupić tylko w systemie multi. Może tutaj ktoś ma pomysł jak się do tego zabrać. Bardzo będę wdzięczny za wszelkie sugestie. MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - manitou - 2017-02-05 A może kup pilot uniwersalny za 50 pln. MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - obser - 2017-02-05 Bez przesady,jak pilota wymieniłeś,odbiornik mniemam że z elektroniką,to zostaje Ci elekronika jednostki wewnętrznej.Porządny serwis da sobie radę,choć parę złotych to może kosztować. MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - p.obelix - 2017-02-05 W twoim rejonie widać nie ma dobrych serwisantów wymień płytkę z podczerwienią i po problemie. Jak sprawdziłeś że odbiornik jest sprawny? MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - irroda - 2017-02-13 wymieniam: 1 - pilot 2 - odbiornik podczerwieni 3 - płyta jedn. wewn. 4 - musi działać !!! MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - pasekalfa - 2017-02-27 Byłem na urlopie więc odpowiadam dopiero teraz. Pilot - wymieniony. Odbiornik wymieniony na drugi. Kupiłem używany (podobno w 100% sprawny). Zostaje mi płyta. Ja nie chcę tego zrobić za darmo, liczę się z kosztami ale nikt nie chce się podjąć naprawy. Podobno ten model jest felerny i tyle (nie jest to moja opinia). Zastanawiam się czy nie pomęczę się jeszcze sezonu i nie wymienię na inną jednostkę sterowaną przez WIFI MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - p.obelix - 2017-02-27 Liczysz koszta a pilot bez sensu wymieniasz? Kupujesz części ze szrotu i dalej nie działa. Daj zdjęcie płyty i odbiornika może coś mam w swoich szpargałach. MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - barbie - 2017-02-27 czy jednostka wewnętrzna była myta chemią ? . MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - DBKlima - 2017-02-28 pasekalfa napisał(a):Zastanawiam się czy nie pomęczę się jeszcze sezonu i nie wymienię na inną jednostkę sterowaną przez WIFITak wymień będziesz miał więcej zabawy i zdecydowanie więcej pytań na forum. Napraw to co masz przy udziale serwisu LG a nie firmy StefMiet z siedzibą w garażu. MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - Shitashii - 2017-02-28 Firma Apple zaczynała w garażu. I ponoć wiele wiele innych amerykańskich biznesów tak startowało. Owszem, że 40 lat temu, ale to tylko pokazuje w którym miejscu my jesteśmy, a nie to że garaż jest zły.
MAM JUŻ DOŚĆ - artcool gallery A12AW1 problemy z włączeniem z pilota - Bolas - 2017-02-28 Garaż nie jest zły tyle że StefMiet nie zawsze ponosi odpowiedzialność za wdrażanie swoich technologii. |