![]() |
|
Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo w transporcie (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat (/showthread.php?tid=10097) |
Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat - MARC - 2017-02-15 Witam, Zamawiam w salonie nowe auta fiata ducato 2szt 2.3 130km wersja z klimatyzacją. L3H2 13m3 oraz L2H2 11,5m3 Oba pojazdy będą miały wykonaną zabudowę w firmach współpracujących z Fiatem, inaczej stracę gwarancję na pojazdy. Zabudowa jest dla mnie jasna i wiem którą firmę wybrać, natomiast mam dylemat co do agregatu... Pojazd będzie pracował w cukierni, przewóz tortów i ciast, czasami lody (sporadycznie 1 w miesiącu) Co do L2H2 myślałem nad zanotti Z250 + funkcja grzania + zasilanie 230V L3H2 rozważam zanotti Z350 + grzanie + 230V Pytanie dotyczy kwestii technicznej... Czy przy agregacie pracującym na czynniku R404, jeżeli ustawię sobie na programatorze temp +4, to jaką temp będzie dmuchał ? Chodzi o to że obawiam się aby to nie była temp minusowa, która zamroziła by mój towar, co było by tragedią. Jeżeli ustawię mu np +4 -> +8 to czy będzie wiało dodatnią temp ? Mam Vivaro z agregatem zanotti Z20 i tam jest czynnik R134a, tam takich problemów nie mam... Proszę o poradę przed zakupem zanim będzie za późno. Powinienem kupić agregat na czynnik R404 czy R134 ? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat - mg - 2017-02-15 Dym z papierosa ma temperaturę początkową około 300' C a nikogo jeszcze nie oparzył ![]() Zamów na 134a, tak na wszelki wypadek
Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat - MARC - 2017-02-15 A czy czysto teoretycznie agregat Z350 na czynnik R134a, jak wiadomo jego wydajność jest znacznie większa niż 13m3, czy dało by się zejść nim do temp -2 max -5 ?? Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat - mg - 2017-02-15 Czysto teoretycznie to oczywiście. A w jakim celu? Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat - MARC - 2017-02-15 Do przewozu lodów w pojemnikach plastikowych. Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat - mg - 2017-02-15 Daleko będą transportowane? Jakie ilości? Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat - Shitashii - 2017-02-15 Do lodów jest max -18*C , a najlepiej -25. Chyba, że ten lód to zmrożona woda. Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat - MARC - 2017-02-16 Lody jako produkt. Transport do 30 km. Czyli powinienem wziąć agregat na czynnik r134a. Zanotti o którym wspominałem wcześniej będzie dobry? Edit: Sprawa nieco się wyjaśniła i skomplikowała... Otóż Ten agregat przy zasilaniu 230V pracuje tylko na czynnik R404a. Taką informację dostałem od firmy. Czy jest to prawda ? Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat - Gmst - 2018-10-09 Weź pod uwagę elektryczny agregat chłodniczy, są bezawaryjne i mogą pracować na postoju
Nowy Fiat Ducato a zabudowa i agregat - radekklimat - 2018-10-11 Zannoti to szajs, trzy cztery lata i po agregacie, zaloz TK albo Carier 500 236 866 jak chcesz to ci doradze jaki |