![]() |
|
CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT (/showthread.php?tid=1012) |
CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - Doris* - 2008-03-02 Witam Wszystkich po raz pierwszy. Chcialabym w domu zamontowac klimatyzacje. Umiescic 2 jednostki zewnetrzne (kazda na osobnym balkonie) i do kazdej bylyby podlaczone 2 jednostki wewnetrzne. Porobilam wykresy pomieszczen z informacjami o powierzchi, polozeniu i wielkosci okien, usytuowaniem czy polnoc czy poludnie i powysylalam kilka zapytan ofertowych. Jedni dostawcy sie przykladaja i widac, ze analizuje pomieszczenia i przeslali propozycje w sam raz jezeli chodzi o moc..inni polecieli standardem. Dostalam bardzo rozne oferty...i teraz chcialaby zasiegnac opinii o samych urzadzeniach....naprawde bardzo trudno podjac samemu decyzje...a kazdy dostawca oczywiscie zachwala swoja oferte. Bede wdzieczna za pomoc w wyborze i opiniach o urzadzeniach: I oferta: jednostki zewnetrzne: 2 http://www.samsung.com/pl/products/airconditioning/house/freejointmulti/mh052fxea2.asp?page=Features jednostki wewnetrzne: 4 z serii SAMSUNG INVERTER Vivace (dobrane odpowiedniej mocy) Cena ok: 16 tys. + 22%VAT (z montazem) II oferta: KLIMATYZATORY LG jednostki wewnętrzne ArtCool Mirror Jednostka zewnętrzna LG, FM19AH 6,3/7,3 x 2 szt. jednostka wewnętrzna LG MC07AH 2,1/2,3 x 1 szt. jednostka wewnętrzna LG MC09AH 2,6/2,9 x 1 szt. jednostka wewnętrzna LG MC12AH 3,5/3,9 x 1 szt. Cena z montazem ok. 17 tys. + 22%VAT III oferta: 2 szt. klimatyzatorów multisplit (2 jednostki wewnętrzne, jedna zewnętrzna) firmy MDV o mocy 3,5 + 2,5 kW i 2,5 kW + 2,5 kW. W skład oferty wchodzi dostawa urządzeń, kompletny montaż instalacji. 11 tysi brutto IV oferta: 2 szt. klimatyzatorów multisplit (2 jednostki wewnętrzne, jedna zewnętrzna) firmy Lennox/Fuji o mocy 3,5 + 2,5 kW i 2,5 kW + 2,5 kW. W skład oferty wchodzi dostawa urządzeń, kompletny montaż instalacji. 14 tysi brutto Najwazniejsze jest dla mnie chlodzenie podczas mega upalow i w okresie pylenia: leszczyny, olchy i brzozy zamkniecie wszystkich pomieszczen (luty-maj) dla chronienia rodziny uczulonej na pylki. W sezonie zimowym tylko w mega mrozy sporadycznie dogrzewanie...ale jestesmy raczej zimnolubni i kaloryfery mamy zakrecone (w mega mrozy troche popuszczamy). Bede wdzieczna za rady co zwiazane z podjeciem wyboru i przede wszystkim jak oceniacie oferty pod katem cenowym. Dziekuje ![]() Doris* CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - senior - 2008-03-03 samsung ma bardzo dobre filtry pyłkowe itp, polecam( są to invertery) jak dla mnie to jeszcze oferta 4 , koło lennoxa nie można przejśc obojętnie CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - daniel28 - 2008-03-04 Cieżko odpowiedzieć na pani pytanie, ponieważ na forum są przedstawiciele różnych firm i każdy bedzie chwalił swoja firme. Każda z wymienionych firm ma swoje wady i zalety. Ja akurat montuje klimatyzatory LG, sa to klimatyzatory sprawdzone, akurat ten model, który panią interesuje jest bardzo ładny. A co do cen, to ceny są srednie, niektóre firmy mają taniej, a niektóre drozej. Ja mogę pani przedstawić swoja ofertę na klimatyzatory. Moj mail to ....(prosze o nie zamieszczanie reklam Admin) CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - Dionizy - 2008-03-19 Ja akurat nie sprzedaję ale jestem szczęśliwym posiadaczem klimatyzatorów LG i nie narzekam a ten model co wybrałaś jest ładny. CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - Mlekoj - 2008-03-21 a dlaczego wśród ofert nie widzę Mitsubishi albo Fujitsu, MDV to Chińszczyzna ale nie najgorsza, Samsung spoko wiem z opinii innych sam nie montowałem, LG to szajs nie polecam sam jestem monterem więć wiem co mówię poszukaj oferty na Mitsubishi i Fujitsu warto pozdrawiam w razie pytań (usunięte reklama Admin) CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - awax - 2008-03-22 Jeżeli klima jest starannie dobrana i zainstalowana,a gwarancja obwarowana obowiązkowymi odpłatnymi przeglądami to opłaca się przedłużyć gwarancję niemal wszystkich modeli klimatyzatorów.Przynajmniej mi to się kalkuluje. Pozdrawiam CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - Mlekoj - 2008-03-22 czy z gwarancją 1 rok czy 5 lat tak czy inaczej przynajmniej raz w roku powinno wezwać fachowca do klimy CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - bialy - 2008-03-29 Jezeli chodzi o Samsunga jest godny uwagi, jednostka wewnetrzna (vivace) bardzo ładnie się prezentuje i jest cicha, jednak z tego co wiem w katalogu na 2008r. tych jednostek nie ma. CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - rafgug - 2008-04-02 Panie "rafgug "Proszę o nie zamieszczanie REKLAM na forum ! Jeśli jest Pani zainteresowany reklama firmy zapraszam do zapoznania sie z ofertą na portalu www. klimatyzacja.pl, z którego forum Pan korzysta. Nie chce tu nikogo obrażać ale jeżeli ucieka sie Pan to takiej formy reklamy, to proszę wybaczyć ale ale chyba nie jest Pan PROFESJONALISTA ! Moim zdaniem ta reklama nie przyciągnie klienta a wręcz przeciwnie zrazi Pan do siebie wiele osób. Dobra rada Panie "rafgug " : Czasami warto zainwestować w swój wizerunek a jeżeli szkoda Panu pieniędzy na reklamę proszę korzystać z innego forum gdzie będzie tolerowane zamieszczanie reklam. Administrator. CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - Mlekoj - 2008-04-02 jestem monterem Nigdy nie montowałem samsunga ale wiem od innych zaprzyjaźnionych fachowców nie do zajeżdżenia urządzenia polecam chociaż osobiście preferuje fujitsu CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - brambora - 2008-04-07 ja w domu zamontowaną mam klimatyzacje lg i nie narzekam wszystko sprawnie działa a mam już ją od roku CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - gadget - 2008-04-07 Samsung ? Ten vivace jest ladny i ma sporo funkcji , co do jakosci tego modelu to mamy w firmie na wystawie ale akurat tego modelu nie montowalem i nie wiem jak sie spisuje , Natomiast seria forte to chlam jakich malo jeden mi wybuchl ... w jednym pojawiaja sie glosne stuki ale tylko w trybie grzania gdzies cos sie rozgrzewa ze o innych banalnych czesto uszkodzeniach nie wspomne o tanim wyginajacym sie na wszystkie strony plastiku . Ale to co najlepsze to autoryzowany serwis poprostu mistrzostwo swiata do klimatyzatora chlopaki jada 3 miesiace !!!! I nadal nie wiedza kiedy dojada a tu nie ma jeszcze sezonu ! Co bedzie pozniej ? A do domu brac mozliwie najlepszy sprzet. Nie oszczedzac ! CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - CKIO - 2008-04-15 A co to jest rok na klimatyzację ona chodzić dużo dłużej wiec poczekamy zobaczymy chodzi mi o samsunga ja osobiście nie polecam montuje klime od 10 lat i wiem jakie klimy są dobre i wartp je polecić ale nie będę robił reklamy bo nie o to tu chodzi CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - dymek - 2008-04-18 lg ma teraz taka artcool do domu jak najbardziej ma ładny wygląd,cicho pracuje CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - Bandito - 2008-07-09 Właśnie ja szukam do domu jakiejś dobrej klimatyzacji. Mówisz, że ten artcool lg byłby dobry? CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - Janq28 - 2008-09-25 witam, ja mam od roku klimatyzacje Artcool lg i nie miałem z nią jeszcze żadnych problemów, mam nadzieję, że nie będę miec, bo trochę kasy mnie kosztowała. CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - senior - 2008-09-25 nie mylcie artcool lg od aircool CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - wally - 2008-09-29 A moze sinclair? Piekne nie sa ale podobno to niezla firma i ceny tez ma dobre choc piekne to te klimatyzatory nie sa - wiem bo mam od roku splita tej firmy
CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT - irroda - 2008-09-29 witam moim zdaniem klimatyzatory Lg są optymalne w stosunku jakość do ceny. posiadamy lg na stanie , dla zainteresowanych mogę wysłać zdjęcia żeby zobaczyli jak on wygląda, nie w katalogu a na realu. ładniejsze są artcool galeria, chociaż mirror też niczego sobie. co do LG mogę zaproponować dużo lepszą cenę. pozdrawiam |