Forum Klimatyzacja
Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? (/showthread.php?tid=10151)

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - gadget - 2017-03-09

Poszukuję jakiejś dobrej i w miarę nie zadrogiej wiertarki sds na akumulator wiem że moje wymagania nie chodzą w parze ale może ktoś ma jakieś doświadczenia? Przymierzam się do makity ale to wydatek ponad 2000 zł może jest coś tańszego w dodatku w przyszłym roku kupię szlifierkę tarczową tej samej firmy żeby był ten sam akumulator.

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - barbie - 2017-03-09

jeśli akumulator ma pasować to tylko RYOBI dostępna w marketach,ale to nie SDS .

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - stoo - 2017-03-09

Ja mam makite dhr202 i kupilem z dwoma bateriami 4Ah za 1200 zl netto. Młotowiertarka pracuje lepiej niż się spodziewalem. Zz łatwoscią wierci otwory fi 12 w betonie. Na całej baterii zrobi około 40 otworów pod uchwyty w betonie. Wg mnie to dobry wynik

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - benedykt - 2017-03-09

Ja mam zestaw ryobi. Ogólnie zajmuje się serwisem i elektronarzędzia używam sporadycznie.
Mam sds+, szlifierkę, halogen, radio, wkrętarkę, odkurzacz i klucz udarowy.
Całość z 4 bateriami i jestem bardzo zadowolony.
Oczywiście używam je sam i dbam o narzędzia.

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - pasażer - 2017-03-09

A ja swój akumulatorowy system oparłem na Dewalcie z bateriami XR, wkrętarka DCD795 (mega silna bo max 60nm i naprawdę niewielkich rozmiarów), młoto-wiertarka udarowa DCH243 i szlifierka DCG414. Do wiertarki i szlifierki mam 2 baterie 5Ah w wkrętarce ze względu na wielkość i wagę wolę zakładać 2Ah których też posiadam 2 szt. oczywiście wszystkie baterie są kompatybilne z wszystkimi narzędziami.

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - Rześki LUFT - 2017-03-09

Ja od kilku lat używam tylko elektronarzędzi akumulatorowych i mogę polecić HILTI TE 4-A22 i BOSCH GBH-18 V-EC bo takie mam i nigdy nie zawiodłySmile szlifierki HILTI i BOSCH to samo...

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - gadget - 2017-03-09

Czyli jednak firmowe sprzęty. Jakiś czas temu miałem okazję wiercić sds -max jakimś noname z marketu ( pożyczone bo ja akurat wyjąłem z auta) i byłem pod wrażeniem młotowiertarki za kilkaset złotych. Myślałem że podobnie będzie w sds na akumulator. Ale jak widać za wysoka poprzeczka dla tanich chińskich montowni. Dziękuję wszystkim za posty.

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - Bolas - 2017-03-10

Te tanie dobrze chodzą na początku. Już nie raz się przekonałem że drogie narzędzie posłuży a przy akumulatorówkach cenę czyni aku im droższy tym lepszy im tańszy tym tańsze ogniwa. Tak naprawdę przy markowych okazuje się że cena narzędzia to tylko 30% reszta to aku.

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - PARTNER-MAR - 2017-03-10

Cytat:=gadget i byłem pod wrażeniem młotowiertarki za kilkaset złotych

Tylko porównaj ją np wagowo do firmowej - przepaść.

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - irroda - 2017-03-12

ja mam Makite, wkrętarka z udarem mechanicznym, wiertarka z pneumatycznym i szlifierka kątowa, wszystko 18 V, akumulatory 3 Ah , ładują się szybko, do wiertarki i wkrętarki wystarczają spokojnie, do szlifierki trochę małe, ale tniemy szpilki 8-12 to spokojnie sobie radzi - do szlifierki wziąłbym jeden większy powiedzmy 4 Ah, do reszty 3 Ah wystarczy, polecem jeszcze mały odkurzacz na takie akumulatory, w pracy się przydaje, nie trzeba targać wielkiego, a i w aucie na szybko można odkurzyć. Ładowarka podłączona pod przetwornicę, tak, że podczas jazdy ładujemy aku, jeżeli jesteś zmarźlak to kup sobie elektronarzędzia milwakee i mają fajne bluzy podgrzewane i kurtki, na akumulatory od elektronarzędzi, wkładasz aku w kieszeń i jesteś niezniszczalny na mrozie. Moim zdaniem taki sprzęt tylko markowy, kupowałem razem z kolegą, on kupił chinole i już akumulatory nie trzymają, moje super.
Pamiętaj żeby akumulatory w teczce były zawsze naładowane, wożenie rozładowanych skraca ich żywotność, tak jak w aku od samochodu. Sprzęt polecam - naprawdę upraszcza i przyśpiesza robotę.

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić? - Bolas - 2017-03-12

metabo też już ma kurtki choć cena tysiąca złotych nie jest warta wszytego kabla grzejnego