![]() |
|
klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: klimatyzacja 2 pomieszczen naraz (/showthread.php?tid=1017) |
klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - mariushbb - 2008-03-13 Witam, Dostalem za zadanie zorganizowanie klimatyzacji dla serwerownii (12mkw bez okien) oraz pomieszczenia roboczego (ok 35mkw,po odjeciu pow serwerowni, 2 okna na poludnie). Z tym, ze serwerownia zostanie wydzielona z tego wiekszego pomieszczenia poprzez scianki działowe z k-g. Pomieszczenie robocze, to miejsce pracy 1, max 2 ludzi przez 8h Serwerownia to szafa rack - 3x serwery, 2x UPS 1kVA, centrala telefoniczna Czy jest mozliwosc zalatwienia tego 1 klimatyzatorem? Domyslam sie, ze trzeba zaimplementowac system wymiany powietrza. Tylko jak sie do tego zabrac? Jaka moc obliczyc. Scianki dzialowe wlasnie sie tworza, wiec jest mozliwosc porobienia otworow, itp? Uproszczony schemat pomieszczenia wyglada tak:
klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - radekklimat - 2008-03-13 mozna multispilem albo kanałówka klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - maro196 - 2008-03-13 najlepiej multi klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - kuba83 - 2008-03-13 "wykorzystanie klimatyzatorów do chłodzenia pomieszczeń technicznych. Chłodna serwerownia" ("Instalator" nr. 10 (110) październik 2007) - nie chce za bardzo sie wymądrzać bo jestem początkujący, ale artykuł jest chyba na temat :-)))), może coś pomoże !!!!!!!! Pozdrawiam klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - kubowy - 2008-03-16 Polecam firmy klimatyzacyjne w rejonie pobytu. Tutaj może sie Pan dowiedzieć mniej więcej o temacie sprawy. Przyjdzie gosć policzy zyski ciepła i zaferuje klimę. Wybierze Pan najatrakcyjniejszą. I po całym balu, a pan tu muzyki szuka do własnego tańca. pozdrawiam ps: polecam zdać sie na fachowców klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - rafgug - 2008-04-02 Panie "rafgug "Proszę o nie zamieszczanie REKLAM na forum ! Jeśli jest Pani zainteresowany reklama firmy zapraszam do zapoznania sie z ofertą na portalu www. klimatyzacja.pl, z którego forum Pan korzysta. Nie chce tu nikogo obrażać ale jeżeli ucieka sie Pan to takiej formy reklamy, to proszę wybaczyć ale ale chyba nie jest Pan PROFESJONALISTA ! Moim zdaniem ta reklama nie przyciągnie klienta a wręcz przeciwnie zrazi Pan do siebie wiele osób. Dobra rada Panie "rafgug " : Czasami warto zainwestować w swój wizerunek a jeżeli szkoda Panu pieniędzy na reklamę proszę korzystać z innego forum gdzie bedzie tolerowane zamieszczanie reklam. Administrator. klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - Mlekoj - 2008-04-02 Ja by proponował oddzielne urządzenia dlatego że do serwerowni urządzenie powinno mieć zestaw pracy zimowej ponieważ będzie musiało chłodzić również zima Bez zestawu nawet najlepsza klima padnie po 2 lub 4 latach.(miałem takie przypadki) poza tym urządzenie w serwerowni będzie dużo pracowało i na pewno wcześniej się zużyje niż w pokoju gdzie będą siedziały osoby z doświadczenia wiem że mało będzie pracowało przez co porządnej firmy klima popracuje i 15 lat (w pokoju). Polecam Fujitsu zamontowałem ich a ze 300 sztuk i wiem co mówię są praktycznie bez awaryjne klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - Mlekoj - 2008-04-02 Zapomniałem ktoś podał kanałówek, nie polecam drożej i kłopotu więcej co jak w serwerowni ustawi pan temperaturę na 20 stopni a w pokoju zechce pan mieć 25 stopni dodatkowe czujniki niepotrzebny koszt ułatwiajmy sobie życie a nie komplikujmy prostych spraw klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - AS - 2008-04-06 Szanowni Koledzy, wszyscy macie rację , ale kondycjonowanie powietrza w serwerowniach polega również na utrzymaniu odpowoiedniego poziomu wilgoci, a tego niestety , jak wiecie, nie zrealizuje się tyko klimatyzatorem. Polecam urządzenia do tego celu skonstruowane, mianowicie szafy klimatyzacyjne(chłodzenie osuszanie oraz nawilżanie) z nawiewem pod posadzkę techniczną oraz wyciągem z sufitu podwieszanego. Niejednokrotnie wartośc serwerowni przekracza wartość firm, które prowadzimy lub, w których pracujemy. Także lepiej dziesięć razy zastanowić się nad sutkami oszczędności niż póżniej rwać włosy z głowy i włóczyć się po sądach bo czegoś się nie przewidziało. klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - Mlekoj - 2008-04-07 Bez przesady nie rozmawiamy o serwerowni gdzie będzie stało kilka szaf z serwerami o mocy kilku terabajtów to ma być mała serwerownia z jakimś pewnie pecetem może centralką telefoniczna gdzie zyski ciepła nie będą nigdy przekraczały 3,5 kW a w serwerowni i tak jest suche powietrze Bo takie powinno być wystarczy zwykły split do tej serwerowni nie straszmy człowieka i nie próbujmy w koszty wpędzać. pozdrawiam klimatyzacja 2 pomieszczen naraz - byniom - 2008-04-07 Montowałem w niejednej serwerowni i splity dawały sobie radę , tylko trzeba pamiętać o regulatorze skraplacza bo zimą będzie problem no chyba że mają nawiew świeżego powietrza i w mrozy przewietrzają. |