Forum Klimatyzacja
Mowa marka warta polecenia - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Mowa marka warta polecenia (/showthread.php?tid=1025)

Strony: 1 2

Mowa marka warta polecenia - lukasz1234 - 2008-03-18

Witam serdecznie od półtora roku montuje między innymi klimatyzatory tureckiej firmy DEMRAD gorąco wszystkim go polecam klimatyzator jest w moim przypadku
bezawaryjny na 40 zamontowanych żadnej awarji koleś który jest handlowcem tej firmy bardzo miły i kontaktowy ,szybko dostarcza zamuwiony towar powiem szczeże że umieszczam tego posta bo warto takim ludziom pomagać szczegulnie że jest co polecić a ludzie tak jak ja bardzo sceptycznie podchpodza do nowych mniej znanych marek.Dla wszystkich zainteresowanych podaje do niego kontakt 509971010 mój imiennik Łukasz Pozndrawiam

Mowa marka warta polecenia - senior - 2008-03-18

ale się rozpędziłeś, przyślij mi sztukę na próbę, powiem Ci prawdę o nich

Mowa marka warta polecenia - gorol - 2008-03-19

To forum powstało do poruszania tematów o problemach technicznych i zagadnieniach związanych z klimatyzacją, a nie do reklamy (kryptoreklamy) !!
Proszę administratora o usuwanie takich postów.
Za chwilkę kolejny Leszek czy Czesiek będzie chwalił swoje klimy aby sobie poprawić sprzedaż.

Mowa marka warta polecenia - Dionizy - 2008-03-19

Pewnie, że tak można dobrze pisać o jakiś dziwnych producentach co sprzedali 40 sztuk jak na razie. Każdy wie że lepiej na takim sprzęcie nie oszczędzać ja mam u siebie w firmie LG.

Mowa marka warta polecenia - lukasz1234 - 2008-03-19

Moge odpisać po pierwsze nic się nie rozpędzam , po drugie jerzeli nie można umiećcić tu swojej opini bo jest traktowana jak kryptoreklama to lepiej zamknąć całe forum, ja dałem swoją opinie i wszystkim go piolecam i będe polecał bo uwarzam że warto a LG oczywiście że jest lepsze nie mówie że nie ale nie wszystkich stać na LG i uważam że ograniczanie się do 2 drogich marek świadczy o tym że żaden z was tak naprawde nie jest dobrym montarzystom tylko pseudo monterem żeby zarobić ale się nie narobić .Pozdrawiam wszystkich i trzymajcie się przy swojich ograniczonych gadkach,straszcie administratorami bo tak naprawde boicie się że ktoś może uszczuplić wasz dochud Pozdrawiam.
A co do twojej wypowiedzi senior jak masz pytania czy ci przyśle to zadzwoń do gościa i może ci przyśle albo przywieazie 1 do sprawdzenia tel masz podany pozdrawiam cie jako jedynego normalnego który odpowiedział na tego posta.

Mowa marka warta polecenia - awax - 2008-03-19

Kolego,jeżeli możesz to zainstaluj sobie jakiś program sprawdzający pisownie.
Jeżeli chcesz uprawdopodobnić ,że nie była to z Twojej strony autoreklama to podpisz się po prostu imieniem i nazwiskiem.
Pozdrawiam

Mowa marka warta polecenia - Sulim - 2008-03-19

Drogi lukaszu1234 nikt nie broni wypowiadania sie na jakikolwiek temat bo po to są fora żeby każdy swobodnie sie wypowiedział,tylko czy nie uważasz że kupując np.taką klimatyzacje, kupujesz ją na lata wiec warto dopłacić i kupić coś co jest już sprawdzone i wiadomo że pochodzi ,a LG jest sprawdzone i wiadomo że dobrze działa niż proponować coś co tylko 40 razy było montowane ,zamontuj jeszcze 10 razy tyle i wtedy z czystym sumieniem napiszesz że działa wszystko ok .

Mowa marka warta polecenia - lukasz1234 - 2008-03-20

Jasne Sulim ale już napisałem że do LG to nie można tego poruwnywać chodził mi tylko o to że nie wszystkich stać na taki klimatyzator jak LG i jako alternatywe można stosować ten który poleciłem wyżej ale nikogo nie namawiam do montowania każdy montuje to co chce.Pozdrawiam Kolego.

Mowa marka warta polecenia - Mlekoj - 2008-03-21

a ja uważam ze tych co nie stać na klime to nie powinien jej kupować, bo tanie mięso to psy jedzą a biednego nie stać na kupowanie byle czego a ciekawe gdzie później dostaniesz części zamienne do Tureckiego wynalazku. ja preferuję Fujitsu rewelacja i wcale nie drogo

Mowa marka warta polecenia - denzel - 2008-03-25

ludziska trzeba kasy troszke uzbierac i kupic cos super muj kolega kupil LG do baru i jest bardzo zadowolony

Mowa marka warta polecenia - krim55 - 2008-03-25

tez tak uwazam jak nie masz kasy na cos lepszego to poprostu sie wstrzymaj z kupnem i tyle a nie jakies badziewia kupowac , a ja preferuje LG jest super

Mowa marka warta polecenia - senior - 2008-03-25

kupując tani klimatyzator, możesz go bez problemu za rok wymienić na nowy, kupując lepszy i jak by nie patrzył droższy, masz ok 3-4 lat spokoju, w tym temacie nikomu nie dogodzisz

Mowa marka warta polecenia - lukasz1234 - 2008-03-26

Masz racje senior jedni chcą tanie inni drogie ale predzej czy pużniej zawsze są jakieś problemy?Pozdrawiam kolego

Mowa marka warta polecenia - brambora - 2008-04-07

ja tam mam od roku klimatyzacje lg i jestem zadowolona co prawda troszkę mnie kosztowała ale co sie nierobi nie tylko dla jakości ale i dla wyglądu Smile

Mowa marka warta polecenia - wogotto - 2008-04-08

Witam 40 sztuk zamontowanych to naprawdę dobra ilość do zrobienia pseudo reklamy.Poczekaj latek kilka i jeżeli ty prowadzisz serwis to powodzenia w przyszłej pracy serwisowej i znalezieniem zamienników.Czy ktoś tu zaspał i puścił reklamę?

Mowa marka warta polecenia - CKIO - 2008-04-15

Witam ja osobiście nie podejmuję się serwisowania urządzeń z trzeciej czy czwartej półki takich pałno w Castoramie ,kiedys facet do mnie podszedł i miał problem z takim kupił go rok wcześniej i mu kompresor siadł wiec mu powiedziałem żeby sobie poszedł dgugi kupił za 1000 zł

Mowa marka warta polecenia - dymek - 2008-04-18

zgadzam sie ja stawiam tylko na sprawdzone bo nie ma co sie pakowa w niesprawdzone ja polecam lg

Mowa marka warta polecenia - berhol1 - 2008-04-28

Ja was prosze , w Turcji są non - stop upały ich klima musi być dobra Smile)) w końcu czymś się tam wentylują a jakieś tam LG co robi wszystko ????

Mowa marka warta polecenia - andrewrc - 2011-11-08

Witam
Rok temu zamontowałem takie cztery cuda. Żadna rewelacja przy montażu i w wyglądzie, cena zakupu też nie powala. Nawet sprzedaję tańsze i lepiej wykonane. Jak na razie wszystkie działają ( chłodzą i grzeją) ale bo zawsze jest jakieś ale , przy jednej od razu na panelu świeciły wszystkie diody choć klima działała poprawnie, po roku druga ma podobny objaw. Klientowi powiedziałem że ten typ tak chyba ma bo w sumie sam sobie kupił to cacko, ja tylko mu zamontowałem. Co do części i serwisu gwarancyjnego to nie interesowało mnie to za bardzo, przedstawiciel z którym rozmawiałem mówił że nie ma problemów???

Mowa marka warta polecenia - Bartek-Lodz - 2011-11-10

Popatrzyłem sobie na te klimy. Cena to żadna rewelacja za 200 PLN więcej kupujemy LG na allegro. A jakością wykonania nie dorastają do klim sprzedawanych w Castoramie. Czasmi faktycznie montuje tzw. tanioszki ale w 90% są to klimatyzatory z Castoramy (airforce). W innych przypadkach LG, MDV, Fujitsu.
Takie markeciaki zalete dla zwykłego Kowalskiego maja taką, że w komplecie sa przewody, rury a czasmi i uchwyty w cenie ciut niższej niż LG, który jest bez osprzetu.

Mowa marka warta polecenia - bartek2700 - 2011-11-10

...przecież część Lg też jest produkowana w Turcji i problem sie rozwiązał;-)

Mowa marka warta polecenia - bxz - 2011-11-10

mnie ciekawi MDV/Midea... ktoś coś powie na ich temat? Nie mogę namierzyć nigdzie... zamontowanego oczywiście.

Mowa marka warta polecenia - bartekyogico - 2011-11-10

bxz napisał(a):mnie ciekawi MDV/Midea... ktoś coś powie na ich temat? Nie mogę namierzyć nigdzie... zamontowanego oczywiście.
Przyzwoity chinol ze stabilnym i bezproblemowym jeżeli chodzi o serwis importerem. Szału nie ma ale za tą cenę polecam. 3 lata gwarancji na plus i jakieś pajacowanie z płatnymi dostawami (chyba do 4000???) na minus.

Mowa marka warta polecenia - mg - 2011-11-10

HILUX ?, montował ktoś to?, pilot od Galanza nie napawa huraoptymizmem.

Mowa marka warta polecenia - jacek 64 - 2011-11-10

Panowie -czytam Wasze wypowiedzi i jestem mocno zdziwiony. Większość sprzętu który opisujecie jest robiona w tych samych fabrykach. Midea robi dla Airforca, Airwella, Galanza i wielu innych. Większość sprzętu ma awaryjność na tym samym poziomie. Miałem tyle samo awarii w Fujitsu, Airwelach i hipermaketowcach. Problem polega na tym że do firmówek są częsci , a do pozostałych nie ma. Wystarczy popatrzeć na pilota , nieraz zajżeć do wnętrza. Często są uzywane te same podzespoły. Poznaję ten sam wentylator, lub obudowa z inymi naklejkami .