![]() |
|
Artcool Stylist 2,5 KW - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Artcool Stylist 2,5 KW (/showthread.php?tid=10266) |
Artcool Stylist 2,5 KW - prefo86 - 2017-05-11 Witam dużo myślałem z żoną o wyborze klimatyzatora do salonu 23m2 chcemy aby klimatyzator miał nowoczesny wygląd i był ozdobą salonu. Pytanie do was fachowców czy klimatyzator LG Artcool Stylist 2,5 KW dobrze schłodzi salon o wymiarach 25m2 230cm wysokości... ? Może ktoś się wypowie o tym klimatyzatorze ? chodzi o jakość i niezawodność ? Bardzo proszę o poradę. Pozdrawiam Artcool Stylist 2,5 KW - manitou - 2017-05-11 Ja raczej po zapoznaniu się z opiniami tu i tam bym lg nie kupił. Proponuję chinole np gree albo jego klony: sinclair. Albo coś markowego. Mitsubishi, daikin, toshiba. Artcool Stylist 2,5 KW - Bolas - 2017-05-11 Montowałem dwa w tym roku i jeszcze nie testowane na dłuższą metę ale jednostka 2,5kW ma moc maksymalną 3,5kW więc da radę śmiało. Artcool Stylist 2,5 KW - DBKlima - 2017-05-12 Jeśli ktoś uważa że LG Artcool Stylist jest lub może być ozdobą salonu to ten klimatyzator jest właśnie dla niego Jeśli chcesz by klimatyzator był wysokiej jakości i cechowała go niezawodność proponuję zamontować Mitsubishi MSZ-EF25/MUZ-EF25 lub MSZ-EF35/MUZ-EF25 w kolorze białym srebrnym lub czarnym. Podaje wariant 3,5kW ponieważ to jest salon ... i zaraz okaże się że jest otwarty na kuchnię i przedpokój czyli zrobi się z tego dodatkowe +10m2 do 15m2 :lol: :lol: :lol: Artcool Stylist 2,5 KW - Liptons - 2017-05-20 manitou napisał(a):Ja raczej po zapoznaniu się z opiniami tu i tam bym lg nie kupił. Proponuję chinole np gree albo jego klony: sinclair. Albo coś markowego. Mitsubishi, daikin, toshiba. Bo przy zakupie klimatyzatora najlepiej kierować się opinią montażysty/handlarza, który Chińczyka stawia na równi z najlepszymi. Czasami ręce opadają, co ludzie w internecie potrafią napisać. Artcool Stylist 2,5 KW - manitou - 2017-05-20 Hehe zaskoczę Cię bo użytkownik końcowy jednak fakt jak wybrieralem swój system to część firm pytała z jakiej konkurencji dzwonię, bo zwykle klient indywidualny nie rozróżnia parownika od skraplacza. U sąsiada zamontowali baisica i po 3 interewncjach wymienili w końcu płytkę i dopiero zaczął działać. Generalnie starzy monetrzy mówią, że teraz to nie to samo lg co kiedyś.
Artcool Stylist 2,5 KW - Liptons - 2017-05-20 LG produkuje tylko model basic ? Trzeba być niepoważnym, żeby brać najtańszy klimatyzator, którego nie kupuje się jak smartfona na 2 lata. Artcool Stylist 2,5 KW - aminokwas - 2017-05-20 Liptons napisał(a):Trzeba być niepoważnym, żeby brać najtańszy klimatyzator, którego nie kupuje się jak smartfona na 2 lata.Ja sądzę, że trzeba być niepoważnym, by sprzedawać takie coś pod marką LG. :lol: Artcool Stylist 2,5 KW - Liptons - 2017-05-20 U każdego producenta można trafić na wadliwy produkt, w dzisiejszych czasach to nie problem. Artcool Stylist 2,5 KW - obser - 2017-05-20 No ale jak słyszę LG ma dość słabą ostatnio renomę.Pewnie chodzi to o pojedyncze egzemplarze i biurokrację w sprawach gwarancji. Ja współpracuję od 11 lat z firmą i ewentualne części dostaję po krótkim telefonie na drugi dzień i to zazwyczaj kończy sprawę i człowiek zapomina. A potem w wolnej chwili robimy do tej awarii papierologię i odsyłam zbiorczo zużyte części. I człowiek zapomina. Ale to długoletnie obustronne zaufanie. Podejrzenie elektroniki? Firma podsyła mi od razu komplet, co nie zużyję odsyłam zaraz, a zepsute zbiorczo. W lG trzeba trochę papierologii poprzesyłać, a w sezonie ciężko o czas. W każdej marce może jakiś egzemplarz być wadliwy, jak wszystkie wyroby. Ja założyłem 3 lata temu Basica, bo wymiary j.z. tylko ten model spełniał (wys. do 50cm) i hula do dziś. Ale ogólnie już chyba 15 lat nie zakładam LG, choć kiedyś nawet tyle zakładałem, że załapałem się na marcowy sponsorowany luksusowy pobyt w Zakopanem dla TOP 50. Ile lat temu nie pamiętam,było to w marcu i na najwyższym poziomie. Ale to były dobre czasy r22 i on/off
Artcool Stylist 2,5 KW - Bolas - 2017-05-20 Ja jak dotąd nie miałem problemu z LG choć to dopiero 3letnie doświadczenie więc niewiele mogę powiedzieć na temat ich długoletniej pracy. Jak wszystko teraz coś musi się zepsuć. Niestety takie czasy że nie dba się o jakość a liczy się sprzedaż. |