Forum Klimatyzacja
Artcool Stylist 2,5 KW - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Artcool Stylist 2,5 KW (/showthread.php?tid=10266)

Artcool Stylist 2,5 KW - prefo86 - 2017-05-11

Witam dużo myślałem z żoną o wyborze klimatyzatora do salonu 23m2 chcemy aby klimatyzator miał nowoczesny wygląd i był ozdobą salonu. Pytanie do was fachowców czy klimatyzator LG Artcool Stylist 2,5 KW dobrze schłodzi salon o wymiarach 25m2 230cm wysokości... ? Może ktoś się wypowie o tym klimatyzatorze ? chodzi o jakość i niezawodność ?

Bardzo proszę o poradę. Pozdrawiam

Artcool Stylist 2,5 KW - manitou - 2017-05-11

Ja raczej po zapoznaniu się z opiniami tu i tam bym lg nie kupił. Proponuję chinole np gree albo jego klony: sinclair. Albo coś markowego. Mitsubishi, daikin, toshiba.

Artcool Stylist 2,5 KW - Bolas - 2017-05-11

Montowałem dwa w tym roku i jeszcze nie testowane na dłuższą metę ale jednostka 2,5kW ma moc maksymalną 3,5kW więc da radę śmiało.

Artcool Stylist 2,5 KW - DBKlima - 2017-05-12

Jeśli ktoś uważa że LG Artcool Stylist jest lub może być ozdobą salonu
to ten klimatyzator jest właśnie dla niego Big Grin Big Grin Big Grin

Jeśli chcesz by klimatyzator był wysokiej jakości i cechowała go niezawodność proponuję zamontować Mitsubishi MSZ-EF25/MUZ-EF25 lub MSZ-EF35/MUZ-EF25 w kolorze białym srebrnym lub czarnym.

Podaje wariant 3,5kW ponieważ to jest salon ... i zaraz okaże się że jest otwarty na kuchnię i przedpokój
czyli zrobi się z tego dodatkowe +10m2 do 15m2 :lol: :lol: :lol:

Artcool Stylist 2,5 KW - Liptons - 2017-05-20

manitou napisał(a):Ja raczej po zapoznaniu się z opiniami tu i tam bym lg nie kupił. Proponuję chinole np gree albo jego klony: sinclair. Albo coś markowego. Mitsubishi, daikin, toshiba.

Bo przy zakupie klimatyzatora najlepiej kierować się opinią montażysty/handlarza, który Chińczyka stawia na równi z najlepszymi.

Czasami ręce opadają, co ludzie w internecie potrafią napisać.

Artcool Stylist 2,5 KW - manitou - 2017-05-20

Hehe zaskoczę Cię bo użytkownik końcowy Big Grin jednak fakt jak wybrieralem swój system to część firm pytała z jakiej konkurencji dzwonię, bo zwykle klient indywidualny nie rozróżnia parownika od skraplacza. U sąsiada zamontowali baisica i po 3 interewncjach wymienili w końcu płytkę i dopiero zaczął działać. Generalnie starzy monetrzy mówią, że teraz to nie to samo lg co kiedyś.

LG produkuje tylko model basic ? Trzeba być niepoważnym, żeby brać najtańszy klimatyzator, którego nie kupuje się jak smartfona na 2 lata.

Artcool Stylist 2,5 KW - aminokwas - 2017-05-20

Liptons napisał(a):Trzeba być niepoważnym, żeby brać najtańszy klimatyzator, którego nie kupuje się jak smartfona na 2 lata.
Ja sądzę, że trzeba być niepoważnym, by sprzedawać takie coś pod marką LG. :lol:

U każdego producenta można trafić na wadliwy produkt, w dzisiejszych czasach to nie problem.

Artcool Stylist 2,5 KW - obser - 2017-05-20

No ale jak słyszę LG ma dość słabą ostatnio renomę.Pewnie chodzi to o pojedyncze egzemplarze i biurokrację w sprawach gwarancji. Ja współpracuję od 11 lat z firmą i ewentualne części dostaję po krótkim telefonie na drugi dzień i to zazwyczaj kończy sprawę i człowiek zapomina. A potem w wolnej chwili robimy do tej awarii papierologię i odsyłam zbiorczo zużyte części. I człowiek zapomina. Ale to długoletnie obustronne zaufanie. Podejrzenie elektroniki? Firma podsyła mi od razu komplet, co nie zużyję odsyłam zaraz, a zepsute zbiorczo. W lG trzeba trochę papierologii poprzesyłać, a w sezonie ciężko o czas. W każdej marce może jakiś egzemplarz być wadliwy, jak wszystkie wyroby. Ja założyłem 3 lata temu Basica, bo wymiary j.z. tylko ten model spełniał (wys. do 50cm) i hula do dziś. Ale ogólnie już chyba 15 lat nie zakładam LG, choć kiedyś nawet tyle zakładałem, że załapałem się na marcowy sponsorowany luksusowy pobyt w Zakopanem dla TOP 50. Ile lat temu nie pamiętam,było to w marcu i na najwyższym poziomie.
Ale to były dobre czasy r22 i on/off Sad

Artcool Stylist 2,5 KW - Bolas - 2017-05-20

Ja jak dotąd nie miałem problemu z LG choć to dopiero 3letnie doświadczenie więc niewiele mogę powiedzieć na temat ich długoletniej pracy. Jak wszystko teraz coś musi się zepsuć. Niestety takie czasy że nie dba się o jakość a liczy się sprzedaż.