Forum Klimatyzacja
testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? (/showthread.php?tid=10275)

testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - gadget - 2017-05-16

Ponad rok leżał sobie zestaw testo smart probes jak kupiłem to przez pół roku nie było czasu zajrzeć do pudła później mi się nie chciało. Teraz odpaliłem ten szajs może ktoś wie po co dostęp aplikacji do kontaktów i robienia zdjęć oraz GPS. Czyżby testo robiło sobie bazę naszych klientów? Później znowu będzie biadolenie na konkurencję i że ZUS... ( tak swoja drogą ktoś tu wspominał że ma instalować złote klamki w domu a ja je ostatnio widziałem w ZUS-ie! ) I czemu aplikacja tak wolno się łączy z sondami? Coś mi się wydaje że niebawem te sądy wylądują w dziale giełda z ultra niską ceną sprzedaży.

Oprawę 4 zaworową kupiłem dużo wcześniej i nawet jestem zadowolony, poraża łatwość odczytu SH to z zestawu jestem niezadowolony, póki co z moją belką analogową to chyba nigdy się nie rozstanę.

Edytuję swój post:
Wiem po co dostęp aplikacji do aparatu oraz kontaktów potrzebne to jest do tworzenia raportów, fajna sprawa. Ale nadal się zastanawiam po co jest gps? Komunikacja z sondami przez BT mogła by lepiej działać.

testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - DBKlima - 2017-05-17

Po to byś wiedział dla jakiego klienta raport był zrobiony w jakiej lokalizacji.
Zdjęcia też mają znacznik GPS - można to zawsze skasować .
Ja po wgraniu na dysk widzę co gdzie i kiedy było robione .
Podgrywa się to też u mnie do kalendarza i kontaktów mogę ustawić przypomnienia za rok dla danej lokalizacji przy serwisach .

Sondy mają krótki zasięg - szkoda . Osobiście tak jak jest - mi to wystarcza .

testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - gadget - 2017-05-17

Zdjęć jeszcze nie robiłem może to i przydatne, zastanawiam się jak to załatwić by nie czekać na połączenie sąd trochę to wkurzające, przypomina mi się z dzieciństwa stary lampowy telewizor ,który musiał się rozgrzać żeby była bajka, ale pewnie Wy młodzi nawet nie wiecie o czym piszę.

testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - PARTNER-MAR - 2017-05-17

A jak długo ci się łączą te sondy z aplikacją?
Ja mam, używam i czas jest raczej ok - może mało wymagający jestem.

testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - byniom - 2017-05-17

Może problem leży w telefonie ? Może jest za wolny ?

testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - mg - 2017-05-17

Yyy... 3210 nie ogarnia? Rolleyes

testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - Bolas - 2017-05-18

Smile nie ma rzeczy których nie ogarnie ma procek z Sojuza więc musi

testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - gadget - 2017-05-18

Czterordzeniowe ustrojstwo 1,3GHz 1G RAM , android 6 . Może za krótko używam, zauważyłem że jak zrestartuję telefon to się bez problemu łączy. Czasem widzi tylko dwie sądy, i jak mam parę (termometr i ciśnienie) to jak uruchomię drugą sondę ciśnieniową to wywala termometr i są dwie sądy. Używam dopiero od paru dni, tzn próbuję używać.

testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - byniom - 2017-05-18

Na moim LG G3 śmiga bez problemu

testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - gadget - 2017-05-19

A jak zamknąć aplikację? Obecnie ją kill-uję. Jest jakiś normalny sposób?

testo smart probes dlaczego tak wolno się lączą? I dostep do GPS? - PARTNER-MAR - 2017-05-20

Ja robię tak samo jak ty - nie znalazłem opcji by ją wyłączyć programowo.