![]() |
|
Czego nie montujemy, nie polecamy? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Czego nie montujemy, nie polecamy? (/showthread.php?tid=10629) |
Czego nie montujemy, nie polecamy? - gadget - 2017-11-10 Witam Zbliża się koniec roku i czas na podsumowanie sezonu. Na naszym forum nie możemy reklamować ( i dobrze) producentów to może zrobimy mały ranking czego nie montować? Czego się wystrzegać. Co jest zwykłym złomem lub są kłopoty z częściami czy suport-em a gdzie nie kupować? Sam też chętnie się czegoś dowiem. Z moich tegorocznych obserwacji na szczęście nie trafiłem tym sezonie ( za stary na to już chyba jestem) na jakiś szajs ale kiedyś naprawdę sporo montowałem i polecałem nawet samsunga to w tym roku zamontowałem może 5 %. Skąd taki spadek ? Krzywe niemające nawet "winkla" jednostki zewnętrzne , aluminiowy wymiennik (jak to naprawić ?) oraz dość wysokie ceny jak na to co oferuje. Jak widać firma zaczęła odcinać kupony po jakichś 10 latach, niestety ja im w tym nie będę pomagał. Co ciekawe jak przestałem montować to dostałem dwa polary z napisem samsung... Ironia losu? Czego nie montujemy, nie polecamy? - pasażer - 2017-11-10 Heh, no z tym Szajsungiem...wróc, Samsungiem coś jest, aluminium razi..ale przynajmniej jakoś to działa :o Według mnie absolutny rekordzista to Kaisai, tam strach obudowę otwierać żeby zaczepy nie odpadły. Nie wspomnę już o ich mini VRV, próbowałem adresować j.wew. wg.instrukcji obsługi i pupa. Dzwonie do ich serwisu a oni z rozbrajającą szczerością,że wiedzą że ten sposób nie działa :o Pozostało adresowanie z każdej wewnętrznej z pilota. Czego nie montujemy, nie polecamy? - sulejowek - 2017-11-12 Jakie kaisai ? jak kaisai nie ma w ofercie mini vrv .Druga sprawa czy ktoś montował kaisai eco ? co to jest? Czego nie montujemy, nie polecamy? - pasażer - 2017-11-13 sulejowek napisał(a):Jakie kaisai ? jak kaisai nie ma w ofercie mini vrv No niech Ci będzie, chodziło mi o system ze zmiennym przepływem czynnika,Kaisai akurat jak większość firm nazywa to VRF :lol: Czego nie montujemy, nie polecamy? - DBKlima - 2017-11-14 W 2017 kilku klimach Chińskich na śróbunkach 1/2, 5/8, 7/8 wymienialiśmy nakrętki, miały bardzo ostro zakończony stożek i przy skręcaniu/dokręcaniu ucinały kielichy. Czego nie montujemy, nie polecamy? - p.obelix - 2017-11-15 Samsunga nie polecam trzy dziurawe parowniki w tym roku. Czego nie montujemy, nie polecamy? - jurny_drwal - 2017-11-15 DBKlima napisał(a):W 2017 kilku klimach Chińskich na śróbunkach 1/2, 5/8, 7/8 wymienialiśmy nakrętki, miały bardzo ostro zakończony stożek i przy skręcaniu/dokręcaniu ucinały kielichy. Nie spotkałem się ze śrubunkiem 7/8, dziadkowa posiada takie kamienie? Czego nie montujemy, nie polecamy? - DBKlima - 2017-11-16 Jurny_drwal oczywiście że masz rację to pomyłka 1/2, 5/8 i 3/8 nie 7/8 (jednak ktoś to czyta)
Czego nie montujemy, nie polecamy? - aminokwas - 2017-11-16 A już się przestraszyłem, że mnie coś ominęło. ps. ja też czytam - za to rzadko piszę
Czego nie montujemy, nie polecamy? - bartek2700 - 2017-11-16 jurny_drwal napisał(a):DBKlima napisał(a):W 2017 kilku klimach Chińskich na śróbunkach 1/2, 5/8, 7/8 wymienialiśmy nakrętki, miały bardzo ostro zakończony stożek i przy skręcaniu/dokręcaniu ucinały kielichy. Ja mam 7/8 do dziadkowej kielicharki ,nie wiem czy dobrze pamiętam ale potrzebowałem takiej średnicy chyba do agregatu Clinta Czego nie montujemy, nie polecamy? - AKTIMAR - 2017-11-25 Kamienie 7/8 są dostępne, posiadam i zdażyło się używać. Kiedyś miałem kilka pomp ciepła do podłączenia RHEEM I MIler i tam były połączenia skręcane. Teraz są już spawane. |