![]() |
|
Problem z klimatyzacją w Audi A4 - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Problem z klimatyzacją w Audi A4 (/showthread.php?tid=1069) |
Problem z klimatyzacją w Audi A4 - kands - 2008-04-15 Witam, mam taki problem: Po uruchomieniu silnika klimatyzacja nie załącza się, zaczyna chłodzić dopiero powyżej 3tys obrotów. Wymieniony został filtr w przewodzie metalowym doprowadzającym oraz czujnik przy skraplaczu. Ciśnienie w układzie zostało sprawdzone - w normie. Jest to climatronic 2003. Proszę o jakąś radę pozdrawiam Problem z klimatyzacją w Audi A4 - senior - 2008-04-15 w normie tzn? nie rozumiem..... Problem z klimatyzacją w Audi A4 - kands - 2008-04-15 źle się wyraziłem, ciśnienie jest po prostu prawidłowe Problem z klimatyzacją w Audi A4 - bodzio - 2008-04-16 Chyba chodzi o to że sprężarka chodzi dopiero po przekroczeniu 3 tyś. obr. Trzeba się przyjżeć czy na wolnych obrotach sprzęgło też się kręci czy stoi całkowicie? Lub zmierzyć napięcie czy dochodzi na wolnych obrotach do cewki sprzęgła. Problem z klimatyzacją w Audi A4 - kands - 2008-04-17 dzięki za propozycję, jak sprawdzę to dam znać co i jak. Problem z klimatyzacją w Audi A4 - kempik - 2008-04-27 Witam Mam podobny problem i auto to samo. Dokładnie A4 z 2001 roku model 2002. Drugi raz padło mi sprzegielko na sprezarce. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem i jakie mogą być tego przyczyny? Raczej jak teraz będę wymianiał to całą sprężarke, bo poprzednio wymienilem tylko sprzegielko i pochodzilo zaledwie 3 miesiące. Tylko boje się, że przyczyna nie leży w sprezarce i kasa pojdzie w błoto. I co myślicie o tych używanych sprezarkach na allegro? Bardzo będe wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam Problem z klimatyzacją w Audi A4 - radekklimat - 2008-04-27 wszystkie modele a4 z róznymi silnikami maja ten sam schemat elektryczny podlaczen i z nich wynika ze nalezy sprawdzic dokładnie czy jest dobra masa cewki sprezarki oraz czy przekaznik załaczajacy sprezarke ma czyste koncowki wiekszosc uszkodzen wynika ze złej lub brakujacej masie i zasniedziałych koncowkach Problem z klimatyzacją w Audi A4 - maro196 - 2008-04-27 wedlug mnie wymiana sprezarki to ostatecznosc nie znam sie na klimie w autach ale radze sie nie spieszyc z wymiana sprezarki Problem z klimatyzacją w Audi A4 - kempik - 2008-04-27 Dzięki za odpowiedź. A znacie może kogoś, kto podjął by się tej roboty? Jestem z waszych okolic, a dokładnie z Grójca. Interesuje mnie również porządne odgrzybienie. Pozdro Problem z klimatyzacją w Audi A4 - radekklimat - 2008-04-27 kempik ja mieszkam w belsku kolo grojca i moj tel 500 236 866 zadzwon to pogadamy i zobaczymy co da sie zrobic Problem z klimatyzacją w Audi A4 - sojkis - 2009-05-13 witam mam audi a4 anglika 1,8 adr klimatronik 1995r. i europejczyka 1,6 adp 101 bez klimy 1996r. nagrzewnice kompletną już mam, wiem że są potrzebne rurki do klimy ale to nie problem Moje pytania: 1)czy może ktoś przesłać schemat instalacji klimy do wersji europejskiej i ewentualnie angielskiej lub co zrobić żeby wykorzystać instalację z anglika (gdzie ją uciąć, co zostawić itp) na adres sojka@tlen.pl 2)dlaczego instalacja jest podłączona do kostki od licznika przecież wyświetlacz temperatury jest osobno 3)czy instalacja europejska ma coś podłączone od strony pasażera (chodzi o klime), bo anglik tak ma 4)czy kolorystyka przewodów jest zgodna z europejską 5)czy jest jakiś auto test klimy tak jak w passacie na klimatroniku czy tylko kody z palca lub VAG-COM 6)inna pomoc np: na co uważać, czego pilnować, itp. Problem z klimatyzacją w Audi A4 - radekklimat - 2009-05-13 anglik to tez europejczyk tylko kierownica z prawej strony rurki da sie wykozystac ale beda konieczne małe przerobki elektryka to niewielki problem dla kogos, co to robi na codzien pilnuj zeby po rozmontowaniu zabezpieczyc rurki, kompresor przed brudem Problem z klimatyzacją w Audi A4 - sojkis - 2009-05-14 witam to robie dopiero pierwszy raz, ale montowałem już w samochodach alarmy (ale to by nawet dziecko zamontowało), może jakiś schemat co do czego, bo obrócić się tego nie da, a ja nie mam klimy w swoim co dopiero utrudnia zajęcie. Próbowałem odłączyć instalację od klimy od pozostałej, ale ona wchodzi do licznika. |