![]() |
|
Zamiennik jednostki wewnętrznej samsung na inny - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Zamiennik jednostki wewnętrznej samsung na inny (/showthread.php?tid=10763) |
Zamiennik jednostki wewnętrznej samsung na inny - czipczop - 2018-03-07 Witam Posiadam nową jednostkę zewnętrzną szajsunga i orginalna jednostka wewnętrzna jest u nas nie do zdobycia. Pytanie brzmi Czy mogę zastosować jednostkę wewnętrzna z tej samej serii lecz mocniejszy model? Ewentualnie całkiem inna jednostkę wewnętrzna samsunga? Najlepiej by było jak by można było dopasować inny model o tych samych parametrach. Nie chce czegoś kupić co nie będzie poprawnie działać bo np sygnał między jednostkami nie będzie współpracować xD Samsung ar09msfpewqxet to Mam jednostka zewnętrzna, pdf w załączniku. Jednostka wewnętzna Samsung AR09MSFPEWQNET ta powinna być Samsung kitfar12kpe Tą mogę kupić za taniochę 400zł nową czyli ta mocniejsza Zamiennik jednostki wewnętrznej samsung na inny - DBKlima - 2018-03-07 Tak...tak... [Admin] jeśli jest coś produkowane to jest do sprowadzenia, a więc jest do zdobycia. Polska nadal jest w UE więc u nas są do zdobycia i znalazłem w 30 sekund . Zamiennik jednostki wewnętrznej samsung na inny - czipczop - 2018-03-07 [Admin-cenzura] w cenie kosmicznej. [Admin-cenzura] miły człowieku za 430zł mam nówkę kitfar12kpe i nie z demontażu czy innego badziewnego sklepu czy złomu jakiegoś instalatora. Sprowadzenie oryginału będzie droższe niż nówka tą co podałem. Taki shit samsunga można kupić za 230 euro + 40 wysyłka natomiast mocniejszy za 100 euro z wysyłka. Jest w zasadzie kwestia wydajności czy jednostka zewnętrzna nie będzie sie za bardzo 'pocic' układ elektroniczny jest identyczny jak widzę w książce serwisowej ale mogę sie mylić bo na oko to chłop w szpitalu umarł bo nie ma specyfikacji technicznej tylko punkty serwisowe i ile ma być w poszczególnych punktach i tylko na tym bazuje. więc [Admin-cenzura] zostanie na zapłate instalatorowi. Bo Panie [Admin-cenzura] chce mieć podbitą gwarancje i mieć za taniochę powiew chłodu. Do tego Panie [Admin-cenzura] wole wzywać instalatora jak będe miał komplet i nie odsyłać za free pudła bezużytrecznego do magazynu na słowacje bo się dowiem od Pana który przyjedzie i skasuje 200zł za dojazd, że pudło nie będzie działać. Przy tym rozpakuje podłączy i pójdzie dym bo fakultety instalatorów są zacne [Admin-cenzura] zapewne wykształcony człowieku po fakultetach zamiast odpowiedzieć do tematu [Admin-cenzura] wacpan do niego aż smród poszedł kanałami. Pytanie było inne więc Panie [Admin-cenzura] Pan sobie w własnej firmie. Pytanie było proste, czy będzie to pasować i działać bez problemu, jak jest problem z odpowiedzią to proponuje udać sie na kolejne studia min. uprzejmości oraz doszkolenia w dziedzinach techniki wtedy będziesz Panie [Admin-cenzura] nie 800zł nie 1000zł a 2500zł brał za zamontowanie splita Na rachunku Pan dasz dodatkową pozycję uprzejmość koszt 1500zł potwierdzone papierem toaletowym wystawionym u [Admin-cenzura] Zamiennik jednostki wewnętrznej samsung na inny - DBKlima - 2018-03-07 OMG Gimbus ! Zamiennik jednostki wewnętrznej samsung na inny - admin_punbb_import1 - 2018-03-07 Witam serdecznie. Przypominam, iż w regulaminie jest napisane, aby nie używać obraźliwych słów, ani wulgaryzmów wobec innych użytkowników Forum. Życzę miłego i spokojnego popołudnia. Pozdrawiam, Administrator. |