![]() |
|
Certyfikat dla przesiębiorcy - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Certyfikat dla przesiębiorcy (/showthread.php?tid=10764) Strony:
1
2
|
Certyfikat dla przesiębiorcy - jurny_drwal - 2018-03-07 Mając zdany egzamin personalny muszę podchodzić jeszcze do jakiegoś, jeżeli chce uzyskać certyfikat dla przedsiębiorcy, czy tylko wezwać inspektora? Certyfikat dla przesiębiorcy - byniom - 2018-03-07 Nie , egzaminu nie zdajesz . Zgłaszasz do udt , przyjedzie kontrola . Sprawdzą dokumentację i sprzęt czy posiadasz zgodnie z ustwawą. Certyfikat dla przesiębiorcy - jurny_drwal - 2018-03-07 Dzięki, chciałem się upewnić. Każdy mówi coś innego. Certyfikat dla przesiębiorcy - DBKlima - 2018-03-08 ....egzaminów już nie . Czy masz już certyfikat (złożony/odebrany) personalny z UDT (opłata) ? Jak go odbierzesz możesz składać na certyfikację przedsiębiorstwa (opłata). Wcześniej nie ... ponieważ warunkiem jest zatrudnianie minimum jednego pracownika z certyfikatem UDT . Certyfikat dla przesiębiorcy - jurny_drwal - 2018-03-08 Tak personalny mam od dawna, jeszcze panisko mi zrobiło. Teraz podchodzę pod certyfikat dla przedsiębiorcy i nasunęły sie takie wątpliwości. Certyfikat dla przesiębiorcy - DBKlima - 2018-03-12 Masz SEP ? bo mieć musisz
Certyfikat dla przesiębiorcy - Amfan - 2018-03-12 DBKlima napisał(a):Masz SEP ? bo mieć musiszAlbo SIMP Certyfikat dla przesiębiorcy - MarioO - 2018-03-12 U nas uprawnienia wszelakie trzeba posiadać tylko podczas kontroli I to jest błąd.Weryfikacja powinna być już przy rejestracji działalności w urzędzie.Rejestrujesz Pani pyta zgodnie z profilem prowadzonej działalności o sep,certyfikaty itp wydajesz do wglądu robią ksera podpisujesz się i wtedy wiadomo że firma działa tak jak to powinno być.Problem szarej strefy rozwiązany Certyfikat dla przesiębiorcy - DBKlima - 2018-03-12 Mi się akurat podoba jak jest . Szkolisz się w celu prowadzenia działalności więc powinieneś mieć możliwość odliczenia szkoleń niezbędnych do prowadzenia działalności od podatku . Nie masz firmy nie odliczasz . Certyfikat dla przesiębiorcy - MarioO - 2018-03-12 Zwrot z podatku pogrzebał mój projekt.Nie przewidziałem tego że jest tak znaczny iż mógłby zachwiać na samym początku kondycją nowo otwartych firm lub nawet przesądzić o ich istnieniu. Certyfikat dla przesiębiorcy - tipo - 2018-03-12 MariOo napisał(a):Weryfikacja powinna być już przy rejestracji działalności w urzędzie. Już tak było za zamierzchłej komuny. Żeby być szewcem, krawcem czy piekarzem trzeba było mieć egzaminy, certyfikaty, kursy i jeszcze do cechu zapisać. Idąc tokiem Twojego rozumowania to właściciel firmy budowlanej musiałby mieć 1928374 uprawnień. Poczynając do badań do pracy na wysokościach, a kończąc na operatorze koparki i prawo jazdy kierowcy zawodowego. Certyfikat dla przesiębiorcy - MarioO - 2018-03-12 tipo napisał(a):Już tak było za zamierzchłej komuny. Żeby być szewcem, krawcem czy piekarzem trzeba było mieć egzaminy, certyfikaty, kursy i jeszcze do cechu zapisać.Bingo!!! I to było złe rozwiązanie? Certyfikat dla przesiębiorcy - MarioO - 2018-03-12 tipo napisał(a):Idąc tokiem Twojego rozumowania to właściciel firmy budowlanej musiałby mieć 1928374 uprawnień. Poczynając do badań do pracy na wysokościach, a kończąc na operatorze koparki i prawo jazdy kierowcy zawodowego.wystarczy że przedstawi dokument uprawniający do wykonywania tego zawodu.Całą resztę uprawnień mogą posiadać juz pracownicy Certyfikat dla przesiębiorcy - jurny_drwal - 2018-03-12 tylko, że uprawnienia nie świadczą o wiedzy i umiejętności... Certyfikat dla przesiębiorcy - Patrykk - 2018-03-18 macie koledzy może wzór WYKAZ WYKONYWANYCH CZYNNOŚCI, w systemie dokumentowania czynności wg załącznika 4, Dz.U.2017.2417 mam to zrobić w formie tabeli a nie za bardzo wiem jak. Pasowało by mi aby zrobić : imie nazwisko, nr certyfikatu wszystkie dane adresowe a poniżej tabele z wykonywanymi czynnościami, czy ma być tabela w której jest imię nazwisko, nr certyfikatu, dane adresowe, i czynność i w każdym wierszu by się to powtarzało? Jak to nie super hiper tajemnica to proszę pochwalcie się jak to prowadzicie. Z UDT dostałem informacje że to ma być zrobione w formie tabeli i tu mam zgryz jak zrobić żeby było dobrze. Certyfikat dla przesiębiorcy - DBKlima - 2018-03-19 Chodzi ci o protokół z kontroli szczelności czy protokół z konserwacji ? Certyfikat dla przesiębiorcy - fgazudt - 2018-03-19 Patrykk tutaj chodzi o zbiór protokołów. Można to zrobić w formie tabeli a równie dobrze jak masz napisane poprawnie procedury plus odpowiednie napisane do nich protokoły to właśnie one spełniają ten wymóg. Certyfikat dla przesiębiorcy - Patrykk - 2018-03-19 Ok dzięki, protokoły mam w których jest to wszystko wyszczególnione, ale w UDT po wstępnym zapoznaniu się z procedurami( protokołów nie wysyłałem bo nie chcieli) kazano mi stworzyć jeszcze o właśnie te tabelki, którą uzupełniam na bieżąco w jednym pliku wszystkich klientów i wszystkich pracowników. To niby jest własnie ten system dokumentowania czynności wg nich prócz protokołów. Certyfikat dla przesiębiorcy - Amfan - 2018-03-20 Odnoszę wrażenie że co oddział to inna interpretacja.Jedni chcą aby im wcześniej wysłać procedury .W innym oddziale przychodzi z czek listą i sprawdza czy w procedurze jest zawarte to o czym mowa w ustawie. Np. czy procedura zawiera datę wydania i czy jest zamieszczone kto opracował. Certyfikat dla przesiębiorcy - MarioO - 2018-03-21 Dostałem dziś zaproszenie z UDT na szkolenie.Wymagania wobec ustawy f-gazowej .Z wyszczególnionych podpunktów na pierwszym miejscu pogrubionym drukiem "nowelizacja ustawy f-gazowej" Tyle się zmieniło że organizują szkolenia.?Oczywiście nie za darmo.. Certyfikat dla przesiębiorcy - byniom - 2018-03-21 Wcześniej też robili , nie obowiązkowe. Certyfikat dla przesiębiorcy - MarioO - 2018-03-21 To też nigdzie się nie wybieram.Wcześniej jednak byłem bo miało to wtedy jakiś sens.Dużo demonizowanych spraw na forum na tym szkoleniu wyjaśniłem Certyfikat dla przesiębiorcy - Patrykk - 2018-03-21 ja mam jutro kontrolę, dam znać co i jak ale wszyscy musza się dostosować do nowelizacji, czyli procedura demontażu, kleszcze ewakuacyjne i giętarka konieczna Certyfikat dla przesiębiorcy - MarioO - 2018-03-21 procedure demontażu miałem już przed nowelą.Giętarka konieczna? Certyfikat dla przesiębiorcy - Amfan - 2018-03-21 MariOo napisał(a):procedure demontażu miałem już przed nowelą.Giętarka konieczna?nawet obcinarka http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20170002417/O/D20172417.pdf |