![]() |
|
Klimatyzacja warsztat 43m2 - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Klimatyzacja warsztat 43m2 (/showthread.php?tid=10827) |
Klimatyzacja warsztat 43m2 - jokeros - 2018-05-03 Witajcie. Prowadzę warsztat samochodowy i chce sobie zalozyc klimatyzację,przestrzen w jakiej przebywam najwięcej godzin to 43m2 natomiast jest wyżej jak 2,5m ponieważ stoi podnośnik i jest tam spokojnie 4m wysokości. Jakiej mocy sprzet obleci mi ten temat?Czy 3,5 KW mi styknie czy raczej się nie ośmieszać? Doradzcie cos mądrego!! Widze w necie ofert cała masa i nie wiadomo czym się sugerować,na chwile obecna skupiłem uwagę na LG standard P12EN 3,5kW ale chętnie rozważę inne propozycje. Budżet jaki chcę przeznaczyć to 2~3tys. Klimatyzacja warsztat 43m2 - barbie - 2018-05-03 minimum 7,5 KW Klimatyzacja warsztat 43m2 - jokeros - 2018-05-03 o proszę,czyzby mnie faktycznie ponosiła ułańska fantazja? Klimatyzacja warsztat 43m2 - obser - 2018-05-03 Sam metraż, czy kubatura nic nikomu nie da danych do określenia mocy chłodniczej. Ważna jest izolacja, okna, rotacja aut, częstotliwość otwierania bramy wjazdowej, drzwi itp. Poproś jakąś firmę o pomoc i zrobienie kosztorysu. Klimatyzacja warsztat 43m2 - jokeros - 2018-05-03 jezeli chodzi o czestotliwosc otwierania bramy to bardzo rzadko to robie gdyż zajmuje sie zazwyczaj zagadkami i jak wjade jednym autem to troche schodzi zanim otworze ponownie,budynek starej generacji z pustaków betonowych i cegla od wewnatrz,okna i drzwi dookoła nowe.Budynek z racji wieku nie ma ocieplenia miedzy murami i elewacji na zewnatrz tez niema. Widze temat troche zagadka z doborem :/ ot tak na słowa ze tak powiem Klimatyzacja warsztat 43m2 - bartek2700 - 2018-05-03 7 kW musisz liczyć minimum Klimatyzacja warsztat 43m2 - jokeros - 2018-05-03 bartek2700 napisał(a):7 kW musisz liczyć minimum masz jakis pomysł do trzech klocków?Ze znana nazwa bedzie raczej ciezko taka moc dobrac do budzetu i powiem szczerze ze zaczynam sie rozgladac za czyms innym,draze temat i ludki widze chwalą sobie Kaisai,jednoczesnie wydaje mi sie ze to z tego samego ryzu co GREE,Midea itp wynalazki.Podobnie jak w samochodowce,wszystko to samo tylko paczka i napis inny,bebechy wszedzie te same. Klimatyzacja warsztat 43m2 - radekklimat - 2018-05-03 Zamontuj kanalowke, nie baw sie w ladne splity bo sa za słabe, chodzi o wydatek powietrza a bialy i tak zaraz zarosnie brudem, moc 7kw ci wystarczy Klimatyzacja warsztat 43m2 - jokeros - 2018-05-03 obczailem temat co to kanałówka,niestety nie stac mnie na ten moment zeby dolozyc te kilka tysiecy bo mam inny znacznie wiekszy wydatek w sprzet do programowania elektroniki sam.na ten moment i mam wolny budzet w granicach jak wspomnialem wczesniej 2~3tyś. Klimatyzacja warsztat 43m2 - radekklimat - 2018-05-04 Poszukaj na allegro itp, mozna tanio kupic uzywki, po co ci nowa Klimatyzacja warsztat 43m2 - radekklimat - 2018-05-04 Na allegro jest york za 2700 10kw Klimatyzacja warsztat 43m2 - bartek2700 - 2018-05-05 w tym budżecie nie kupisz 7 kW ale wolałbym dozbierać niż kupować używkę nieznanego pochodzenia. Teraz chyba najtaniej wychodzi INNOVA. Klimatyzacja warsztat 43m2 - Daka - 2018-05-06 Z takim budżetem to życzę Ci kolego naprawy samochodu, dla dobrego serwisanta klimatyzacji, wtedy się dogadacie
Klimatyzacja warsztat 43m2 - obser - 2018-05-06 Ten York może pociągnąć jeszcze kupę dobrych lat, tym bardziej, że przy kanałówce jest dużo roboty montażowej, którą możesz wykonać sam, a samo podłączenie układu z czynnikiem zlecisz firmie i dużo nie przekroczysz budżetu, a będziesz miał w 100% zapewniony komfort cieplny. Wartość klimatyzacji używanej w stosunku do nowej jest o wiele korzystniejsza niż wychodzi to w samochodach. Tym bardziej, że chyba można się jeszcze dogadać, bo sprzedawca zwija cały majdan nawet z domem. Zakładałem Bank, a dokładniej wymieniałem urządzenia, które kazali utylizować i założyłem sobie super sufitówkę w garażu Fujitsu prawie nie używaną i tak naprawdę o wiele lepszy sprzęt jaki im zamontowałem nowy. Ale kto bogatemu zabroni. Klimatyzacja warsztat 43m2 - jurny_drwal - 2018-05-07 Też z banku mam parę Fujitsu
Klimatyzacja warsztat 43m2 - jokeros - 2018-05-09 Daka napisał(a):Z takim budżetem to życzę Ci kolego naprawy samochodu, dla dobrego serwisanta klimatyzacji, wtedy się dogadacie nie chodzi oto,wpadlem na forum jako zielony ludek w tych tematach odnosnie sprzetu,cen itd.to nie ma sie co dziwic a finalnie wiem ze nie wyrobie w tym budzecie i trzeba dosypać siana. Porozmawialem z okolicznymi monterami tych sprzetów,ile telefonów i ludzi tyle opini+to co czytam tu,mają przyjechac fachowcy za kilka dni i zamontowac to co trzeba zeby dalo rade,cos sie kasy dolozy i zobaczymy jak sie bedzie sprawować. Dam znać po montazu jaki model zalozyli i jak sie sprawuje,postawiłem na LG w ciemno-trudno co bedzie to bedzie |