Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie (/showthread.php?tid=11080) |
Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - jacek-kreda - 2018-08-22 Czy muszę miec pozwolenie od administracji na założenie klimatyzacji na balkonie zamontowaną do posadzki balkonu.;Nadmieniam ze metraż balkonu wliczony jest do całkowitej powierzchni mieszkania Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - aminokwas - 2018-08-22 Ja bym się nawet nie pytał. Tylko do posadzki jak już to przyklej a nie rób dziur. Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - buldoggg - 2018-08-23 Moim zdaniem napisz pismo o warunki które musisz spełnić,żeby założyć klimatyzacje w mieszkaniu(warunki co możesz a co nie) ja dostałem takie coś od swojej administracji (mam klimatyzacje 2,5kw) Ps:odprowadzenie skroplin mam na balkonie do zbiorniczka(butelka 5l) pismo aktualne. Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - tipo - 2018-09-02 Szkoda czasu na papierologię. Balkon jest właściciela lokalu i spółdzielnia może Cię cmoknąć w 4-ry litery. Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - buldoggg - 2018-09-02 Tipo masz racje ale jeżeli chodzi o przewierty przez ścianę z zewnątrz do wewnątrz to moim zdaniem jest już spora ingerencja (w nową elewacje) ps: najlepszy punkt jest taki "odprowadzenie skroplin na zewnątrz budynku/balkonu" co w efekcie da efekt brudnej elewacji (po upływie czasu) lub pod wpływem wiatru,skropliny będą lądować na poniższe balkony Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - jurny_drwal - 2018-09-02 Nie ma potrzeby wiercić czy kleić do podłogi, wystarczy postawić na plastikowych podporach. Co spółdzielnia to przepisy, raz demontowałem klientowi ;] Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - buldoggg - 2018-09-02 jutny_drwal dokładnie,ja wolałem załatwić sprawę po legalu w 100% i mieć spokój. Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - DBKlima - 2018-09-04 tipo napisał(a):Balkon jest właściciela lokalu i spółdzielnia może Cię cmoknąć w 4-ry litery.Bzdura ... może się zdziwisz ale absolutnie balkon nie należy do właściciela lokalu Jeśli masz balkon to przeczytaj to co podpisałeś u notariusza "akt własności" . Jeszcze nie widziałem by notarialnie ktoś miał balkon EDIT : Złośliwe działanie właściciela może pociągnąć za sobą złośliwe dzianie administracji . Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - tipo - 2018-09-04 Wszyscy w mojej okolicy mają balkony (komunalne i spółdzielcze bloki z lat 70-tych i 80-tych z wykupionymi mieszkaniami) i dlatego sami sobie muszą malować balustrady lub kłaść płytki. Może nowe dewelopery robią inaczej. Jak była robiona elewacja z funduszu remontowego to aby mogły być wyremontowane balkony z tego funduszu musiało być dodatkowe głosowanie. Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - buldoggg - 2018-09-04 Mimo wszystko lepiej to załatwić po legalu,żeby wydali co musisz spełnić,żeby taką klimę zamontować Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - DBKlima - 2018-09-05 tipo napisał(a):Wszyscy w mojej okolicy mają balkony (komunalne i spółdzielcze bloki z lat 70-tych i 80-tych z wykupionymi mieszkaniami) i dlatego sami sobie muszą malować balustrady lub kłaść płytki. Może nowe dewelopery robią inaczej.... nie ma to znaczenia jeśli coś nie jest twoją własności musisz uzyskać zgodę na montaż. Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - buldoggg - 2018-09-05 DBKlima napisał(a):tipo napisał(a):Wszyscy w mojej okolicy mają balkony (komunalne i spółdzielcze bloki z lat 70-tych i 80-tych z wykupionymi mieszkaniami) i dlatego sami sobie muszą malować balustrady lub kłaść płytki. Może nowe dewelopery robią inaczej.... nie ma to znaczenia jeśli coś nie jest twoją własności musisz uzyskać zgodę na montaż. Dokładnie,ja zalatwiłem i mam spokój RE: Pozwolenie na założenie klimatyzacji na balkonie - wireska - 2023-06-20 Czy ktoś mógłby polecić mi firmę zajmującą się balustradami w Oświęcimiu https://artgrom.pl/balustrady/oswiecim/? Ciekawi mnie jakość ich produktów i usług. |