![]() |
|
niskie ciśnienie - nie rośnie - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: niskie ciśnienie - nie rośnie (/showthread.php?tid=1114) |
niskie ciśnienie - nie rośnie - holdenmajer - 2008-04-29 witam, moj klient ma problem z klimą kaseta 5,3kW. układ 9mb. r410a. Klima załadowana fabrycznie na 5mb. na niskim przy chłodzeniu ok 6 bar (przy fabrycznej ilości czynnika). Po dodaniu czynnika ciśnienie na niskim nie chce wzrosnąć - co może być przyczyną? Dopakowano 4 kg !! i nie wzrasta - trzeba było upuścić bo zaczęło "szarpać" sprężarką. proszę o opinie. Piotr Holdenmajer, [reklama] niskie ciśnienie - nie rośnie - byniom - 2008-04-29 to jest nowa klima? niskie ciśnienie - nie rośnie - holdenmajer - 2008-04-29 byniom napisał(a):to jest nowa klima?nówka. podejrzewałem, że może ssąca jest zagięta - sprawdzony został cały rurociąg i jest ok. niskie ciśnienie - nie rośnie - byniom - 2008-04-29 jeżeli to jest 410 a sprawdzałeś zaraz po uruchomieniu to takie cyrki moga się dziać . Przy 410 musisz trochę poczekać kilkanaście minut aż się ustabilizuje bo na poczatku to tak jak by się dopiero mieszał w układzie. niskie ciśnienie - nie rośnie - holdenmajer - 2008-04-29 byniom napisał(a):jeżeli to jest 410 a sprawdzałeś zaraz po uruchomieniu to takie cyrki moga się dziać . Przy 410 musisz trochę poczekać kilkanaście minut aż się ustabilizuje bo na poczatku to tak jak by się dopiero mieszał w układzie.wszystko sprawdzone - poza tym to 410ka szybciej się stabilizuje niż r407c niskie ciśnienie - nie rośnie - radekklimat - 2008-04-29 4 kilo do splita gdzie nie wchodzi pewnie 1,2 to zycze sukcesow a jezeli dodawac to 20 gram na 1mb rury i to tez zalezy od jej srednicy ja uwazam ze jak chłodzi to bym sobie darował dopełnianie 4 kilo hehe dobre
niskie ciśnienie - nie rośnie - byniom - 2008-04-29 podobny problem miałem kiedyś z klimatyzatorem gree ,nówka a nie mogłem uzyskać ciśnienia na ssaniu odpowiedniego i jakoś sobie odpuściłem bo w pomieszczeniu wszystko było ok i działa już 3 rok bez problemu. widocznie taka jego uroda a tak na marginesie to jakiej marki jest ta twoja klima? niskie ciśnienie - nie rośnie - holdenmajer - 2008-04-29 AUX niskie ciśnienie - nie rośnie - holdenmajer - 2008-04-29 radekklimat napisał(a):4 kilo do splita gdzie nie wchodzi pewnie 1,2 to zycze sukcesow a jezeli dodawac to 20 gram na 1mb rury i to tez zalezy od jej srednicya ja tam wolę ciśnienia sprawdzać. bo co jeśli na tabliczce znnamionowej napisane, że w agregacie 2,5kg a tak naprawdę będzie 1 kg ?? dodasz przykładowo 5(mb) * 0,02kg i będzie 1,1kg .... niskie ciśnienie - nie rośnie - elektrofrost - 2008-04-29 4 kg do klimy a do głowy poradnik klimatyzacja niskie ciśnienie - nie rośnie - holdenmajer - 2008-04-29 elektrofrost napisał(a):4 kg do klimy a do głowy poradnik klimatyzacja ![]() no ale panowie (i panie) co ja mam powiedziec temu klientowi - to jest mój dobry klient - kupił ode mnie i zamontowal już ok 150 klim - a tu taka niespodzianka. jakie sugestie ?? niskie ciśnienie - nie rośnie - elektrofrost - 2008-04-29 żle skończy ten klient niskie ciśnienie - nie rośnie - holdenmajer - 2008-04-29 elektrofrost napisał(a):żle skończy ten klienta to czemu? niskie ciśnienie - nie rośnie - bodzio - 2008-04-30 A może zimno jest i ciśnienie takie niskie. niskie ciśnienie - nie rośnie - holdenmajer - 2008-04-30 nie jest zimno - 20 st C na zewnątrz . niskie ciśnienie - nie rośnie - senior - 2008-04-30 może to jednak wilgoć??strzel mu tak do paktyki odwadniacz jakiś duży niskie ciśnienie - nie rośnie - wogotto - 2008-05-03 Witam kilka pytan co do klimy zasilanie 230 czy 380 ,skraplacz w poziomie z parownikiem czy duza jest roznica poziomow,po pierwszym uruchomieniu nic nie drgnelo z cisnieniami,nominalny pobor i jaki rzeczywisty,uzupelniles czynnik (4 kg) i pozniej go wypusciles to jest przeciez 410 a to cos nie tak z twoimi wiadomosciami,wentylator skraplacza jak dziala,6 bar to okolo -4 stopnie a przy 410 to bardziej zwracal bym uwage na roznice temperatury w pomieszczeniu przed i po schlodzeniu i jezeli nic tylko cisnienie jest nie takie jak powinno byc to lepiej nie tykaj sie tego bo kompresory nie naleza do tanich czesci zamiennych |