![]() |
|
Multi Split Gree/Midea - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Multi Split Gree/Midea (/showthread.php?tid=11823) |
Multi Split Gree/Midea - Majk1984 - 2020-05-14 Witam ekspertów ! Stoję przed wyborem/montażem klimatyzacji w mieszkaniu salon 26m2 oraz sypialnia ok 22m2 - jednostka zewnętrzna będzie zamontowana na balkonie w salonie - Robiłem małe rozeznanie i polecano mi cena/jakość Gree oraz Midea - Samsungi najlepsze ale nie stać mnie niestety... Tutaj pytanie - czy jest na forum jakaś firma co zajmuje się montażem na śląsku ? Tak by było chyba najlepiej wziąć fachowców z forum i bez ryzyka... Ca sądzicie o wyborze tych dwóch firm ? Czy od jednostek wewnętrznych musi być odprowadzony wężyk do kanalizacji dla skroplin ? bo tak słyszałem a to będzie największy kłopot... Pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc i doradztwo ! Multi Split Gree/Midea - jack63 - 2020-05-14 Majk1984 napisał(a):Samsungi najlepszeA kto ci tak powiedział? Zależy jeszcze dla kogo sa najlepsze. Może dla sprzedawcy tak,bo ma dużą marżę. Majk1984 napisał(a):Ca sądzicie o wyborze tych dwóch firm ?Srednie chińczyki i tyle. Jak będziesz miał trochę szczęścia i dobry montaż to będzie ok. Majk1984 napisał(a):Czy od jednostek wewnętrznych musi być odprowadzony wężyk do kanalizacji dla skroplin ? bo tak słyszałem a to będzie największy kłopot...Tak. Nalepiej jak ?ąż skroplin jest wyprowadzony z rurami na zewnątrz i woda sama spływa. Jak jest pod górę to pompka. Tu już gorzej bo pompki sie psują i może dojśc do zalania. Czasami udaje się podłączyć do kanalizacji domowej, bo np. łazienka lub WC za ścianą. To już musi stwierdzić instalator na miejscu. Multi Split Gree/Midea - Majk1984 - 2020-05-14 Nie ma mozliwosci odprowadzenia do kanalizacji - mozna pezez sciane na zewnatrz do rynny ?? Praktykuje sie takie rozwiazania w blokach ? Skoro Gree i Midea to srednie Chinczyki to co lepiej niezbyt drozej ? Rotenso to jakas lepsza opcja ? Bo mam u blisko dystrybutora i zachwalaja - ale wiadomo ze swoje to musza zachwalac... Multi Split Gree/Midea - Amfan - 2020-05-14 Rotenso to nocna zmiana w Midei Multi Split Gree/Midea - aminokwas - 2020-05-14 Majk1984 napisał(a):Nie ma mozliwosci odprowadzenia do kanalizacji - mozna pezez sciane na zewnatrz do rynny ??Do rynny jak najbardziej. Nie mylić z rurą spustową, bo tu już niekoniecznie. Multi Split Gree/Midea - DBKlima - 2020-05-15 aminokwas napisał(a):Do rynny się nie daje ... śmierdzi z klimy jak z murzyńskiej chaty czasami nawet syfon nie pomaga .Majk1984 napisał(a):Nie ma mozliwosci odprowadzenia do kanalizacji - mozna pezez sciane na zewnatrz do rynny ??Do rynny jak najbardziej. Nie mylić z rurą spustową, bo tu już niekoniecznie. Multi Split Gree/Midea - aminokwas - 2020-05-18 Z rynny śmierdzi? Pierwsze słyszę. :-) Multi Split Gree/Midea - Majk1984 - 2020-05-18 Reasumujac Gree/Midea/Rotenso bo tez sporo monterow mi je podsuwa to niska ale akceptowalna polka a Haier bedzie duzo lepszym rozwiazaniem ? Czekam aktualnie na wyceny... Multi Split Gree/Midea - obser - 2020-05-18 aminokwas napisał(a):Z rynny śmierdzi? Pierwsze słyszę. :-)Jak ktoś myli rurę spustową z rynną, to może śmierdzieć, a nawet wiosną, lub przy oberwaniu chmury możesz mieć potop. Multi Split Gree/Midea - xelektronik.pl - 2020-06-05 Haier fajne klimatyzatory, rozważyłbym też Sinclaira. Jeśli jesteś jeszcze przed montażem i nie zdecydowałeś to napisz do mnie na priv, jeśli jesteś ze Śląska mogę coś sensownego zaproponować Multi Split Gree/Midea - JurekGR - 2020-06-22 Midea ma naprawdę spoko sprzęt, warto pomyslec Multi Split Gree/Midea - DBKlima - 2020-06-22 JurekGR napisał(a):Midea ma naprawdę spoko sprzęt, warto pomyslecNie nie nie nie warto
Multi Split Gree/Midea - radekklimat - 2020-06-22 Gree, polecam, bezawaryjne Multi Split Gree/Midea - obser - 2020-06-23 Ostatnio walczyłem z Gree, skończyło się FV korygującą. Na dostawę 3 U-Crown 2 do zwrotu po pół roku. |