![]() |
|
Jaki wybrać klimatyzator - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Jaki wybrać klimatyzator (/showthread.php?tid=12) |
Jaki wybrać klimatyzator - Guest - 2005-05-30 Stoję przed zakupem klimatyzatora. Jaki jest lepszy? Wolnostojący czy na stałe zamontowany na ścianie? Nie ukrywam, że kwestia finansów jest b. istotna. Z góry dziękuję za informacje. Aha potrzebuję schłodzić około 30 do 40 m2.(duży pokój połączony z aneksem kuchennym Marek Jaki wybrać klimatyzator - Guest - 2005-05-31 przede wszystkim cichy. nic tak nie denerwuje, jak głośny klimatyzator. na przykład mitsubishi electric ma 21 dB a byle jaki chinczyk 33 dB . i na pewno nie przenośny, bo po pierwsze ich żywotność jest krótsza, a poza tym sprężarka jest w środku urządzenia i hałasuje. unikaj też tanich klimatyzatorów z marketów. mają one bowiem dołączone zestawy montażowe, w których miedź jest cienka jak papier i potrafi się rozejść po roku. lepiej zlecić montaż dobrej firmie z porządnej miedzi chłodniczej. różnice w cenach nie są już takie duże jak kiedyś. powodzenia.wojtek Jaki wybrać klimatyzator - Guest - 2005-06-04 Jeżeli poziom hałasu mitsubishi wynosi 21 dB niezależnie od wydajności to gratuluję. tak na marginesie gdzie ten super cichy mitsubishi jest tak naprawdę produkowany-Chiny ,Izrael czy Korea. Gościu nie daj się zbajerować,bierz tani montowany na stałe i tak naprawdę najważniejszy jest prawidłowy i staranny dobór i montaż. pozdrawiam Jaki wybrać klimatyzator - Guest - 2005-06-05 Mitsubishi electric jest od lat montowany w Tajlandii w fabryce Mitsubishi. Oczywiście 21 dB ma na najniższym biegu, a wtedy nie ma pełnej wydajności. ale przynajmniej mamy wybór. Mam taki w domu i często korzystam z najniższego biegu, ponieważ pełna moc chłodnicza jest potrzebna w przypadku prawidłowo dobranego klimatyzatora przez 2-3 godzin dziennie w momencie największych zysków ciepła, lub w momencie uruchomienia klimatyzatora przez kilka-kilkanaście minut. potem zostawiam na najniższym biegu. A czy przedmówca ma w domu klimę? . nie jestem złośliwy, bo przez wiele lat jej nie miałem. niemniej najlepiej testować na sobie, a potem dzielić się uwagami. poza tym kryterium ceny jest często najważniejsze i lepiej mieć najtańszą klimę niż żadną. najważniejsza jest świadomość najlepszego wyboru. powodzenia. wojtek Jaki wybrać klimatyzator - Guest - 2005-06-26 NIech sie ci od marketów na sprzedaj ale inym. Jak masz wybierać kup renomowanych firm, ja mam TOSHIBA i śpie spokojnie i nic nie stuka, nic nie bulgota, i plaskiki nie trzeszczą, osobiście polecam INVERTER mozna być spokojmym że żaden sąsiad nie przyleci. Pozdro tylko renomowana fima ma wiarygodne dane o ciśnieniu dzwięku. Jaki wybrać klimatyzator - Ekspert Mk-Went - 2011-07-06 Tak naprawdę nie ma jednej gotowej odpowiedzi na pytanie "jaki wybrać klimatyzator". Dobór klimatyzatora w każdej sytuacji jest indywidualny i powinien zostać skonsultowany z ekspertem. Jestem gotowy pomóc telefonicznie [REKLAMA] - proszę wówczas o telefon a postaram się zarekomendować sprzęt najlepiej dopasowany do Pana konkretnych potrzeb i sytuacji. Pozdrawiam Jaki wybrać klimatyzator - KlimTech - 2011-07-06 Jeżeli chodzi o montaż urządzeń w mieszkaniu, które jest "własnościowe" polecał bym montaż urządzenia typu SPLIT. Jeżeli jest to mieszkanie wynajmowane gdzie właściciel pozwala na taki montaż wolał bym to przemyśleć. Ponieważ kiedyś człowiek idzie na swoje a i klimatyzator wypadałoby zabrać z sobą. Wtedy płaci się za demontaż i ewentualny ponowny montaż. Co do kosztów montażu, tutaj należy wziąć pod uwagę jakość urządzeń. Wiadomo że dobre urządzenia renomowanych marek gdzie sprawa serwisu jest rozwiązana w bardzo dobry sposób troszkę kosztują. Nie zawsze ceny katalogowe są cenami ostatecznymi więc po prostu trzeba rozmawiać z potencjalnym wykonawcą. "Gościu" jeżeli masz jakie kolwiek pytania możesz napisać mailowo, GG, lub zadzwonić. Porady nic nie kosztują
Jaki wybrać klimatyzator - adrianarktos1 - 2011-07-06 Panowie temat z 2005 roku Pan już napewno wybrał klimatyzator
Jaki wybrać klimatyzator - Shitashii - 2011-07-06 Pan"Ekspert" bezczelnie wciska swoją reklamę, ok, ale zobaczymy czy będzie dalej udzielał się na forum. Jaki wybrać klimatyzator - Redakcja - 2011-07-06 Panowie "odgrzebaliście" jakiś stary wątek - jak słusznie Adrianarktos1 zauważył z 2005 roku i się denerwujecie Pozdrawiam
Jaki wybrać klimatyzator - KlimTech - 2011-07-06 Ja się nie denerwuję miałem okazję wyrazić swoją opinię na ten temat a że z 2005r. to ie zauważyłem
|