![]() |
|
Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji (/showthread.php?tid=12055) |
Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - Maratoro - 2020-12-10 Witam, Potrzebuje kilku informacji odnośnie przygotowania instalacji pod Gree Amber Prestige GWH12YD-S6DBA2A. Jaką muszę przygotować rurę skroplin 16mm 20 a może inną? Czy do jednostki wewnętrznej muszę poprowadzić przewód zasilający inny niż od jednostki zewnętrznej ( komunikacyjny ) ? Jaki kabel komunikacyjny 5x1,5 czy 4x1,5 ? Ostanie to czy jest różnica jaką rurkę miedziną zastosuje, mam na myśli jakość nie wymiary.Z góry dziękuje za pomoc Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - miezala5 - 2020-12-11 16mm 5x1 gr.cianki min 07mm Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - barbie - 2020-12-11 przeczytaj instrukcję obsługi . Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - aminokwas - 2020-12-11 barbie napisał(a):przeczytaj instrukcję obsługi .Taki "strzał z biodra". O tych rzeczach mówi instrukcja montażu. Jak również katalog z danymi technicznymi. Do pobrania na stronie producenta.
Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - Amfan - 2020-12-12 Sam se zrobie, będzie taniej . Tylko nie wiem jak? Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - Maratoro - 2020-12-13 miezala5 napisał(a):16mm Dziękuje Ci za pomoc. A reszcie napinaczy gratuluje wołania instalatorów do każdej montowanej w domu rzeczy. Wszystko montują ludzie ja tez jestem ?ludziem? wiec dlaczego mam sobie nie poradzić ? Mamy 21 wiek internet jest wielki a zamiast dogadywać i marnować swój czas na odpisywanie i nabijanie postów wystarczyło udzielić 3 odpowiedzi jak kolega które umożliwią mi przygotowanie instalacji.
Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - Norbson - 2020-12-13 Maratoro napisał(a):miezala5 napisał(a):16mm Jeśli cena za oszczędność ma być brak gwarancji to czemu nie
Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - Maratoro - 2020-12-13 Czy Ja chociaż raz napisałam ze Ja to będę uruchamiał ? Pytanie było o przygotowanie instalacji.... chce zrobić przepust przez ścianę i przeprowadzam przewody i rurki pod ten klimatyzator a nie mam zamiaru go uruchomić i wszystkiego podłączać. jeżeli Ja odwale ciężką robotę to będzie taniej.
Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - PARTNER-MAR - 2020-12-14 Maratoro napisał(a):Czy Ja chociaż raz napisałam ze Ja to będę uruchamiał ? Pytanie było o przygotowanie instalacji.... chce zrobić przepust przez ścianę i przeprowadzam przewody i rurki pod ten klimatyzator a nie mam zamiaru go uruchomić i wszystkiego podłączać. Ciekawe ile taniej? Będzie tak że jeżeli cokolwiek nie będzie działało tak jak powinno to instalator będzie zwalał winę na źle wykonaną instalację. Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - MarioO - 2020-12-14 Moim zdaniem niewiele taniej bo instalator musi wyjść na swoje a żeby wyjść na swoje trzeba do rabatu serwisowego doliczyć montaż.Zresztą wiadomo jak to jest z tym rabatem serwisowym.Tak na prawdę instalator bierze prawie cały ciężar związany z gwarancją na siebie. Druga sprawa to tak jak piszesz.Jak coś pójdzie nie tak to będzie tzw.spychoterapia Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - Maratoro - 2020-12-14 Co można zwalić w przeprowadzeniu rurek i kabla przez ścianę ? I powieszeniu wieszaków. Trzeba być chyba naprawdę dobrym ?majstrem? Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - Maratoro - 2020-12-14 A ile taniej? dokładnie połowę. Czy instalator musi mi się gdzieś podbijać na gwarancji ? Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - aminokwas - 2020-12-14 Maratoro napisał(a):Czy instalator musi mi się gdzieś podbijać na gwarancji ?Powinien. I jeszcze jedna oszczędność: zamiast przewodu 5x1mm2 daj 4x1mm2 - będzie działać.
Gree Amber Prestige przygotowanie instalacji - MarioO - 2020-12-15 Temat rzeka na tym forum Z cyklu-"co mi będziecie gadać","bo ja wiem lepiej" "bo co w tym trudnego przecież nie takie rzeczy się robiło" "przecież nie zapłacę jak się znam,zrobie sam" Prawidłowa kolejność to firma instalacyjna - dobór urządzenia - instalacja - montaż - gwarancja - serwis... |