![]() |
|
Vectra B 2.0 136 km 98 Anglik ( Strup) - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Vectra B 2.0 136 km 98 Anglik ( Strup) (/showthread.php?tid=1216) |
Vectra B 2.0 136 km 98 Anglik ( Strup) - dv24v - 2008-05-29 witam; Trafil mi sie taki klient co narzekal na brak chlodnego powietrza po wlaczeniu klimy dokladnie mowil ze za slabo zimnym mu dmucha ale cos tam dmucha... ja w natloku pracy wzialem sie za to na szybko myslac ze uzupelnie czynnik i wsio a tu niespodzianka... zmierzylem temp. na wylocie z kratek 20 stopni na zewnatrz jakies 22 wiec sobie mysle pewnie czynnika za malo no i podlaczam urzadzenie odessalem jakies 600 g a na nalepce w aucie bylo napisane 750g silnik 2.0 136 98 vectra b anglik po prekladce... wlaczam klime a tu nic klient mowie ze jeszcze gorzej jest z kratek 34 a na zewnatrz 27... auto sie nagrzalo wiec pewnie dlatego... sprezarka sie nie zalacza wiatraki rowniez... gdy wlaczam przycisk klimy w kabinie to wskazowka ani drgnie... wyjalem kostke z czujnia cisnienia ktory byl obok drugiego na jednej cienkiej rurce pod chlodnica silnika... a wewnatrz czyli na polaczeniach stykow olej z barwnikiem... oczyscilem to podlaczam i nic... zwarlem na krotko piny wentylator sie wlaczyl na szybie obroty a gdzy pokombinowalem to na wolniejsze lecz sprzeglo sprezarki ani drgnie... nie dotykalem jeszcze drugiego czujnika bo mi czasu zbraklo na takie zabawy... ale jestem ciekaw w czym rzecz gdzie sprawdzac czego szukac... czy tez moze klient chce mnie naciac zebym mu zrobil za damski grzyb... czekam na podpowiedz... wiem ze jutro zobacze ten drugi czujnik i sprzeglo sprezarki ale co jeszcze?? Vectra B 2.0 136 km 98 Anglik ( Strup) - dv24v - 2008-05-29 dodam ze po zrboieniu prozni itp. gdy wpuscilem czynnik cisnienia sie wyrownaly i byly na poziomie 5 bar, kontrolka na przycisku sie swieci, napiecie na jeden czujnik dochodzi a jutro pewnie sprawdze drugi tylko nie wiem czy to on nie ma cos naje... w elektryce a przyjechal do mnie zeby mu to zrobic za free... bo to przeszczep a wiadomo jak to dziala a klient taki ze szkoda gadac mowi ze mu sie cos dymi z silnika od kiedy ja sie podlaczylem do klimy a to dymi sie spod dekla zaworow i silnik caly olejem zachlapany kable poucinane aj szkoda gadac nie zycze nikomu takich klientow ... Vectra B 2.0 136 km 98 Anglik ( Strup) - mn27 - 2008-05-29 podłącz na krótko sprężarkę daj + z akumulatora i pociąg kablem na sprzęglo sprężarki musi się załaczyć.Wczoraj miałem podobny problem w audi b4 układ klimy ok czujniki ok coś z elektryką.odesłałem gościa do elektryka i taki zarobek Vectra B 2.0 136 km 98 Anglik ( Strup) - dv24v - 2008-05-29 tez mi sie tak wydaje zaluje tylko ze nie popatrzylem od razu na wentylatory i sprezarke ... a klient mowi ze wszystko dzialalo juz nie ze 20 tylko ze elegancko duzo osob bylo do okola w tym kilku klientow i nie chcialem nic mowic ... ale chetnie bym pogonil dziada ... jeszcze zeby to byl normalny samochod a to angol i wszystko w nim robione na tyrtytki szuka zapewne jelenia... no ale jutro sprawdze jak sie do niej dobiore choc jest ciezko bo ona u dolu a wszystko zabudowane ...
Vectra B 2.0 136 km 98 Anglik ( Strup) - morek211 - 2008-05-30 Jak przyjedzie jeszcze raz to pogoń dziada!!!!!
|