![]() |
|
VW Passat problem ! - Climatronic - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: VW Passat problem ! - Climatronic (/showthread.php?tid=1248) |
VW Passat problem ! - Climatronic - eine - 2008-06-03 Witam serdecznie, Climatronic dziala pod maska...tzn przewody sa lodowate(cienki zasilanie zimne, powrot grubszy cieply) tak jak powinno byc, wszystko sie wlacza (wentylator etc...) Problem pojawia sie w aucie, powietrze zamiast 4 stopni na wylocie ma moze okolo 20 stopni, jest ciut chłodniejsze (na zewnatrz 25 stopni) ale nie tak jak powinno byc. Pojawilo sie to w tym roku. W zeszłym sezonie dzialalao bez zastrzezen (mam autko od 2 lat) Pragnę dodać iż gaz jest nabity, klima trzyma cisnienie, wiatraki sie włączją. Klapki wszystkie działają, brak błędów w selfteście, przeskanowane VAGiem, brak błędów. Wszystkie klapki działają. Bardzo proszę o pomoc co z tym fantem zrobić. Z gory dziekuje VW Passat problem ! - Climatronic - dv24v - 2008-06-03 to chyba ci sie cos pomieszalo z tymi przewodami i ciekawe gdzie je sprawdzales a jesli przy sprezarce to nie powinno tak byc ze tloczenie zimne a ssanie cieple ... VW Passat problem ! - Climatronic - eine - 2008-06-03 dv24v napisał(a):to chyba ci sie cos pomieszalo z tymi przewodami i ciekawe gdzie je sprawdzales a jesli przy sprezarce to nie powinno tak byc ze tloczenie zimne a ssanie cieple ...Kolego jeśli ty sprawdzasz przewody podczas gdy sprzezarka chodzi to zycze powodzenia. Zapalone auto plus temperatura jestes chyba McGyver?! Sprzedowy sprawdza sie w najbardziej dogodnym miejscu czyli koło filtra węglowego , zaraz za zaworami do napełniania. A jeżeli uważasz ze zasilanie zimne powrot ciepły "czyt. normalna temp" to zły objaw to może lepiej nie dawaj rad ad. klimatyzacji. Zasilanie zimne , gaz wpada do osuszacza tam wentylator tłoczy powietrze do kratek, a gaz wraca grubym przewodem spowrotem do sprężarki. Ale uczyć Ciebie nie mam zamiaru. Było zadane konkretne pytanie jak sie nie wie to sie nie odzywa , a nie próbujesz nabić sobie tylko posty! VW Passat problem ! - Climatronic - dv24v - 2008-06-03 to gdy sprezarka jest wylaczona to uwazasz ze przewowy beda mialy inne temp. i to bedzie zalezne od ukladu klimatyazacji?? A co do tego dogodnego miejsca to co bedzie jak ja nie mam filtra kabinowego albo mam w srodku z lewej strony obok pedalu gazu a wysokie cisnienie mam z prawej a niskie przy skraplaczu?? To ty wprowadzasz jakies dziwne pojecia "zasilanie" dla mnie zasilanie kojarzy sie z czynnikiem ktory jest zasysany przez sprezarke i na odcinku od parownika do sprezary przy wlaczonej ma byc zimna ... "Zasilanie zimne , gaz wpada do osuszacza tam wentylator tłoczy powietrze do kratek, a gaz wraca grubym przewodem spowrotem do sprężarki." Ogolnie nie wiem o czym piszesz niech kolega senior albo radekklimat sie wypowie kto ma wlasciwa wiedze ... VW Passat problem ! - Climatronic - j_a_c - 2008-06-04 w wieje coś z kratek ? może czas zajrzeć do filtra p pyłkowego ,albo zapchany wymiennik ,mogą byc takie objawy ale póki nie poznamy ciśnień więcej nie wiem czy coś odgadniemy VW Passat problem ! - Climatronic - radekklimat - 2008-06-04 temperature przewodów najlepiej sprawdzac na właczonym urzadzeniu zreszta kolega "eine" cos napisał ale z tej składni a wlasciwie jej braku to trudno cos wykminic o co sie tak oburzył nie wiem co to za passa ale za zaworm serwisowym tłocznym powinna byc zimna rurka poniewaz tam jest dysza rozprezna z tym ze powrot tez powinien byc zimny jezeli jest inaczej nalezy udac sie na zdiagnozowanie co moze byc przyczyna takiego stanu VW Passat problem ! - Climatronic - dv24v - 2008-06-04 tez tak mysle ale eine mial chyba zly dzien albo nalezy do tych czepialskich klientow co to wiedza najlepiej ... a ja tam radka i seniora lubie czytac najbardziej z tego forum
VW Passat problem ! - Climatronic - radekklimat - 2008-06-05 dv24v dzieki za uznanie a ludzie sa tylko ludzmi VW Passat problem ! - Climatronic - senior - 2008-06-05 dzięki, ja tylko pomagam nic więcej, często też się gubię np ostatnio rozkręciłem klimę, a później się okazało, że ktoś wcześniej wyciągnął wtyczkę zasilającą,,, przyroda |