Forum Klimatyzacja
Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric (/showthread.php?tid=1256)

Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric - sylwik - 2008-06-06

Cześć, mam problem z wyborem.
Mam na oku:
Samsung: AQV12NSAN,
LG: S09AW
Fuji Electric: RSA-012LC.

Moje wymagania:
1. Samoczyszczenie (samoosuszanie),
2. Dobre filtry, oczyszczanie powietrza.
3. Cicha praca.
4. Inverter.
5. Łatwość w eksploatacji żeby nie trzeba było co tydzień jakiego filtra czyścić.

Pomóżcie co wybrać z mojej listy.

Sylwik

Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric - tysio - 2008-06-06

nie wiem co masz na myśli z tym "samoczyszczeniem(osyszaniem)" bo to dwie różne funkcje. Jeżeli chodzi o mnie to zaproponowłbym LG S09AW -w miarę rozsądna cena

Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric - maro196 - 2008-06-06

moim skromnym zdaniem fuji

Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric - radekklimat - 2008-06-06

zalezy ile masz kasy kolezanko

Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric - sylwik - 2008-06-06

Mało wylewne te Wasze odpowiedzi. LG, Fuji? A dlaczego LG? Dlaczego Fuji? A dlaczego nie Samsung?

Jeżeli chodzi o kasę to właśnie taki pułap jak tych modeli.

Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric - senior - 2008-06-06

Jeśli potrzebujesz szczegółowych odpowiedzi to chyba napisałaś nie na tym forum. Musisz spróbować sił w jakims forum o dekorowaniu domu lub czymś w tym stylu. To forum jest dla ludzi którzy raczej nie napiszą Ci" bierz tego, bo ma ładne przyciski" Tutaj dowiesz się wszystkiego o jego działaniu, przeglądach, awaryjności. poza tym sama nie wiesz czego chcesz samooczyszczenie/ osuszanie? każdy z nas pisze o markach które montuje i do których ma przekonanie. ja np (sinclair/ daikin) pozdrawiam

Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric - maro196 - 2008-06-06

daikina tez montuje, zadko cos innego teraz kombinuje cos z LG zobaczymy co z tego wyjdzie daikin jak najbardziej polecam zerowa awaryjnosc

Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric - radekklimat - 2008-06-07

osuszanie-wszystkie maja taka funkcje, a co chcesz suszyc-bo jak sie domyslam to nie pranie w suszarni?
z tego o co pytasz to wszystkie sa dobre
merc, bmw, audi co za roznica i to auto i to auto wazne ze sie toczy i spełnia swoje funkcje

pozdro

Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric - sylwik - 2008-06-07

radekklimat napisał(a):osuszanie-wszystkie maja taka funkcje, a co chcesz suszyc-bo jak sie domyslam to nie pranie w suszarni?
z tego o co pytasz to wszystkie sa dobre
merc, bmw, audi co za roznica i to auto i to auto wazne ze sie toczy i spełnia swoje funkcje

pozdro
Widać, że nie czaisz tematu od strony użytkownika, tylko od strony montera. Nie znasz różnicy między wymienionymi modelami. A tak przy okazji, z tego co się orientuję to żaden z nich nie ma opcji suszenia prania.
Technologie filtracji powietrza są różne, sposób czyszczenia i upierdliwość wymiany filtrów jest różna. Co z samoczyszczeniem? Osuszanie mają wszystkie, ale opcję samoczyszczenia nie. A co znaczy "samoczyszczenie"? Czy warto się upierać przy tej opcji?
To są pytania, które kryją się za moim postem, ale czy trzeba je wszystkie tak łopatologicznie zadawać?

Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric - byniom - 2008-06-07

LG posiada filtr "neo plasma" czyli sam filtr składa się z siedmiu filtrów . Model który podałeś to inverter co oznacza że bedzie oszczędniejszy w eksploatacji i posiada automatyczne czyszczenie. Cena to około 3090 pln.