![]() |
|
Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Czy warto związać się z sinclarem czy z LG (/showthread.php?tid=1276) |
Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - kamaaa - 2008-06-09 Mam zamiar to montować ale mam dylemat czy nie lepiej z LG. Wprawdzie Lg ma 2 lata a sinclar 3 ale tych lg-ków wszędzie wisi jak psów a sinclara czasem tylko widuję . Napiszcie o waszych doświadczeniach (zwłaszcza złych ) o tych firmach Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - byniom - 2008-06-09 na 200 sztuk LG poleciały mi chyba 5 sprężarek głównie z zaniedbania klienta i chyba ze trzy płytki sterownicze ale ostanio poleciało mi kilka i to na gwaracnji przekaźników co załączają sprężarkę ale przekaźniki sobie pokupiłem to na miejscuw parę minut wymieniam bo tylko przelutuję. a tak większych problemów nie miałem z sinclerem nie miałem do czynienia jak narazie. Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - daniel28 - 2008-06-09 Na lg moge dać 3 lata gwarancji bez problemu. Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - radekklimat - 2008-06-09 byniom jak sprezarka moze poleciec z winy klienta? Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - byniom - 2008-06-09 z takiej przyczyny że nie wzywał żadnego serwisu a skraplacz pyb tak zarypany że aż ręce opadały bo szkoda mu było kasy na przegląd dopiero jak się split zajechał to wzywał serwis że coś jet nie tak. Może się trochę źle wyraziłem ale niestety to była wina klienta a nie serwisu że doszło do takiej sytuacji, w innym przypadku gościowi jakiś dowcipniś próbował wkrętakiem wyjąć wentel w zaworze i go popsół przez co był wyciek a klient piłował tego splita zamiast zadzwonić że coś słabo chłodzi i też się sprężarka zrypała. Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - CKIO - 2008-06-10 No właśnie LG wisi jak psów tak samo jak fonko jak dla mnie to można je tak samo sklasyfikować takie seme problemy miałem z LG jak i z Fonko i dlatego nie mam zamiaru ich wiecej montować ani brać pod serwis a co do sinclara nie miałem do czynienia czyje to wogóle jest ? Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - kamaaa - 2008-06-10 importuje to berling.pl chyba z włoch Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - senior - 2008-06-10 i chin Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - byniom - 2008-06-10 CKIO wydaje mi się że fonko do LG to trochę brakuje. LG ma lepsze wykonanie chociażby samych plastików. Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - maro196 - 2008-06-10 byniom masz racje co do tych plastikow i spasowania i wogole dzisiaj pierwszy raz zakladalem dwa LG s12aw bardzo fajne zobaczymy co dalej.... Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - byniom - 2008-06-10 Plastiki to im się naprawdę udały a co do części to wiadomo zapasowe w miarę szysbko docierają a z awari to ostatnio tylko przekaźniki na płytkach leciały ale pare minut i po wymianie nawet nie zgłaszałem im tego bo szkoda czasu. przekaźnik orginalny 12 pln i lutownica w rękę. Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - CKIO - 2008-06-11 Jeśli się LG poprawiły to zwracam honor ale jak ja je montowałem były tragiczne ostatnio miałem z nimi do czynienia 3-4 lata temu więc mogły sie poprawić ale uraz został napewno ktoś wie lepiej jak ma z nimi do czynienia na co dzień natomiast Fonko no cóż pozostawiam bez wypowiedź każdy swoje zdanie ma . Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - CKIO - 2008-06-11 A sinclera widziałem dziś i sprzedaje je Fonko więc ten sam chłam jak zawsze u Fonko. Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - byniom - 2008-06-11 CKIO montuję LG od przeszło 10 lat i nie wydaje mi się ż e4 lata temu mniej się psuły ( czy nie psuły) niż teraz to jest tak ze wszystkim . Trafiłemś na produkcję z turcji i juz będzie inaczej . Ja naprzykład zraziłem się do fujitsu choć zainstalowałem i kilka niedawno ale wolę ich jak najmniej instalować choć nie twierdze że są złe ale mnie jakoś nie pasują tak więc musisz zdecydować na co masz ochotę a my tylko przedstawiamy swoje doświadczenia . Ja z LG wiekszych kłopotów niemam ale ktoś inny może mieć i tego się nie przewidzi. Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - elektrofrost - 2008-06-14 jesli ktos montuje fonko niech sobie zada trudu izobaczy pasek energetyczny to zobaczy w jakiej grupie energetycznej jest fonko Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - fonko - 2008-06-20 Szanowni Panowie !! rozważania o wyższości Sinclara od Fonko czy LG mają taki sam sens jak rozważanie wyższości Pegouta Partnera od Citroena Berlinga lub Fiata Ducato od Peguota Jumpera ... fabryk produkujących klimatyzatory jest określona ilość, większość znajduje się w Chinach !! tylko scentralizowana produkcja na dużą skalę pozwala na obniżenie kosztu produkcji a zatem ceny, różnorodność marek to czysty marketing ... pomyślcie panowie i nie bzdurzcie o wyższości świąt bożego narodzenia nad wielkanocnymi !! Czy warto związać się z sinclarem czy z LG - senior - 2008-06-20 no ostre ale trafione.... |