![]() |
|
Patologia promocji marketowych - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Patologia promocji marketowych (/showthread.php?tid=12801) |
Patologia promocji marketowych - Tytanowy Janusz - 2022-08-03 Jaka jest wasza opinia, może ktoś uczestniczy jako instalator we współpracy z marketami? (Nie sądze żeby się przyznał ) Dla mnie patologia jest to ze pojawiaja sie znane marki ktore maja swoje oficjalne cenniki a wychodzi na to ze sprzedaja do marketów klamoty w cenach jakich nie dostaje instalator. RE: Patologia promocji marketowych - coolmaker1 - 2022-08-03 ostatnio widziane w casto, montaż od 1700 z groszami ( nie doczytałem czy sam montaz czy z materiałami) natomiast trzeci cennik z du-py wprowadziło lg i bylo glosno komentowane na forum kilka lat temu. RE: Patologia promocji marketowych - Tytanowy Janusz - 2022-08-03 (2022-08-03, 13:37:20)coolmaker1 napisał(a): ostatnio widziane w casto, montaż od 1700 z groszami ( nie doczytałem czy sam montaz czy z materiałami) natomiast trzeci cennik z du-py wprowadziło lg i bylo glosno komentowane na forum kilka lat temu. 1700 ok tylko teraz mi wytłumacz TCLa elite za 2399 z montazem. Dystrybutor sprzeda Ci komplet za 699brutto? Pal sześć ten elektro market ktory takie ceny oferuje. Co na to dystrybutor który im to sprzedaje a sam ustala konkretne ceny w cennikach. RE: Patologia promocji marketowych - Amfan - 2022-08-09 W którym to markecie takie ceny . RE: Patologia promocji marketowych - Tytanowy Janusz - 2022-08-10 (2022-08-09, 13:18:55)Amfan napisał(a): W którym to markecie takie ceny .Bywalo w budowlanych a ostatnio media expert 2399 za TCL elite z montażem. Zakladajac bieda stawke 1500-1700brutto za instalacje, materiały i obsluge serwisową wychodzi ze ME sprzedaje z zyskiem urzadzenie za 699-899brutto. Juz nie mowie o cenie dla monterow bo to dla tych co robia na akord ludzmi z łapanki, ale zglos sie do tcl po splita za max 899brutto ? RE: Patologia promocji marketowych - Amfan - 2022-08-11 Tylko pytanie , czy markety agd rtv czasami same nie sprowadzają tego z Chin . W tych marketach jest sporo sprzętu tcl( głównie telewizory). I może mają bezpośredni układ z tcl em w Chinach. RE: Patologia promocji marketowych - mowain - 2022-08-11 Kupują wiecej mają taniej ... pojedyńczy instalator o takich cenach może pomarzyć... Co to znaczy kupujesz jako instalator ? Ile tego kupujesz na rok ? Oni tyle kupują w dzień ... RE: Patologia promocji marketowych - Amfan - 2022-08-12 To sobie pomnóż przez liczbę mikro firm instalacyjnych i Ci wyjdzie kto więcej dziennie kupuje. RE: Patologia promocji marketowych - mowain - 2022-08-13 Tak nie działa handel ... RE: Patologia promocji marketowych - Amfan - 2022-08-14 Powinno powstać zrzeszenie instalatorów klimy,które stopowało by patologie w marketingu to od razu by się nauczyli kogo szanować. RE: Patologia promocji marketowych - radekklimat - 2022-08-17 Panowie, jest wolny rynek, wszelkie chwyty dozwolone oczywiście w granicach prawa, przyzwoitość i sentyment się nienlicza , trzeba rozmawiać z klientem dlaczego tak jest dobra a ta nie, na forach często klienci siedzą i czytają npnze 1 klimą nie da się ochłodzić chaty a.inni piszą że.da, jak chce takie rozwiązanie to uczciwie przekażcie swoją wiedzę, ja tak robię i nieraz montuje 1 szt z powodzeniem, jest praca jest zadowolenie.... |