Forum Klimatyzacja
Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... (/showthread.php?tid=1317)

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - Michał2008 - 2008-06-17

Ze względu, że to mój pierwszy post na forum....wypada się przywitać..co niniejszym czynię; WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE!
Kolega doradził mi, żeby zapytać użytkowników jakiegoś portalu internetowego, doradzić się w wyborze klimatyzacji, z tego co wiem opinia internetowa jest bardzo precyzyjna, pomocna, doświadczona i co najważniejsze chyba obiektywna...nie ma nachalnych sprzedawców i na spokojnie można wymienić swoje poglądy, zapytać i otrzymać odpowiedź...no to jeżeli chodzi o wstęp a teraz przejdźmy do meritum...Potrzebuję porady dotyczącej klimatyzacji firmy Samsung, dokładniej tej linii; http://www.condesa.pl/?path=2_4_28
Wkleiłem ten link, ze względu na to, że biuro mam w Warszawie, sprzedawca również prowadzi swą działalność w stolicy, więc miałbym ułatwiony dostęp do oględzin, ewentualnej gwarancji i myślę, że jakiś rabat przy zakupie na miejscu i na dużą kwotę by się znalazł...a może już ktoś kupował w tym sklepie...albo używa tego modelu klimy. Proszę o pomoc...dodam tylko, że nie śpieszy mi się z wyborem, więc proszę o przemyślane porady...zresztą zdaje się na forumowiczów...
Pozdrawiam i z góry dziękuję....

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - maro196 - 2008-06-17

lepiej dolozyc pare groszy i kupic daikina, jak maz biuro to pewnie na okraglo sprzet bedzie chodzil a jezeli to Twoje biuro to nie ma co oszczedzac, jaki masz koszt montazu i przy jakiej dlugosci lini? ciekawi mnie ile konkurencja bierze w warszawie

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - sedt - 2008-06-17

Witam,

Ta firma o której mówisz montowała mi miesiąc temu klimatyzator w mieszkaniu. Wybrałem klimatyzator Samsunga z tej najnowszej linii wzorniczej MB. Sprawdza się całkiem przyzwoicie, cichy, ma dużo opcji - ogólnie jestem bardzo zadowolony. A co do firmy to jak najbardziej wszystko ok - najpierw przyjechali doradzili i dobrali urządzenie a później w umówionym dniu zamontowali. Także możesz się do nich zgłosić - wszystko OK.

Maro196 sprzęt będzie chodził na okrągło...biuro będzie moje...chodzi dokładniej o biuro nieruchomości, działające na zasadach franczyzy...koszt montażu mam dość duży...nie chciałbym tutaj ujawniać kwot, ale szacowany do kilkunastu tyś zł....no ale lepiej oszczędzić...wiadoma rzecz ;p...

PS. a może z oferty condesy byś coś doradził zakup jakiegoś sprzętu ?

Sedt Czyli ogólnie jesteś zadowolony z usług tej firmy ? Nie było żadnych opóźnień, nie przyjemnych zbiegów okoliczności czy innych nie miłych sytuacji...samsung rówież się sprawdził i sprawdza mam nadzieje do tej pory ?

maro dzięki za PW ale nie skorzystam ;p

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - sedt - 2008-06-18

Co do firmy to wszystko OK. Sprawdzałem wiele firm w Wawie (w jednej nawet zostałem wyzwany od debili bo się wypytywałem na czym polega montaż) pod względem ceny i oni nie byli najtańsi ale nie byli też tymi najdroższymi. Ale myślę że musisz się z nimi skontaktować i Ci coś doradzą.

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - gadget - 2008-06-18

Dai*** do 10kw nie rozni sie niczym od szajsunga amoze nawet szajsung jest lepszy .

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - maro196 - 2008-06-18

hehe to czemu samsung kosztuje polowe tego co daikin?

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - Michał2008 - 2008-06-18

Panowie spokojnie Smile
A co powiecie na temat ; http://www.condesa.pl/?path=2_4_10&view=197&page=1

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - maro196 - 2008-06-18

a do jak duzego pomieszczenia potrzebujesz klime? w podobnej cenie mozesz fajnego LG kupic i to 3,5 kW lub dolozyc i kupic cos z inverterem jezeli myslisz o oszczednosciach pradu

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - Michał2008 - 2008-06-24

potrzebuje do pomieszczenia 30m2

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - maro196 - 2008-06-24

to ja radze 3,5 kW

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - CKIO - 2008-06-25

Witam a za ile jest wogóle ten samsung bo może miałbym dla ciebie coś taniszego ale nie znaczy że gorszego ja pracuje na mitsubishi electric, fujitsu, mdv, panasonic

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - aro-wroclaw - 2008-06-25

Koledzy, co wy.
Tak do człowieka. Pierwsze, co trzeba przeprowadzić wywiad z człowiekiem i wypełnić tabele ile mocy ukrytej ile mocy zainstalowanej ile tego wszystkiego a potem, jaka moc i długość instalacji i później cena

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura... - aro-wroclaw - 2008-06-25

Jesteśmy z Wrocławia ale jak pytania to proszę o email na adres arotronic@wp.pl jak będzie czasu trochę to odpiszemy