Forum Klimatyzacja
Jakość klimatyzatorów ARTEL - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Jakość klimatyzatorów ARTEL (/showthread.php?tid=1347)

Jakość klimatyzatorów ARTEL - Artic - 2008-06-25

Witam

Panowie jak oceniacie jakość klimatyzatorów ARTEL??? Mam zamiar związać się na stałe z jakąś marką, szukam poważnej marki. Na LG to już 1miech czekam na część więc odpada. Daikiny trochę drogie. Reszta ,,,,chinszczyzna,,,. Dostaliśmy ofertę ROMIX ale dystyrutorzy tej marki są nie kompetetni. Więc proszę o jakies opinie komentarze i oceny marek

Pozdrawiam

Jakość klimatyzatorów ARTEL - senior - 2008-06-25

jeśli lokalny dystrybutor to bierz, jeśli nie to zawsze są problemy z częściami, jak by to ładnie nie mówili.....

Jakość klimatyzatorów ARTEL - byniom - 2008-06-25

Artik z tego co się dowiedziałem to fabryka w chinach robi gree dla kilku polskich firm , sinclear dla włochów a artel dla czechów i wszystko w tej samej fabryce.

Jakość klimatyzatorów ARTEL - radekklimat - 2008-06-25

montowałem kiedys artele i nie było najgorzej, zdarzały sie problemy z elektronika
w domu mam romixa juz trzeci sezon i jestem zadowolony wrecz polecam

Jakość klimatyzatorów ARTEL - byniom - 2008-06-25

Wiesz co mie to się zdaje tak , jak sie dobrze zamontuje i jakiś chinczyk miał dobry dzień to taki sprzęt będzie chodził latami ale jak ma się pecha to zawsze coś sie skopsa nawet w najlepszym sprzęcie. Ja tyle zakładałem LG a w domu założyłem chinola "kalorik" i już 2 sezon śmiga aż miło.Zapominiałem powiedziec że montowałem go z żoną Big Grin (swoją) i po 3 godzinach śmigał a jak coś się sknoci to ostatnio oglądałem u kolegi w sklepie płytki uniwersalne do spliów więc zawsze coś sie wykombinuje bo ze sprężarką będzie najmniejszy problem.

Jakość klimatyzatorów ARTEL - Artic - 2008-06-25

fajnie czyli wszystko zależy czy chinczyk bedzie miał dobry dzień Smile montowałem LG GRee dużo Argo taka masówka ale ludzie teraz chcą jakości a nie sposób mieć wszystkie DTR do wszystkich klim. Wiecie jak się zna jakąś marke to łatwiej serwisować puźniej. Zobacze mam do zamontowania 3 klimy dwie 7Kw i jedną 3.5kW wezme Artele jak się spiszą to będe montował jak nie......przestane montować klimy Big Grin

Jakość klimatyzatorów ARTEL - aro-wroclaw - 2008-06-25

Dobre i prawda tak jest w życiu zależy od szczęścia nawet dobre firmy już przy starcie maja problemu serwisowe to jak zawór to elektronika lub sprężarka nie ruszy, nie ma reguły liczy się upust, jaki dostaniesz w hurtowni lub u przedstawiciela dobry masz upust to będziesz to proponował klientom

Jakość klimatyzatorów ARTEL - radekklimat - 2008-06-26

poza tym nie wiadomo do konca czy np daikin nie jest montowany w chinach tak jak wszystko dzis a chinczyk w pracy musi miec tylko dobre dni bo inaczej mogila i bez przesady koledzy ale niektore chinczyki przewyzszaja jakoscie wykonania niektore firmowki tak bardzo rozreklamowane, wszystko zreszta kto ile ma kasy na sprzet

Jakość klimatyzatorów ARTEL - byniom - 2008-06-26

radekklimat ma rację jak się zapłaci to i chinczyk dobrze wyprodukuje klimę i przejdzie dokładną kntorlę techniczną

Jakość klimatyzatorów ARTEL - CKIO - 2008-06-27

witam jak jestes z warszawy to moge ci zaoferować też chinola MDV ale chodzi na sprężarce TOSHIBY i powiem że trafiła nam sie jedna partia w której sie psuły ale to już dawno było w tej chwili chodzą jak ta lalapoza tym cały dostęp do dtr tak samo mam PANASONICA z kompletną dtr nawet wiekszą niż w FUJITSU.