![]() |
|
W jaki sposób odwraca się rurociąg w jednostce wewnętrznej? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: W jaki sposób odwraca się rurociąg w jednostce wewnętrznej? (/showthread.php?tid=14402) |
W jaki sposób odwraca się rurociąg w jednostce wewnętrznej? - Fantom - 2024-09-11 Witam. Praktycznie wszystkie jednostki wewnętrzne mają wyprowadzony rurociąg w lewo. W jaki sposób odraca się go tak, aby wyszedł z drugiej strony ?? W instrukcji jest to tak słabo opisane, że nic nie rozumiem. Zerknąłem na różne marki i wszędzie copy/paste tego samego słabego opisu. Jakoś to się przekręca ? wygina ? RE: W jaki sposób odwraca się rurociąg w jednostce wewnętrznej? - akcident - 2024-09-12 W przypadku jednostek wewnętrznych klimatyzacji, które mają rurociąg wyprowadzony w lewo, zmiana kierunku rurociągu na prawą stronę zazwyczaj wymaga demontażu obudowy i przestawienia rur. Należy upewnić się, że rury są prawidłowo przekierowane i dobrze uszczelnione, aby zapewnić prawidłowe działanie systemu. Warto również sprawdzić, czy producent oferuje instrukcje lub wsparcie techniczne dotyczące takiej zmiany. Jeśli instrukcja obsługi nie jest wystarczająco jasna, skontaktowanie się z pomocą techniczną producenta lub wynajęcie profesjonalnego instalatora może ułatwić proces. W niektórych przypadkach zastosowanie elastycznych rurek może być korzystnym rozwiązaniem, jeśli jednostka nie pozwala na łatwe przekręcenie rur. W każdym przypadku, ważne jest, aby przeprowadzić modyfikacje zgodnie z zaleceniami producenta lub przy pomocy fachowca, aby uniknąć problemów z działaniem klimatyzacji. RE: W jaki sposób odwraca się rurociąg w jednostce wewnętrznej? - Mały - 2024-09-13 Wystarczy zapytać wujka Googla ... RE: W jaki sposób odwraca się rurociąg w jednostce wewnętrznej? - Fantom - 2024-09-27 Google milczy na ten temat. Fachowcy niby mówią, że da się te rury po prostu wygiąć w druga stronę i tyle. Na obudowie oczywiście jest do wyłamania zaślepka aby zmienić kierunek rurociągu. RE: W jaki sposób odwraca się rurociąg w jednostce wewnętrznej? - Mały - 2024-09-27 (2024-09-27, 18:38:28)Fantom napisał(a): Google milczy na ten temat. Fachowcy niby mówią, że da się te rury po prostu wygiąć w druga stronę i tyle. Na obudowie oczywiście jest do wyłamania zaślepka aby zmienić kierunek rurociągu.A to ciekawe 10 sekund i przykładowy filmik można znaleźć . Google (wideo) : split klima rurki wygięte ..... 6 wideo RE: W jaki sposób odwraca się rurociąg w jednostce wewnętrznej? - Fantom - 2024-09-27 Jak się wygina rury to ja wiem. Moje pytanie było : Jakoś to się przekręca czy wygina ? Przy dzisiejszych cienkich ściankach rur, aż boję się wygiąć rurę w tym samym miejscu o 180st. RE: W jaki sposób odwraca się rurociąg w jednostce wewnętrznej? - Amfan - 2024-10-01 A to zależy bo w lg jest wyginanie a w innych przekręcanie na prawo( Nie wszystkich ) |